Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která česká politická strana podle vás hájí zájmy podnikatelů?

Od: fox odpovědí: 37 změna:

Která politická strana reprezentuje zájmy drobných a středních podnikatelů, OSVČ, tedy lidí, kteří nejsou ekonomicky závislí na ostatních? Je tu strana, která hájí kapitalismus?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

racio
hodnocení

2x

Taková strana neexistuje, což je životní výhra pro vámi uvedenou skupinu podnikatelů.

gugufui
hodnocení

0x

Strana Moravané

honzinek
hodnocení

0x
OSVČ nejsou ekonomicky závislí na ostatních? Na zákaznících? To je mi novinka. Drbat zaměstnance a jejich penězi ekonomicky dotovat podnikatele uměla vždy nejlépe ODS.
fox
hodnocení

Myšleno tak, že nejsou závislí na státu či firmě, ale jsou schopni se uživit sami na sebe.

petrm

Chtěl bych vidět, jak se OSVČ obejdou bez infrastruktury (silnice, železnice...), bez justice (státní zástupci, soudy...), bez policie, armády a dalších funkcích, které zajišťuje stát.

smode2

petrm: Z jakého důvodu by se bez nich obcházeli? I kdyby nezaplatili nikdy na daních ani Kč a neplatili si ani zdravotní, ani sociální pojištění, tak uvedené složky bohatě sponzorují už díky své spotřebě. Když na to přijde, šikovný osvč se uživí v nejhorším i výměnným obchodem. To ty složky ne. Pak je směr závislosti jasný :)

petrm

@smode2 Ta moje reakce byla na to, že OSVČ nejsou na nikom závislí. Ale to je asi zbytečné vysvětlovat. Za 35 let tady mnoho lidí nepochopilo, co je stát, jaké má funkce a co je jeho povinností. Mnoho lidí si myslí, že stát má povinnost starat se o to, jestli mají lidi co jíst, kde bydlet a pracovat, jestli mají plastová okna, kolik má stát máslo a ponožky. Podle toho to tu taky vypadá.

smode2

petrm: To máte pravdu :)

hodnocení

0x

Není.

Úlohou státu je vybrat peníze od jedněch a dát je jiným - těm spřízněným. Takže, kde je nějaká prosperita, tak se snaží vláda co nejvíc ukrojit.

Všechno co vláda dělá, je pro její zisk a zisk jejich kamarádů - STK pojišťovny, hypotéky, zálohy na plastové flašky

... Ber. kde ber. Hlavně aby co nejvíc zbylo pro konšele. Pokud věříte na volební sliby, tak ty jsou jen na Billboardech. Hned po zvolení začne VELKÁ DOMŮ. A je úplně jedno jak se ta strana jmenuje.

A nebojte se, mají to dobře zmáknuté. Hlavně takové lidi jako vy, věřící (v kapitalismus) ... .

racio

Děláte si legraci? Skutečně máte pocit, že důchodci (bezkonkurenčně nejvyšší výdaj SR) jsou spřízněni se "státem"? A ta prosperita jako je u OSVČ? Sami se prezentují jako obecní drbani, kteří nemají ani na to, aby zaplatili svému fotrovi a matce slušný důchod.

musíte se na to dívat jinak. Dřív se bralo ze zakázky 5-10% dnes klidně i 50%. Celý stát je jedna velká ZLODĚJINA. Dnes už musí vymýšlet, jak ty peníze zašantročit ... oprava břehu řeky, tunel v Brně místo za 500.000.000,- tak za 4.000.000.000,-

České lokomotivy 2* dražší než německé - a nakonec je prodáme do Turecka / oprava klikaté traťi, kde se jezdilo 80 a dnes po opravě 75 za cenu nově postavené vysokorychlostní trati AGV ve Francii. Postavíme dálnici, jen abychom ji mohli za 5 let zase rozkopat.

Když stát okrade zeměstnance na spotřebních, přímých a nepřímých daních a pojistném + poplatcích o 66% jeho přijmů, tak alespoň jeho mamě zaměstnance pošle důchodovou almužnu, ne?

