Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjde vám tento obrázek hřbitova depresivní?

Od: hb44 odpovědí: 18 změna:
18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jajo
hodnocení

13x
Nie. Je to pravda a je to pekné na rozmyslanie ako žiť. Je to pekný nápis. Podobne ako ked sa povie ...najprv my..ale potom vy. Pri apatii ludí pri rieseni spolocenskych problemov, kde su prenasledovane nevinne skupiny ludí, ked si ludia myslia, ze sa ich to netyka, nedotkne nijako, ale len myslia a zle si to myslia.

hodnocení

7x

Ne, proč by měl?

hodnocení

6x
Depresivní, ne. Pravdivý.
Tohle je podle mě depresivní.
Tohle jsem už hezkou řádku let neviděl (smog)*sok*
Příjde vám tento obrázek hřbitova depresivní? #2

hodnocení

5x

Stejná slova, jen na dřevěné tabulce umístěné na prastaré lípě u vchodu na hřbitov, jsem čítávala od dětství. Lípu pokáceli, tabulka zmizela, ale pravdivost slov přervává.

hodnocení

5x

Právě jsem se vrátila ze hřbitova. Márnici postavili v roce 1936. Z obou stran jsou štukované nápisy:

Od vchodu: PO STRASTECH ŽIVOTA POKOJ VÁM.

Ze hřbitova: NA TOMTO MÍSTĚ SE VŠICHNI SEJDEME.

Nepřipadá mi to vůbec depresívní, jsou to pravdivé věty. Když asi před 5 lety márnici opravovali a dávali novou fasádu, stejné citáty se tam znovu objevily. Prostě to k našemu hřbitovu patří. Jaga.

ltz
hodnocení

4x
Depresivní není. Takový nápis by měl být na každém hřbitově.

fram
hodnocení

3x

Není vůbec depresivní. Ale lepší je hrob s vyhlídkou na Šáreckém hřbitově - Hrob historika Josefa Šusty

Hrob s vyhlídkou na Šárecké údolí: mapy.cz/...

Nebo hrobka na Orlíku - budoucí působiště Schwarzenbergovo.: kudyznudy.cz/...

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, nápis je OK a je populární na mnoha hřbitovech. Pro někoho (nevěřícího) může být mírně depresivní, že to vyvolává představu vzkazu ze záhrobí, resp. že i po smrti lze oněm zatím žijícím poslat nějakou informaci. A pro věřící to je asi potvrzení jejich víry v posmrtný život. Zdravím!

nerentier
hodnocení

2x

Už jsem nápis viděl jinde a nijak depresivní mně nepřijde. Mnohem větší depresi ve mně vyvolává pohled na přeplněný Václavák. Ale pokud jde o nápisy nad branou hřbitova, tohle je můj favorit. *palec*

doplněno 08.12.23 13:16:

Existuje i veselý hřbitov. Tuzemce ale může rozesmutnit likvidační vstupné ve výši 10 RON (50 Kč) *vtip*

Ten v dotazu , jen tak mimo je pravdivý, je asi ze hřbitiva ve Stráži nad Nežárkou.

Tam je jiný...

mapy.cz/...

nerentier

diesel - Loštice. *kafe*

08.12.23 13:04

No jo už snad 20 roků (co je přeložka) jdem okolo nejel ani se nevezl busem? Kdoví, jestli to nemá víc hřbitovů po celé ČR! Ale tento jsem taky někde viděl takže asi fix? že ve Stráži?

hodnocení

2x
Přesně na tomto hřbitově jsem byl zapálit svíčku své praprabábě a ten nápis je čistočistá pravda :)

hodnocení

2x
Ne..nepřijde

08.12.23 18:54
hodnocení

2x

dylin
hodnocení

0x
Jasný no... Mělo tam být: "Jsme tu omylem, měli jsme za to, že jsme nesmrtelní". :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava štuku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]