Nejste přihlášen/a.
Zdravím. O případu hladovkáře Gruntoráda jste jistě slyšeli. Zajímá mě váš názor, jak to celé skončí. Děkuji.
Omluva za překlepy, způsobené příliš krátkým dialogovým oknem.
Abyste neřekli, diskuzních hrdinové z nejstatečnějších: Osobně tipuji možnost d), čili oranžovou variantu.
O tom sem neslysel. Az ted.
A duchody nesleduji, takze popravde nevim a nazor nemam.
Nikdy jsem ale nepochopil logiku vynucovat si neco vlastnim hladovenim.
Ceho presne tim chce dosahnout? Ze bude mit hlad? Ok. At ma. Kazdy muze byt hladovy zcela dobrovolne.
A pokud by mel hlady umrit? Pak je to jeho rozhodnuti. Proc by to melo mit na cokoliv vliv?
Prosím je někdo, kdo ho hlídá ve stanu, aby neujídal třeba v noci?
V okolí je spousta restaurací.
Je tam státní stráž, která hlídá podobné případy, aby jim pikolík z restaurace nenosil zdravotnické potřeby, ve kterých je řízková pochoutka.. Pak je tam další hlídač, aby zkontroloval, zdali nemá nějaké zbytky jídla ve fousech.
Tak to určitě není, hlídá ho jen jeho svědomí.
Gruntorád žádá ale i odstoupení Jurečky. A jelikož chartisté bývali neústupní, stali si za svým názorem i za cenu vězení, tak si myslím, že to Gruntorád nevzdá a třeba i umře hlady, pokud Jurečka neodstoupí. Chartisté to mají jaksi v krvi, že vzdávání se nepřichází v úvahu, i on sám před sebou by si připadal hloupě.Když už do toho šel, byl už asi rozhodnut. Ale je i možné, že existuje nějaké řešení, o kterém ještě nevíme.
On dobrovolně neemigroval, byl vyvezen z ČSSR estébáky, tedy tu nemohl a nesměl žít ani pracovat.
Přijde mi to celé podivná komedie...Kde sehnal stany a za co ... a ten hladký průběh...realizace...na úřady se přece chodí v úřední dny...Z něčeho přece musel do dnešních dní dýchat...za chvíli tam bude nejlevnější kemp.
Přesně: Jak to je s australským důchodem onoho disidenta? Jakmile pracoval (?) mimo republiku? Ty pididůchody mají např. i všichni, kdož se v důsledku špatného kádrového posudku nedostali na školu - ale zůstali doma. Ne že by mne ta komančská nadhodnocení neštvala, a zdaleka nejde jen o prominenty. Prostě se drželi zuby nehty, aby netratili. O procesní bezohlednosti nemluvě.
zrovna včera tvrdil, že Jiří Gruntorád se flákal po Austrálii a teď kvůli důchodu vydírá hladovkou. Vysvětlila jsem mu, že v Austrálii byl Charlie Soukup, kterého StB vyštvala, a že hladovku drželi chartisté Gruntorád a John Bok
zdroj: část textu z Idnes od paní "Veronika Valíková češtinářka a spisovatelka"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.