Nie. Je to pravda a je to pekné na rozmyslanie ako žiť. Je to pekný nápis. Podobne ako ked sa povie ...najprv my..ale potom vy. Pri apatii ludí pri rieseni spolocenskych problemov, kde su prenasledovane nevinne skupiny ludí, ked si ludia myslia, ze sa ich to netyka, nedotkne nijako, ale len myslia a zle si to myslia.
Stejná slova, jen na dřevěné tabulce umístěné na prastaré lípě u vchodu na hřbitov, jsem čítávala od dětství. Lípu pokáceli, tabulka zmizela, ale pravdivost slov přervává.
Právě jsem se vrátila ze hřbitova. Márnici postavili v roce 1936. Z obou stran jsou štukované nápisy:
Od vchodu: PO STRASTECH ŽIVOTA POKOJ VÁM.
Ze hřbitova: NA TOMTO MÍSTĚ SE VŠICHNI SEJDEME.
Nepřipadá mi to vůbec depresívní, jsou to pravdivé věty. Když asi před 5 lety márnici opravovali a dávali novou fasádu, stejné citáty se tam znovu objevily. Prostě to k našemu hřbitovu patří. Jaga.
Dobrý den, nápis je OK a je populární na mnoha hřbitovech. Pro někoho (nevěřícího) může být mírně depresivní, že to vyvolává představu vzkazu ze záhrobí, resp. že i po smrti lze oněm zatím žijícím poslat nějakou informaci. A pro věřící to je asi potvrzení jejich víry v posmrtný život. Zdravím!
Už jsem nápis viděl jinde a nijak depresivní mně nepřijde. Mnohem větší depresi ve mně vyvolává pohled na přeplněný Václavák. Ale pokud jde o nápisy nad branou hřbitova, tohle je můj favorit.
doplněno 08.12.23 13:16:
Existuje i veselý hřbitov. Tuzemce ale může rozesmutnit likvidační vstupné ve výši 10 RON (50 Kč)
No jo už snad 20 roků (co je přeložka) jdem okolo nejel ani se nevezl busem? Kdoví, jestli to nemá víc hřbitovů po celé ČR! Ale tento jsem taky někde viděl takže asi fix? že ve Stráži?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.