Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejím vánoční cukroví

Od: jilkova odpovědí: 15 změna:

Ahoj je tu někdo kdo také koupí jen něco jednoduchého na jeden zob v obchodě a jinak nejí sladké? Vůbec nejím sladké, jen vyjimečně, a tak mi přijde pečení vánočního cukroví zbytečné, ale zároven závidím těm kdo pečou a dávají si s tím práci, bohužel bych musela být konzument abych si mohla takhle hrát, jinak je to škoda peněz a cukroví . Jak to máte vy?
Na vánoce mám ráda vaječný likér s různou příchutí, občas perníček , klidně i koupený, jinak sladkému neholduju

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Nemám ráda sladké, ale peču dost a to ne jen na vánoce. Ráda podaruji mlsounům.
jilkova
hodnocení

To právě nepochopím, že se někomu chce péct sladké, když to sladké nemá rád :) A obdivuju zároven

smode2
hodnocení

0x

Vzhledem k extrémně vysoké a stále vzrůstající spotřebě cukru na osobu v posledních desetiletích a s tím spojenému radikálně negativnímu vlivu na zdraví sladkosti nejíme vůbec, nepečeme. Občas dostaneme něco natlačeno od rodiny, to pak mají ptáčci co zobat :)

julie12345
hodnocení

0x
Já tomu rozumím. Já zase mám ráda cukroví, ale stačí mi pár kousků a jsem uspokojená. Jeví se mi jako nerentabilní péct si doma, můj to nejí třebas vůbec. Sama pro sebe teda upeču třebas jen rohlíčky a pracny, jen maličko, ať je nálada a vůně, dám si k tomu svařák a pustím koledy, žádné závody. A objednám si třeba kilečko od někoho, případně neobjednám a pochutnám si až u mámy na návštěvě. Ale pak musím všude poslouchat, proč nepeču a že přece každá pořádná ženská péče, že to přece sníme, že jsem lenivá... A v práci se předhání, kolik má kdo druhů. A já se dycky musím smát, jak jsme zabednění a nutíme druhému jakesik dogmata. Ať si každej dělá jako chce, taky jsem jednou pekla 11 druhů cukroví, umím to, ale pak jsem měla alerg. vyrážku z toho, že jsem to do sebe cpala celé svátky a objevila se mi alergie na ořechy. Mám ráda taky vaječňák, i sušené ovoce... Ať si každej dělá, jak mu vyhovuje.

hodnocení

0x
A to já zase jo.
Sežeru vše, co predemnou manželka neschová*smich*

hodnocení

0x

Pokud sladké nejíte tak si kupte co vám chutná. Dnes je výběr... a není žádná ostuda si koupit- proto ho pečou a prodávají. Taky když mě něco zláká koupím...

okolik
hodnocení

0x

Vůbec si s tím nelámejte hlavu, jsou lidé přímo na sladkém závislí a proto v USA je vše naprosto přeslazené a nedá se ani vložit do úst. Dá se pojmout, vytvořili si závislost. Jiný sladké nevyhledává.

Někdo si radějí pokřoupe pochutiny ve formě brambůrků, oříšku, ovoce, zeleniny.

Pokud nejste osoba Piko, tak je vše v pořádku, jedná se o jedince, kteří konzumují nepotravinové, nepoživatelné předměty.

Dostanou se tím i kolikrát do ohrožení života.

jilkova
hodnocení

Tak já na sladké moc chutě nemám, možná je to i tím že každé ráno k snídani mám sladký džem na pečivu a pak už mě mlsná nehoní žádná .
Ale i kdybych chutě měla, jakože nemám, tak si hlídám postavu , hned bych byla jak sud a to nechci, takže mám dva důvody proč to sladké nejím (mimo ranní marmelády na pečivu , ovoci a jogurtech)

okolik

Džem patrně, plně pokryje vaši denní potřebu cukru.

okolik

Ty amerikánské dobroty jsou zcela bez chuti jen šíleně přeslazené.

smode2

Okolik: zajímavé. Párkrát jsem zaslechl podobné tvrzení. Třeba zmrzlina Manhattan apod. Sám jsem ale tedy nechutnal, mě přijde občas přeslazená i mrkev :)

hodnocení

0x

Pokud se vyhýbáte cukru, tak můžete zkusit cukroví bez cukru - nahradit ho třeba datlemi, medem, ... Pokud Vám nechutná nic sladkého a závidíte těm, co pečou, tak se pusťte do slaného pečiva, sušenek, ...

nerentier
hodnocení

0x

Vánoce většinou trávím v práci (vlastním rozhodnutím), takže ani vánoční pečivo moc neřeším. Zpravidla mně kolegové nějaké dají, sám nepeču, ani nekupuji. Upřednostním ořechové včelí úly. Vosy, jak jistě víte, si budují hnízda kulatá. *znalost*

jenik
hodnocení

0x

Tak si upečte třeba Moravské vánoční oplatek ( recept), to je jenom mouka s vodou, když nechcete cukr. Co si dáte k tomu je jedno.

hodnocení

0x
S mou sestrou pečeme již roky. Je to rodinná tradice. Děláme vždy okolo dvaceti druhů. Pak většinu rozdáme :). Baví nás to, vždy u toho máme pár lahví vína *mnam*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]