Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optický klam - čokoláda

Od: break* odpovědí: 22 změna:

Prosím vás, jak si tohle vysvětlíte? Já na to čumím furt dokola a furt nevím. O.o

doplněno 29.03.13 21:02:

Já ho zapomněla vložit :D

doplněno 29.03.13 21:09:

EDIT: Aha, gify se tu neanimují -_-

Optický klam - čokoláda

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

To je tabulka čokolády.:D

break*
hodnocení

Ano, došlo mi to :D Ale když se na to zadíváte pozornějš, zjistíte, že něco nehraje,

5x5,mel by to byt ctverec,a je to obdelnik...
doplněno 29.03.13 21:31: Neee...Divam se po tme,a jeste z mobilu...
ladaadal*

Proč by to měl být čtverec? Je tam 5x5 obdélníků, tudíž vidím zase obdélník.. Stále nevím, co je na tom divného.

Nebo se mi to špatně zobrazuje na monitoru?

iz*
hodnocení

0x

On to není obrázek gif, nýbrž jpg (ten není animovaný).

luke237
Kazdy obrazek zaslany na poradnu se prožene koderem zvanym "gd-jpeg (IJG JPEG)" pro prevod do JPEG. V pripade animovaneho GIFu tak dojde jen k prevodu prvniho obrazku v te animaci.

hodnocení

0x

já chci ten gif vidět :D pošlete odkaz, dejte to třeba na uloz.to ;)

morena*

memecenter.com/...

tady to je ale taky to nechápu :)

hop®

Dík za odkaz, krásný optický klam!

Při prvotním odříznutí tabulky nejsou řezy rovnoběžné, ten rozdíl pak dá ten zbývající "čtvereček" čokolády, škoda že to nejde zpomalit a krokovat...

ladinpraha*
30.03.13 00:46

.

Optický klam - čokoláda #2

Když si porovnáte obrázky tady od Ladina, tak na prvním a druhém není ten největší dílek stejný. Na druhém obr. je o něco vyšší, no a to je ten dílek co potom zbyde.

U toho trojúhelníku od Luka nevychází úhel, tady zas se při tom pohybu ztratí to, že animátor toho gifu vymění kousek za jiný - větší.

luke237
S tim trojuhlenikem je to tak, jak pises. Vypada to, ze ta prepona je rovna cara, ale ve skutecnosti je v jednom pripade prohnuta dolu a v druhem prohnuta nahoru. Kdysi pred lety jsem to i pocital a ten rozdil v "prohnuti a vybouleni" je presne obsah te kostky, co pak chybi.

hodnocení

0x

Já si myslím, že je to zrakový klam. Jsou kostičky vystouplé nebo zapuštěné? ;)

luke237

Na tom nezalezi, jestli jsou vystouple nebo zapustene.

Ten obrazek pouziva znamy opticky klam, kdy to neni riznute pod presne 45° ackoliv se to tak oku jevi, pak se to presklada a vyjde, ze neco bud presklada nebo chybi, misto aby to zapadlo zpatky presne do sebe, jak oko ocekava.

luke237
... a vyjde, ze neco bud prebyva nebo chybi ...
luke237
Priklad zahady ze stejneho soudku ( reseni):
Optický klam - čokoláda #3
luke237
Obrazek ve vyssi kvalite.
luke237
Videa

reseni

fudge.logix.cz/...

Tady je podobný příklad.

ladaadal*
hodnocení

0x

Nojooo, na tom hejblavým už je vidět, oč tam šlo. Dobrý klam, kdo by to byl řekl.:D

ptacud
hodnocení

0x
ertl

dobře ty..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]