Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psycholog bez rodicu

Od: han odpovědí: 10 změna:
ahoj, uz dlouho premysli o navsteve psychologa. Kazdopadne moje rodice nic nechapou, ani se nesnaží. Vzdy kdyz mam naky zachvat strachu nebo emoci, tak po me jen rvou. Uz jsme se jim snazila vysvetlit ze bych potrebovala odbornou pomoc, protoze to nejsou jen vykyvy nalad a ze jsem precitlivela a hystericka. Da se nejak zaridit, abych se objednala k psychologovi aniz by o tom rodice vedeli a nepotrebovals jejivh souhlas? Dyl to uz nevydrzim pokud mi nekdo nepomuze

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je vám více jak 15 let, tak můžete sama, bez rodoičů

znamylekar.cz/...

makak
hodnocení

0x
Za našich let žádné precitlivele a hysterické děti nebyly. To je ta dnešní zapadni výchova. Kdybys dostala pár facek, tak by tě to přešlo a byla bys normální.
Tímto jsem všem místním důchodcům ušetřil psaní podobných příspěvků. Není zač a přeji příjemný předvánoční čas.

Ovsem dotaz neznel ani na to, jak to bylo za tvych mladych let, ani na to, jakym stylem vychovy to je a

dokonce ani na to, kolik facek ma dostat pro to, aby byla normalni, ale jen a pouze na to, zda se muze k psychologovi objednat bez rodicu.

Jakou tedy presne, podle Tebe, mela ta tva odpoved pro tazatelku hodnotu?

Byť napůl souhlasím s makakem , ale úplně i s Axusem . Anázor je ten, že tazatelka trolí. Jinak by asi doplnila svůj věk! Jinak je fakt že dnes je svět jiný než když jsem byl asi tak ve věku tazatelky , vše se mění!

Ale přesto zkusím dát radu-pokud se nalezne psycholog, kterýpřijme "klienta" bez doporučení tak klidně k takovému jít. Osobně myslím, že to asi tak jednoduché nebude a s doporučením asi záleží na dětském lékaři-tomu jsi se svěřila? Tam bych začal! Jinak sjou dětští lékaři, kteří normálně od jistého věku vyšetří dítě i bez rodičů!

liska5

To by se musela fackovat už i předchozí generace.

han
hodnocení

nejprve bych zacala tim kdo nasi generaci vychoval :) taky bych dodala, ze ignorace psychickych problemu ve vasi dobe rozhodne neznamena, ze tyto problemy drive nebyly. Spise nebyly normalizovany, tudiz kazdej kdo obcas projevil znamku strachu, obavy, uzkosti a cehokoliv podobnyho byl hned odsouzen za blazna. Tudiz byly tyto problemy radoby "dnesni" doby skryvany za falesne masky. To ze se necitim v pohode, neznamena, ze jsem uplne tupa, nevychovana a neumim si tuhle skutecnost obhajit. Taky tu nekdo psal ze trollim, protoze jsme nedodsla vek, tak tedy je mi 16 let. Preju prijemny vanocni cas a doufam, ze takove rady nepredavate dalsim, mozna prave lidi jako vy jsou pricina techto "dnesnich precitlivelych decek, ktery nedostavali facky".
ml1

V 16 by neměl být problém. To se už s rodiči k doktorům nechodilo.

Dřív když dítě zlobilo tak zlobilo, když bylo blbé bylo blbé, dneska se z toho dělá hned diagnóza. Ještě za dob mého dětství (přelom osmdesátých a devadesátých let) se nějaké dys poruchy (tehdy byla obecně známá akorát dyslexie a dysgrafie, ostatní byly akademické úvahy psychologů) moc neřešily a musel se s tím poprat každý sám svojí zvýšenou pílí (neexistovaly žádné úlevy). Takže taky si nemyslím, že by to dřív nebylo, jen se to nesledovalo a neřešilo. K psychopatům se posílali opravdoví blázni.

liska5

Za mých rodičů se fackovalo i za leváctví...

"Taky tu nekdo psal ze trollim, protoze jsme nedodsla vek"Na psal jsem já že si to myslím, ale taky jsem dal další dovětek . JIak je tu mrkaky dotazů, kdy tazatel vznese dotaz a při snaze poradit se po něm vyžaduje nějaké upřesnění, ale tazetel hraje mrtvého brouka . Nakrásně Vy jste odpověděla až po skoro týdnu! Což taky vypadalo jako trolení. Takže asi tak . Jinak se zopakuji : -pokud se nalezne psycholog, který přijme "klienta" bez doporučení, tak klidně k takovému jít. Ovšem silně o takovém pochybuji vzhledem k tomu že jak sama sdělujete je dalo víc takovýcht problémů než bylo před cca 50 roky .

liska5
hodnocení

0x

Svěř se svému dětskému lékaři, třeba když tam půjdeš s nachlazením. Ten Tě může někam odeslat a pak už s Tebou rodič půjde. Na školách bývá výchovný poradce, někde i psycholog. Zpravidla někdo z učitelů na to vyškolený. Požádej ho, jestli by Ti nemohl pomoci dostat se do psychologické poradny. Třídní Ti řekne, kdo to je. A pokud máš dobrou třídní, ke které máš důvěru, tak i ji můžeš pořádat o pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]