Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurz polského zlotého prudce vzrostl

Od: milos* odpovědí: 11 změna:

S tím jak se mlví o naší drahotě potravin tak stále více čechů jezdí na nákupy do polské Biedronky. Zároveň se tohle nelíbí našim politikům kteří kují pikle na nás, jak nám nákupy v zahraničí omezit, znevýhodnit kvůli tomu, aby jsme podpořili naše výrobce a prodejce v tuzemsku. Náhle jsem si něčeho zajímavého všiml. Když čech kupuje polské zloté v naší nebo polské směnárně tak se to pomalu bliží k 6 Kč/1Zl.a před nedávnem bylo cca.5Kč/1.Zl. Obráceně, když poláci jedou na návštěvu k nám a kupují za zloté české koruny tak mají výhodnější-lepší kurz. Není růst polského zlotého nějak schválně nadhodnocený před vánocemi aby odradili české lidi tam jezdit nakupovat do supermarketu a levně tankovat benzín?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

4x
Je to samozřejmě špinavá práce této fialové krutovlady. Teda je to samozřejmě řízené z Bruselu. Brusel je samozřejmě řízený sionistickymi silami z Izraele. Izrael je samozřejmě řízený z USA. USA je samozřejmě řízeno svetovladou. Ta je samozřejmě řízená mimozemšťany, kteří nás chtějí zotročit.
Takže jak vidíte, nemáte pravdu, vánoce za to nemůžou.
lukivod
Miloši nebývají nejostřejší tužky v penále - myslíte, že to pochopí?

Ne, Židi řídí USA. Měl byste se více vzdělat a nehltat konspirace.

makak
Svetovlada je samozřejmě sionisticka, to sem myslel,že nemusím extra vysvětlovat, to snad každý ví...

hodnocení

0x
Vy měníte zloté ve směnárně?
ml1

A kde jinde. Teda ještě je možnost výběru z polského bankomatu. Ale kdo má tu kuráž jet do polska bez koruny (zlatého) s tím že vybere na místě.

Vlezu do bedronky,...jak budete platit?
Kartou prosím a ve zlotuvkach;)

Revolut virtuální karta nebo česká bankovní. Kdo směňuje hotovost, je docela zaostalý.

ml1
hodnocení

0x

Je to věc nabídky a poptávky. Já teda złote pamatuju vždy kolem 6 korun. A je fakt, že před nedávnem když jsem naposledy jel do polska, tak jsem byl překvapený kurzem 4,55 za złoty. Podobně jako maďarský zlatý (tedy forint) byl za 6 namísto 8 korun. Ale to bylo euro za 23,60.

Fio má złote za 5,76 pražské směnárny to mívaly podobně jako fio (narozdíl od eur, złote a forinty a vůbec další podobné měny nejsou ve směnárnách tak výhodné), vzpomínám si právě, že jsem jednou sběhal celou prahu, abych dostal złote za 5,98 namísto 6,01, a říkal jsem si nikdy víc. Vybírání peněz v polsku je asi stejně blbé jako kdekoliv jinde. Banky rejžují co to jen jde, takže když zamítnete DCC, chtějí poplatek (v polsku se dalo bez něj vybrat třeba v Pekao). Naproti tomu v maďarsku jsem se s tím nesetkal, možná náhoda (i když použil jsem tři různé bankomaty tří bank). Ostatně v tom polsku jsem na to narazil taky až při druhém pokusu o výběr (to že to chtěl euronet je normální, ale pak i dvě banky, pak se ukázalo, že jsem se bez těch peněz navíc obešel i když mi zbylo jen pár drobných), ten první se bez toho obešel. Už abysme všichni měli euro a nemuseli tyhle problémy s exotickými měnami řešit.

id
Takove starosti jsem měla snad před 10 lety. Proboha, proč neplatíte v obchodech kartou? Na tržnici v Kč. Zloté nepotřebujete, bankomat uz vůbec ne.

cyp
hodnocení

0x

Je to tak, domluvil to Fiala s Merlovou, aby prodávali více Nutelly pŕed vánocema.

Pšonkům ani floka!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]