Nejste přihlášen/a.
Je právě adventní čas a televize jsou samá reklama s vánoční tématikou.
Je mezi nimi nějaká, která vás nějak oslovila, nebo snad dokonce mile dojala?
Mohla by mezi takové patřit třeba ta, ve které hezká holčina odejde od svátečního stolu, tatík je z toho smutný a ona ho potom překvapí svým zpěvem na Kůru. Reklama má být asi na nějaké pivo. Mě ten okamžik až dojímá. Ne to pivo!
A víte, kdo hrál toho zamilovaného strávníka v Bobikovi?
stopuji reklamní čas a nenápadně se prodlužuje, asi to má sloužit jako páka pro předplacení tv, jako voyo či prima +
Já jsem pro reklamy zcela nevděčným cílem, značkám, které mě otravují reklamou, se just vyhýbám..
Vlastně je tu jedna výjimka. Po reklamě, ve které dva flákači koukaji na šourající se želvu, jsem nezanevřel na Royal Crown Colu.
Taky jsem snášel reklamu na Fio banku, ale vůbec jsem nevnímal, že je to na Fio (až teď jsem to vygooglil) a ani mě nenapadlo si u nich zřídit účet. Už proto, že mi tam byl vždy sympatičtější ten "negativní tlusťoch", než ten "slušňáček vych**nek". No a "tlusťocha"už zrušili, čímž se reklama pro mě stala neviditelnou.
Naopak vyloženě nenávidím agresivní opakovací reklamu XXXLutz. To (pokud není po ruce ovladač) zavřu oči, ucpu si uši a jako Saša v Ozzákovi zpívám La La LA Tři čuníky.
No a pak mě dost nadzvednou reklamy typu "Pojďme si utevřeně promluvit o svojí vagíně", či woke reklamy Zoolando s tlustými, postiženými, či jinak chválně divnými modelkami.
Tak ne Fio, byla to Aibank:
No vidíte, reklamy to u mě mají fakt marné. Neudržím.
Mluvíte mi z duše. A co se týká konkrétně reklamy XXXLutz, tak ta mi přímo otvírá kudlu v kapse. Ale možná jsem proti téhle firmě jen zaujatý. Když totiž před lety otevřeli první prodejnu v Praze, byl jsem si tam koupit malý stolek. Vybráno, vyřízeno, zaplaceno. Do téměř utajeného skladu jsem pro něj musel nesmyslně kolem celé budovy přes parkoviště. Na vydání zboží jsem pak před skladem v zimě a větru čekal přes hodinu.
Od té doby mě tam nikdo nedostane.
Mám reklamy moc rád, chtěl jsem být kreativec, (nebo by se mi spíš líbilo jim být) dodnes si nekteré zpívané pamatuju nazpaměť a zanotoju si, (ó lanza bílá, ó lanzá má), nebo brutálně manipulativní (McDonalds tě vítá, ve světě, kde je príma, kde uslyšíš smích přátel, kde je radost být). Nebo na ramu, ty běžící děti si pamatuju. Králíčka azurita, králíka Duracell... Televizní reklama je umělecké dílo, musí v rekordně krátkém čase předat informaci, neříct vlastně to co řekla, být vtipná, nápaditá, rád sleduji podprahové signály a taktiky, mnohdy žasnu, jak "tohle mohl někdo vymyslet", některé jsou prostě geniální. Bobika. Bohužel na sledování reklam v televizi nemám čas a tak si je pouštím na tvspoty.cz. Tam se dá zjistit co v reklamě hraje za hudbu a občas i herci, je tam k nim diskuze a dají se hodnotit. Doporučuju. Jinak osobně nenakupuju, takže vlastně ani nevím, jak mi ovlivňují. Není to ale nic, za co by se mělo stydět, jak někteří naznačují.
Baví mě i názvy produktů, jako dia mizin diabetes mizí, představuju si, jak ty názvy v týmu vymejšleli, každý měl nějaké návrhy a všichni stejné zadání, vystihnout produkt, chytlavé, zapamatovatelné. Vesměs všechny názvy doplňků stravy jsou vymyšlené tímhle způsobem. Naleštěný prd. Vyrobit tunu za 100000, prodat za bambilion.
Je dost reklam, které se mi vyloženě líbí a opakovaně je vyhledávám. Reklama na bezpečný mercedes se smrťákem, na stejné téma s Hitlerem a hákošem, reklamní reakce jaguáru na reklamu mercedesa se slepičím gyroskopem - nemají chybu. Bohužel se hledají na YT pod názvem "zakázané reklamy". . Vliv na mě mají takový, že pobaví, ale medvěda ani jagase si určitě kupovat nebudu. Ještě jsem si vzpomněl na ten VW (asi golf) se sebevražedným teroristou uvnitř...
