Nejste přihlášen/a.
mám problém , mrtvý zub sedmička vlevo nahoře , při preventivní prohlídce zubař zjistil , ze mám pod korunkou prasklinu , opravil lepidlem a řekl , když to bude dělat problémy , bude muset zub ven . Tak já nevím , teˇmě to jako střídavě bolí až do ucha , asi od kořenů , mám tam čep s velkou korunkou.
Neuvádíte věk, se zvyšucíjím věkem ustupuje parodont a vypadá to na odhalující se kost. Velikost korunky nehraje roli, plní pouze funkci po sanaci zubu, jakéhosi,, opláštění,,. Poslední fáze před extrakcí. Eventuelně může být i problém v netěsnosti mezi korunkou a čepovou nástavbou a zbytkem kosti, kde vznikl kaz.
Je mi 71 let a mám několik mrtvých vyplněných zubů . v srpnu začala zlobit šestka v pravo nahoře bolesti do ucha a krku , dvakrát čištění kanálků a potom extrakce , od té doby pořád bolesti do pětky tváře a ucha . chodím na neurologii a rehabilitaci , beru různé léky -gabapentin , bbyl jsem na eeg - dobré negativní , nyní 8 listopadu preventivní prohlídka a na sedmičce mrtvém zubu kaz , oprava 30.11. zalepeno nějakým lepidlem - verdikt , když to bude zlobit musí jít zub ven . tak se mi to různě ozývá ty bolesti střídavě vpravo , vlevo , ale není to tak , že byse to nedalo vydržet , v noci spím , nechci přijíto další zub , to už by se špatně kousala potrava . od 16 let jsem měl jen jeden zub vytržený , šestku vlevo dole. Tak nevím , jak to půjde dál , snad vydržím přes Vánoce . a potom mě asi stejně čeká ,zub ven! Jenom mi není jasné proč už se tam ty kanálky nedají čistit? Je tam velkkýčep a kovová korunka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.