Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto kure s omackou vhodne pri hubnuti?

Od: petnon odpovědí: 9 změna:

Zdravim, snazim se shodit dost kil a casto jim kure, moc mi ale nechutna nasucho, proto jsem zkusil nasledujici omacku:

Osmahnu cibuli a cesnek, pridam na male kousky nakrajene kureci prso, posypu korenim (jen paprika), pridam vodu a trosku kecupu, necham podusit a pote zahustim moukou. Jim vetsinou s ryzi, obcas testovina nebo brambory.

Da se rict, ze jde o vhodne jidlu pri diete? Osobne tam nic "zavadneho" nevidim, ale jsem v teto oblasti amater. Dekuji vsem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hubnutí znamená, omezit velikost porcí jídla. Jíst poloviční porce a mezi jídly nic nejíst. Každá jednotlivá potravina, vytažená z kontextu, je nesmyslem. Jsou lidé, kteří dokáží, na čas, změnit jídelníčrk, ale po zhubnutí se zase vrátí ke starým zvykům a přiberou více, než shodili. Malé porce mohou být řešením po celý život. Žaludek se zmenší a nemá potřebu cpát do sebe obrovské porce, byť zdravého jídla.

makak
hodnocení

0x
Kecup a mouka je tam navíc v dietě.
molly
Tohle jsou hrozný pindy, nezlobte se na mě. Jedinou cestou je jíst tak, aby to člověk dlouhodobě udržel. Můžeme se bavit o výživové hodnotě těch potravin, ale na hubnutí vliv nemají. Hubnutí je o příjmu a výdeji. Tazatel píše že má dost kilo. Skoro nikdo nezvládne změnit jídelníček hned. Často stačí být v deficitu i když horším jídlem a se sundanými kily se člověk sám propracovává ke zdravějšímu jídelníčku.
Pro tazatele - stáhněte si kalorické tabulky a hlídejte příjem. Fakt nemusíte jíst suché kuře. Já jím klidně panenku, kuře na paprice, koprovku... Používám 12% smetanu a ta malá lžička mouky mě fakt nezabije. Naučte se vařit chutná jídla zdravěji. Cokoliv na houbách udělá příjemnou omáčku, nakládaný pepř také. Rajská se dá udělat velmi dietní. Omáčka na špagety, zapečené těstoviny, brambory...
liska5

Co je na na té stručné odpovědi za hrozný pindy? Uvedl dvě kaloricky vyšší a přitom zbytečné ingredience a NIC o suchém kuřeti. A vy přitom kalorie zmiňujete. Mohl možná přidat rajče místo slazeného a škrobeného kečupu, když jde o chuť.

molly
To že píše, že je to v dietě navíc. Pokud jde o hubnutí, lžička mouky ničemu nevadí. Může ji nahradit něčím hodnotnějším, ale NEVADÍ. Nikdo není tlustý proto, že zahustí omáčku. A pokud zahuštění pomůže lepšímu pocitu, je to v pořádku. Celé hubnutí je o příjmu a výdeji. Není to o tom jíst rybu na vodě a klíčky. Kdo žije dlouho nezdravě, nemůže udělat skok do zdravé stravy,protože to pravděpodobně nevydrží. Cesta je právě přes ta jídla, která jsou co nejvíc podobná těm, na která je člověk zvyklý. Takže zlehka nahrazovat. Těžko někoho, kdo má třeba 130kg z jídla uspokojí pohanka s dušenou zeleninou a rybou na páře. Ale dost možná mu bude chutnat omáčka z méně tučné smetany se lžící mouky, aby to mělo hustší konzistenci. Lžička mouky má tak 5g a na zahuštění porce stačí. A prostě mi nikdo nenamluví, že je někdo tlustý kvůli 5g mouky. Za mě lepší 5g mouky co vytvoří omáčku, než porci tekoucí srajdy. To samé kečup. Rozdíl mezi touste. S kečupem a toustem s rajčetem je poměrně velký. Lžíce kečupu nikoho nezabije. Stejně tak se dahubnout s tím, že si člověk dá zmrzlinu, snickersku nebo malý sáček chipsů. Ano, není to nejvhodnější potravina. Ale v rozumné míře to hubnutí nebrání a člověku to pomůže vytrvat.

liska5
hodnocení

0x

Celkem v pořádku až na tu mouku a poměrně kalorický kečup. Mouku a kečup vynech. Cibule stačí. A místo rýže nebo její části bych dala třeba kratičce podušený mražený hrášek, nebo zeleninovou směs. To kvůli vitamínům, minerálům a vláknině. Těstoviny ne, to jsou prázdné kalorie. Celkově přílohy ubírat.

pravoslavv
hodnocení

0x

Základní fakt je , že COKOLIV je vhodné v dietě :) , jen musíš být v kalorickém deficitu. Co nabereš na omáčce, uber jinde ( dáváš si pivko k tv? Dej pryč to ). Můžeš klidně sežrat celé MC menu :D a zhubneš, jen to musíš skončit v deficitu. Pokud máš kvůli omáčky výčitky , stačí přidat KM na procházce. Hubnutí je tak jednoduché.

jenik
hodnocení

0x

Při dietě by se mělo jíst více bohatějších jídel. Pojďme si to ujastnit proč a jakých. Když člověk normálně jí hodně "nezdravého", tak má dostatečný přísun vitamínů, minerálů a dovičeho, protože jí hodně, ale když je člověk chce zhubnout a omezí množství jídla třeba na poloviční porce, tak sní i méně vitamínů, minerálů a dovičeho pro tělo důležitého a to už může být pro tělo nevhodné. Takže je potřeba hledat kvalitnější zdroje příjmu a těmi nejsou rýže, mouka, načím smažíte sádllo?... to je jenom energie. Tak co Vám dál napíšu, nežijete proto aby jste jedla. To, že Vám úplně nechutnají zdravá jídla, když chcete začít dietu je normální. Protože jste navyklá na tučné, překořeněné jídla. Musíte jíst déle jenom zdravá jídla, tak aby si Vaše tělo navyklo na zdravá jídla a ono se to obrátí, pak Vám nebude chutnat z nezdravých ani ten kečup.

ka
Hrozny pristup ve stylu lidi, pro ktere je hubnuti a pseudozdrava strava nabozensrvim a fanatismem. Jinak samozrejme ma pravdu kolega, ze jde jen o prijem a vydej, kdo nezije jak lenoch, muze jist cokoliv, ale v nejake rozumne mire. A mit pestrou stravu. To je spravny pristup, ne ty vase pindy o tom, ze nezije kvuli jidlu... neni nezdrava potravina, jen nezdrave mnozstvi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]