K čemu máme Kraje, 18 Ministerstev, poslaneckou sněmovnu, senát, volby, armádu, neziskovky? a k tomu kvanta dalších ouředníků? Všechno jsou to vynucené výdaje, kterým musíte věřit, že jsou nutné.

Ať je tam Petr nebo Pavel, POŘÁD STEJNÁ CESTA DO PEKEL

Co tedy navrhuješ? Jak u toho ven? Máš nějaký smysluplný nápady?

smode2
hodnocení

0x

Taková strana ani existovat nemůže, neboť stát měl vždycky problém s těmi, kteří byli příliš samostatní, příliš spokojení, příliš vydělávající, jednoduše příliš nevyzpytatelní a svobodní. Stát chce pro své co nejlepší fungování pokud možno strachující se a co nejvíc pracující chudé ovečky kde jejich regulace času, tj. kdy mají být v práci, kdy mají spát, kdy se starat o své základní potřeby a kdy dělat to mizivé procento zbytku je prostým základem. p.s. kdybych byl farmář lidstva (jako je třeba stát), byl bych velmi spokojen. Nic to nepotřebuje, nechce, nemusím to krmit, šatit, hnízdo si to taky zařídí samo, rozmnožuje se to úplně samo, nikam to neutíká a z toho co to vytvoří si mohu ukrojit kolik chci.

Jednou větou?

dřív se OTROKÁŘ musel o OTROKY starat, krmit, živit, šatit, nechat bydlet, nyní se o sebe OTROCI starají oni sami.

Ještě se před sebou VYTAHUJÍ jak jsou spokojení, protože jeden má modré tričko a druhý zelené.

Helicopter view ...

hodnocení

0x

Skoro každá veľká strana háji záujmy podnikateľov,najmä tie čo sú v parlamente. Predstavitelia politickej strany sú vždy predvojom určitej finančnej a mocenskej štruktúry v pozadí,ktorá háji ich záujmy. Voliči si len vyberajú,aby mali pocit,že rozhodujú o niečom, len skupinu ktorej záujmy sa budú hájiť.

liska5
hodnocení

0x

Asi nejblíž k Vašemu požadavku měla strana SVOBODNÍ Petra Macha /ti s tím zeleným beranem/. Jen mám pocit, že už se nějak "transformovali". *nevi*

tommaca

Svobodní jsou parlamentní stranou. Pod vedením Libora Vondráčka máme historicky prvního senátora. 130 zastupitelů. Nyní se k nám přidali Markéta Šichtařová (ekonomka) a Karel Diviš (prezidenstký kandidát). Svobodní zůstávají u svého programu efektivního, štíhlého a přívětivého stýtu, který hájí život, svobody a majetek. Ostatní má být volnotržní. Více najdete na https://svobodni.cz/

liska5

Děkuji. To je dobře. Sympatičtí lidé i program. Zase je začnu sledovat.*placni*

jendad
hodnocení

0x
No přeci ODS.
Máme zde 30 let tržní hospodářství a transformace tedy proběhla.
Za každé vlády ODS se snižovali daně podnikatelům . Dnes tedy většinu státního rozpočtu plní spotřebitele a zaměstnanci. Krásně je to viditelné na válečné dani . Banky odvádějí minimum a krásně tak ilustrují nastavení daňového systému. Většina nově koupenych aut je firemních.

proč by měli velcí platit daně?

Kapitalismus je: čím víc odebreš, tím méně platíš, u nás je to naopak. Potřebuješ elektřinu tak pořádně zaplať.

jendad
Je jedno zda velký nebo malý. O peníze jde až na prvním místě. Máme tak nastaveny daně a někdo musí naplnit státní rozpočet a tak zbývá jen spotřebitel. Lidé na to poukazují a přizpůsobí se. Jedou třeba na nákupy do Polska nebo nemecka.
liska5

Když nám mnohé podniky už nepatří, tak u nás ty prachy halt nezůstanou...

Liško, jest otázkou, zdali by ty podniky ještě vůbec fungovaly, kdyby nám stále patřili...

hodnocení

0x
Svobodní. Jediná u nás pravicová demokratická strana.

hodnocení

0x

Již léta volím Svobodné, ale není to, Bohužel, strana pro moc lidí...

