Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou takové stavy normální?

Od: dksjis odpovědí: 6 změna:
Když jsem o samotě a mám velké bolesti (nejčastěji se to děje, když mám menstruaci), slyším lidské hlasy, co si se mnou povídají. Nejčastěji mě uklidňují nebo slibují, že teď přijdou a pomůžou mi. Zajímavé je, že v tom momentě mi ani nedochází, že to není normální a častokrát na ty lidi opravdu čekám, než mi dojde co se stalo. Občas mi nějaké hlasy i nadávají, že jsem blbá apod. Nic však nevidím, slyším jenom hlasy. Začalo mi to před pár lety, když jsem jako skoro dítě (16 let) byla nucena opustit rodičovský dům (nebyla jsem sama, měla jsem tenkrát na starost i desetiletou sestru a kočku). Zatím mi to moc nepřekáží. Spíš naopak v těžkých momentech mi to pomáhá morálně. Obávám se ale, aby se to nějak nezhoršilo a nestalo se z toho něco špatného. Ani nevím, zda jsou takové stavy pro člověka normální, bojím se o tom mluvit s lidmi. Jinak nic neberu, jsem občas až moc komunikativní, mám spoustu kamarádu, takže s tím to nijak souviset nebude.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, normální to není. Je to zřejmě duševní choroba, které se říká schizofrenie - návštěva lékaře přes hlavu by byla velmi vhodná (hlasy ještě OK, ale může být hůř). Zdravím!

liska5

Nestrašte ji. Nemusí to být schizofrenie. Není to zas tak vzácné, udává se asi u 3 - 4% lidí a většina to neřeší. Aspoň tak jsem si to teď našla na netu.

okolik

Klidně může v tom období být i dehydrovaná. Pánové, nestrašte a přemýšlejte až budete mít menzes, než něco vypustite, uvažujte.

Rychle se vším hotovi.

ben®
liska5 - já jsem zde nebyl ten první, kdo si na poradně otevřel ordinaci. Takže nestraším, ale dálkově diagnostikuji.

hrdlicky
hodnocení

0x
Tady se dozvite, zda to je/neni normalni… vydrzte aspon 2 minuty a uvidite kolegyne ceskatelevize.cz/...
Jedna mluvila s mimozemstanama
Ps: takze Mojzis a ti dalsi tipci z Bible, meli taky schizu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]