Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvěžující nápoje - co pít ve vedrech

Od: pepane* odpovědí: 28 změna:

*slunce*Hezký den všem,

poraďte, prosím co pít v těchto vedrech, aby to člověka osvěžilo, ale neopilo.:D

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pitný režim by měl být postavený na vodě (neperlivé). Z dalších pak ovocné čaje, vodou ředěné džusy nebo třeba šťáva z domácího sirupu. V horkých dnech nejsou vhodné moc studené nápoje.

lidus*
hodnocení

0x

já piju vodu s citronovou šťávou nebo jablečným octem. Večer mochito nebo pivko-jedno mi stačí.

hodnocení

0x

Dalajláma pije (celoročně) vlažný čaj nebo vlažnou vodu. V horku je to lepší než ledová voda, souhlas se spiderem.

sebod*
hodnocení

0x

Čistá voda, malinko piva, ovocné čaje. Střídat. Nepít ledové nápoje! To se opomíjí. Ale může to způsobit dokonce srdeční problemy! *sok*

marenka*

Souhlasím se všemi, kteří píší varování k ledovým nápojům. Dala jsem si pěkně vychlazenou 10". Jak mě třeštila hlava, nelze popsat. *zed*

sebod*

Mařenko. Buď ráda, že to skončilo jen třeštěním hlavy. Když ve velkém horku do sebe naleješ ledový nápoj, tak může dojít k prudkému stahu krkavice. A je zaděláno na obrovský malér. Takže když ledový - tak jen ucucávat, nápoj nechat v puse ohřát a pak teprve polknout. *pivo*

hodnocení

0x

Já jsem vůbec nemohla pít. Bylo mi protivné všecko. *ee*Teď jsem objevila jablečný 100% džus, který ředím cca 1:3. Není to pak tak ostře kyselé jako třeba ředěný pomerančový. Vodou z kohoutku. A tu taky jen tak ucucávám. *kafe* Ale je pravda, že vůbec žízeň nemám a musím se hlídat, abych pila. *placni* Se psem chodím navečer kolem zahrádky a vždycky koukám, jestli tam není někdo známý. A včera tam seděly dvě úplně cizí paní a tak jsem se jich dovolila a sedla si k nim a tvářila se, že k nim patřím, ať nevypadám jako osmělá alkoholička. A dala jsem si řezané, v orosené sklenici. Dobrota!*uspech*

doplněno 14.07.10 11:20:

Já jsem šílený barbar. Čaje se mi dcery a kamarádky snažily přiblížit a že mají přehled a umí je uvařit! Ale já mám čaj jen na to, abych se neudusila chlebem. :D Vím, že čajů jsou tisíce druhů a tisíce úprav, ale nechutnají mi. Ani jeden *bzum*

marenka*

Babkazov, nejste v tom sama. ;)Nemám absolutně potřebu pít a dehydrovaná taky nejsem. Zvláštní. A to za den vypiju cca 10 kafí. *hi*(které prý odvodňuje) Mám tu v práci 1,5l ochucenou Aquilu, kterou vypiju za celý týden jednu. *nevi*Doma? Cca obden si dám jedno pivo, jen tak na chuť a to ne najednou, většinou ucucávám. Vodu doma nepiju žádnou, ani čaj.

doplněno 14.07.10 11:42:

Sebi, my jsme právě otužovaní, zocelení jedinci. *pivo*

sebod*

Mařenko. mojí mamince bude sedmdesát. Celý život kouří, pije kolik kafí (:D) denně, životaspráva nulová, pitný režim žádný, sport ani náhodou, vždycky měla o PÁR (;)) kilo navíc. A i v těhle letech je na tom po zdravotní stránce dobře. Tak pak se v tom někdo vyznej *nevi*

lidus*

sebod je to tak, moje mamka má také 70let, kouří, pije kafe, nikdy nebyla u doktora a v nemocnici jen rodit. Na pravé ucho neslyší skoro vůbec asi od 30 let, říká, však mám levé a na to slyším. Každý den chodí hodinu plavat, je Sokolka a pořád má nějaké zájmy, divadlo, hudbu, stále někam cestuje. Je poměrně malá tak 160cm a kila navíc má celý život.

pepane*
hodnocení

Marenko to ti závidím.*hi*

arimas*

*smich* ty si jako muj pritel .. ten je ziv jen z kafe . vodu nepije zadnou a pokozku ma vlacnou jako miminko . kremy zadne nepouziva ..