Svobodní jsou svym zpusobem radikalni stranou a to je problém. Petr Mach to řekl jasně. Svobodní se netěší oblíbenosti médií, proto jsou odsouzeni k neúspěchu. Ono to tak bohužel funguje.

Radikální..., možná rozhodní, každý to vnímá jinak.Mě jsou sympatičtí, ale i já jsem možná radikální. Radikálně jsem se v roce 1988, kdy většina okolní společnosti, ještě na schůzích KSČ, zvedala ruku pro Perestrojku, rozhodl jít na soukromou živnost. Vydržel jsem u toho dodnes, 35 let. A ač v důchodu, nikdy jsem toho nelitoval.

Možná by nebylo špatné třeba shlédnout vystoupení Libora Vondráčka:

Alespoň za mě, mluví mi z duše a rozumně.

Ja to myslel v nadsázce, ale defakto nějaké zásadní zmeny v systému je nechtěný radikalismus i kdyz to vypada sympaticky. Já svobodné volil taky, ale aby se ty jejich vize prosadily, tak by to stalo obrovske úsilí... Proto mach sel nejjednodušší moznou cestou a prifaril se k tomiovi, ktery už ma jakesi stabilni zastoupení v české vládní politice narozdil od svobodnych. Pokud kteroukoliv politickou stranu netlačí do verejneho prostoru media, tak je to prosazení velice obtížné a objizdet české náměstí je nedostatečné.

sudruhivan
hodnocení

0x

Komunistická strana je jediná, ktorá chráni podnikateľov.

fox

Před svobodou a výdělkem? :D

foxik
hodnocení

0x
Prikladne v gastru dělá 10% zaměstnanců (cca 350 000 z 3,5 milionu pracujicich)…
Procpak hodne hospodskych nebere karty, aha? :) Bohuzel, vetsina mensich firmicek a podnikatelu jedou sedou ekonomiku. Nezdokladu skoro vsechno :)
Je to vecny problem, tlak na zvysovani dani jen vede k tomuto chovani… pokud by ty dane byly primerene a nizsi, tak se tohle nedeje.
Melo by se to stanovit tak nejak progresivne, zreba do zisku 12 milionu proste nizsi sazby dane nebo tak neco.
jendad
Jsou různé daně. Spotřební se dají dobře obcházet. Našim elitam to vyhovuje. Jejich spotřeba je marginální proti příjmům
foxik
Jak se daji obchazet? Doba LTO je minulost.
A LPG se spotrebni dani na jezdeni stoji polovinu, nez LTO Propan Butan na topeni bez spotrebni dane :)
jendad
Spotřební daně jsou všechny co zdrazuji. Klasicky DPH. Za dřevo jsem platil bez daně.
foxik
DPH N E NÍ spotřební daní !
jendad

Samozřejmě je . Kupujete zboží a to spotřebováváte . Nebo myslíte , že teď ekonomiku netrápí nízká spotřeba lidí a tedy i nízký výběr DPH? To je právě záludnost lidí , že nechápou , jak si koupí zboží a o kolik je stát škube?

Problém je , že zdanujeme to co se hýbe (spotřebu) a práci . To tvrdí OECD :) . Na ostatní daně kašlem . Proto v ostatních zemích mají láci , protože ostatní daně mohou firmy optimalizovat , výrobky vylepšovat , konkurovat si což se pak projeví na jejich maržích . Ale spotřební daň se plně přenáší na spotřebitele . Tam konkurence není , je to jen čisté zdražení.

foxik
NE
Nešiř nesmysly
Studuj rozdíl SD vs DPH cs.wikipedia.org/...
Ps: spotřební daň podléhá DPH, tedy nejdříve se připočte SD a až z toho se vypočte DPH :) Každopádně dodržuj terminologii.
Pps: nikdo tě nenutí nic spotřebovávat, v České republice to není povinné, jediná povinnost je platit zdravotní pojištění České republice, nic jiného platit nemusíš!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]