Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde třeba být na vánočních trzích ostražitý

Od: honza23 odpovědí: 23 změna:

Vzhledem k události, která se nyní stala v Paříži v centru a napjaté situaci válečného konfliktu mezi Izraelem a Gazou, která způsobuje odezvu zlého konání z podtextem antisemitismu některých muslimských jedinců v Evropě a volání hesel jejich víry budí též rozpaky ohledně bezpečnosti v rámci účasti mnoha shromážděných lidí na vánočních akcích a adventních trzích se zvýšeným rizikem takových činů. Zrušili jsme tak adventní zájezd do Bruselu, protože z toho máme obavy z číhajícího nebezpečí západní Evropy kde je velké množství muslimské populace.Cítíte též v této předvánoční době toto nebezpěčí podobné tomu co se stalo před pár lety na vánočních trzích v Berlíně na místech velké koncentrace lidí, přestože už většinou je to více hlídané a jsou tam betonové zátarasy na náměstí?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, ostražitý musíte být na všech těchto akcích, protože kapsářů je určitě všude mnohem více, než teroristů. Zdravím!

hodnocení

4x

Flame war?

doplněno 03.12.23 12:11:

Hlavně pozor na Prahu, tam jde taky o život*smich*

prahain.cz/...

vili
hodnocení

2x
Já byl tento týden na vánočních trzích v Olomouci a byly tam některé moc krásné prodavačky. To vám povím, že jsem byl ostražitý, aby si manželka nerýpla, že čumím, a neřekla, ať mi nevypadnou oči.
Tím pádem už se mi na jiné trhy nechce, protože nechci riskovat, že si něco udělám s krční páteří. A šilhání taky není úplně něco, co bych v budoucnu chtěl.
Ale vážně, dík panu Milanovi za nápovědu, že otázka je opět dílko toho trolla, co si zřejmě musí každý den pohonit, tedy prsty na klávesnici myslím, aby sepsal nějakou otázku, abysme se jako měli všichni hádat. Škoda, že jeho potenciál neuplatní nějak užitečněji, třeba dnes odhazováním sněhu například.
honza23
hodnocení

Nejde o to někoho rozhádat, jde o to vědět skutečnou situaci a názor od lidí kteří něco o tom z dřívějška slyšeli.Z medií jsem zjistil, že byl skutečně incident v Drážďanech před rokem na vánočních nákupech v obchodním centru Altmark galerii hned u trhů Striezelmarkt.Též v Berlíně nějaký psychicky nemocný člověk vjel kamiónem do centra německé metropole v r.2017.Tak rozhodně se to odehrálo a nebylo to smýšlené když to bylo v TV. Já jsem se chtěl pouze zeptat na Váš názor, jestli je podle Vás též někde zvýšené riziko a např.nedoporučit některé adventní zájezdy s CK do velkých metropolí z hlediska bezpečnosti a vyvarovat se návštěvě takových nebezpečných míst jako např.Paříž, Brusel,Amsterdam atd?

vili
Já bych řekl, že každý psychicky nemocný člověk by si zasloužil odborné vyšetření a následně stanovení léčby.
Možná byste mohl mohl o mém názoru považovat?
honza23
hodnocení

To máte v tom pravdu, ale mne by zajímalo kam raději v adventním čase nejezdit do jakých evropských metropolí, kde je to nejisté s bezpečností jako dle mého názoru si myslím Francie a Německo. Malá města jsou přece jenom klidnější a nemuseli bychom mít tam takový strach.

A co do toho Gratzu?

Když tam jedou i jiní a vše v pořádku.

honza23
hodnocení

Je vše zatím vpořádku, neříkám že ne.Možná jenom v Leverkusen došlo k něčemu co se podařilo nedávno naštěstí zabránit viz.odkaz. Strach z teroru v/.... Jenom se mne honí hlavou současná rozbouřená situace mezi Izraelem a Gazou a mnoho lidí muslimského vyznání v Evropě kteří se mohou cítit ukřivdění ve frustraci kvůli vojenským manévrům v rámci antisemitismu a jak mluvil bezpečností expert Šandor je třeba zvýšené opatrnosti v tomto ohledu co se nyní děje ve světě.

Jenom se mne honí hlavo..

tak si dejte dobrou večeři, dobré pivko , dobří lidé kolem a zapomenete na Jenom se mne honí hlavou

honza23
hodnocení

Tak dobře, zkusím se odreagovat nějak v pozitivním naladění vánoční hudby, dobré večeře...

hodnocení

0x

Včera jen někdo do Gratzu a pohoda...

poradte.cz/...

tak se ho zeptejte, jak je jinde..

honza23
hodnocení

Tento článek mne navodil pocit o situací více přemýšlet. Německu hrozí kaž/...

id
hodnocení

0x
Přestaňte vyvolávat paniku a strašit lidi. Pobodat nejen muslim vás může přímo před vašim domem.
honza23
hodnocení

Id:Lépe snad být na jakékoliv takové riziko dopředu připravený, než nemile v danný okamžik začkočený.Právo být informován o situaci a velikosti míry rizika je podle mého názoru správné. Díky mediím a internetu toho víme dnes daleko více než lidé v dřívějších dobách mých prarodičů, kteří se spoláhali jenom na rádio Svobodná Evropa které bylo ještě rušeno u nás. Říct si nebudu na nic negativního myslet, když už se něco takového odehrálo v minulosti by nebyl objektivní rozumný úsudek. Náš bezpečnostní expert Šandor zmínil též toto riziko. Namlouvat si že je situace klidná v Evropě by asi nebylo úplně na místě.

id

Je mi vás upřímě líto.

hodnocení

0x

Je podstatně větší pravděpodobnost, že cestou na jakýkoliv vánoční trhy budeš účastníkem nějaké nehody, nežli, že tě tam nějaký magor s kudlou v ruce zapíchne.

Hm, má zkušenost (jak jsem tu psal jinde) říká, že hrozba je akutní. Ve čtvrtek před čtrnácti dny vyskočená kapota při předjíždění na dálnici. Během tejdne jsem auto srovnal a jel venčit psy. Ujel jsem osm kilometrů a smetl mne kodiaq... Z toho vyplývá, že mi hrozí kontakt s magorem s kudlou...*smich*.

Tak to tě do třetice ještě něco škaredýho potká *smich**smich**smich*

Jo, ten mantinel s kudlou. Mám jednu ruku dlouhou, to bude dobrý...Nicméně k otázce - docela by mě zajímalo, jestli se tazatel takto běžně vyjadřuje. Takový šroubovaný styl psaní...*ee*

Myslíte, zdali je Honza opravdu Honza, nebo někdo, či něco?

Pane Milane, nemyslím na UI anebo bota. Jen ta otázka je tak divně formulovaná, jako by už podsouvala žádanou odpověď...

hodnocení

0x

Krádeže i podvody se zbožím. Praha má nejrizikovější vánoční trhy na světě

Zdroj: idnes.cz/...

ml1
hodnocení

0x

Z Bruselu bych strach neměl. Ani z žádného jiného místa v EU. Je pravda, že v Paříži jsou tyto činy docela časté. Ale i tak myslím, že je malá pravděpodobnost, že by se s tím člověk setkal. To spíš je pravděpodobnější okradení kapsáři, nebo zlomení nohy při uklouznutí na chodníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]