pry nema zizen a kdyz uz, tak rekne : fuj ja mam zizen jdu se osvezit ... A JDE SI UDELAT KAFE S MLIKEM . *zed**zed*

marenka*

To je přesný. Kafíčko s mlíkem zažene žízeň a dokonce i hlad. *ua*

kacenka13*
hodnocení

0x

Já si uvařím "kotel" ovocného čaje dám do něj citron a větvičku máty a popíjím.I když má pokojovou teplotu krásně osvěží, zkuste*pivo*

luckapucka*

já když už je mi fakt vedro tak si udělám z mražených jahod ze zahrádky koktejl sice se toho vždycky přepiju a je mi*blee* ale nevadí osvěží to ;) a na koupaliště si berem zmraženou šťávu :)

pepane*
hodnocení

;)Tak nevím, jestli se osvěžit a pak mít břicha-bol?*haha*

hodnocení

0x

*kafe* Teplé nápoje nepiji v horku vůbec...občas si dám ledový kafe a po celý den piji čistou vodu (z kohoutku) s citronem...*slunce*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Mě moc chutná švestkové pivo Bernard. Je bez alkoholu a vychlazené je fakt super!

dd*
hodnocení

0x
pepane*
hodnocení

*hej*Pro milovníky zázvoru!

Od zítřka tj.15.7. je v nabídce KAUFLANDU o 50% lacinejší.Kilo za 39,90 kč.*bezim*

V Berounském určitě, jak v jiných městech musíte juknout.*cteni*

jabraka*

Kauflandy mají zboží totožné.Dokonce i stejně uložené.Já bych doporučil pivo BŘEZŇÁK.

JB

pepane*
hodnocení

*stop*Jabraka velký omyl nemají.Vlastní zkušenost.Dokonce mně to i potvrdili zaměstnanci.

Jinak Březňák v nabídce také od 15.7.Půlitr za 5,90 kč.

pravdomluvny*

Pokud já pamatuju, tak Březňák byl dobrej tak akorád proti zácpě :) Jinak já piju ponejvíce celý rok čaje a když řídím tak Birel nebo nealko od Lobkowitzů. Normální pivo jak kdy a jsem dost vybíravej. Teď v těch vedrech ještě vodu se šťávou z květu černého bezu (domácí) nebo limonádku z máty a meduňky. (Snítky čerstvé máty a meduňky přelít převařenou vodou a nechat vychladit.)

dd- tak tohle vypadá suprově*palec* určitě vyzkouším! *bezim* Běžím pro zázvor ...*slunce*

pt®

Právě mluvili ve zprávách, že se nemají pít obyčejné levné vody kupované v petláhvích, mohlo by dojít k otrvě. Doporučují minerálky /s minerály/. Já piju kafe jen ráno, rozpustné se smetánkou, přes den minerálku, která mi stojí u PC, žádnou ledovou, a teď mám na večer ovocný vlažný čajík. A´T ty vedra ve zdraví zvládneme. PT /stařenka/

jabraka*

PT.

Také jsem to slyšel a odpovíá to zkušenosti.Skauti v takových vedrech pijí vodu se solí.Když pijí obyčejnou vodu,čím víc pijí,tím je větší žízeň.

Lékaři tomuto paradoxu říkají otrava vodou.Je to způsobeno tím,že se tělní tekutiny pocením zbavují nejen vody,ale i solí.A ty je potřeba nahrazovat také.Nejlépe střídat vodu s minerálkami.

JABRAKA

pepane*
hodnocení

A přikusovat slanečka.*haha*

hodnocení

0x

I v takových vedrech nemám skoro potřebu pít - což není asi dobré. Vypiju tak 2 slabá malá kafíčka denně a do sebe dostanu tak půl litru nějaké ondrášovky. Před týdnem mi muž řekl, že čůrám jako bych měla prostatu a nasadil režim. Střídá mi balenou čistou vodu, pomerančový džus ředěný s vodou, nějakou ochucenou mathonku.Postaví to přede mne a abych to měla rychle za sebou, tak to piju na ex. A tak tímto způsobem do sebe dostanu dva litry tekutiny Nápoje jsou v normální teplotě. Přiznám se, že často odbíhám na WC, a kupodivu to ve mně ani nežbluňká a opravdu se cítím líp. Nejsem tak unavená. Od zítřka se budu hlídat sama a jen hlásit hodnoty*kafe*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]