Vzhledem k tomu, že televizi prakticky nesleduju, tak mě reklamy celkem úspěšně míjejí.
Ale jestli se mi některá reklama kdy líbila, tak klasická vánoční s prasátkem... na Kofolu.
Reklamám se celoročně zásadně vyhýbám, ovšem ne vždy se mi to povede. Pokud už na nějakou narazím a nepovede se mi včas přepnout kanál, spíš mě zaujme její (většinou nesmyslný, často až pitomý) obsah, než abych zaznamenal zboží, které mi reklama vnucuje. Dalo by se říct, že na mě mají reklamy přesně opačný vliv, než je jejich záměr. Takže zboží, které vidím v reklamě se snažím vyhnout.
Kdybych teda ale měl vybrat nějakou, která se mi trochu líbí, tak je to léta opakovaná předvánoční reklama na kofolu s holčičkou, která "nemusí, protože už ho vidí" .
"...víte, kdo hrál toho zamilovaného strávníka v Bobikovi?"
To fakt netuším a je mi to úplně jedno .
A já zase netuším, když ti to je jedno, že vůbec odpovídáš. Ale, nebráním ti v tom. Je to častá odpověď tady na Poraďte. Někdo s tím začal a teď to občas někdo použije.
keebleek - Jestli si dobře pamatuju, tak nadpis Vaší otázky byl "Reklamy a jejich působení na nás". Pak jste se ptal "víte, kdo hrál toho zamilovaného strávníka v Bobikovi? I na tuhle otázku jsem Vám přesně a pravdivě odpověděl. Takže mi, prosím, promiňte, že jsem Vám projevil svůj negativní názor. Žádné pravidlo jsem neporušil. Nikde ani zmínka, že chcete číst jen odpovědi, které se Vám líbí.
Vy tam v Českej republike ešte máte to pozemné vysielanie za ktoré neplatíte, no na Slovensku tých programov je len pár. Ak chceme niečo viac,tak sa musí platiť. Buď satelit alebo internetová televízia. Dokonca aj pozemné stanice sú niektoré platené. Takže, mi im ešte tú nekonečnú reklamu a niekedy fakt priblblú ešte musíme aj zaplatiť. Kde boli tie časy,kedy pri platenom programe nesmela byť reklama.
Na televizní reklamy jsem alergická. Běží zajímavý program - a najednou bác. Reklama! To musí naštvat každého.
Mám ráda jen tři, dvě z nich ale už neuvidím.
1/ Holčička, tatínek, kaneček, stromeček.
2/ Lukáš Pavlásek řezal strom a podřízl sloup el. vedení. /už dávno/
3/ Černobílá televize, vyskočil Pan Vajíčko, pak se objevili dva chlupatí medvědi a zabručeli hlubokými hlasy:
"A kde je vlastně brácha?"
"Šel pro med do Jednoty."
Bylo to krátké, milé, výstižné a vůbec to neobtěžovalo. Vzpomínáte také? Jaga.
Mám asi trochu jiný problém. V poslední době jsem skoro přestala pouštět televizi a téměř na vše jsem se chtěla dívat na monitoru počítače jako na živé vysílání. Proč tam bývaly v reklamním bloku jiné reklamy než v televizi, jsem nepochopila, ale brala jako fakt. V poslední době mám dojem, že Prima a Nova dávají do pořadů další reklamy, ale živé vysílání se nepřeruší. Prostě film běží, ale já místo děje vidím minutu i dvě reklam. Jsem si tím témeř jistá. Zřejmě mě tyto stanice chtějí domutit k předplacení bezreklamního vysílání. Je to tak?
Televizi na živo moc nesleduju, teda posledních pár měsíců vůbec. A v záznamu se to lehce přeskočí, stačí poskočit v čase o 8 minut. Takže přehled nemám.
Teď mě teda překvapilo, že dávají ne jako reklamu, ale jako takový ten předěl (tzv. sponzor pořadu) pořád něco na erekci. No dejme tomu, říkám si, ale včera jsem si vzal Metro a tam na to byly tři stránky, asi to jde na dračku, že to musí tak vnucovat, jinak zase skoro nic jako obvykle. Jen je mi divné, že něco takového může být v novinách, měl jsem za to, že v televizi až po 22 hodině a v novinách vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.