Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přivyknout ženu z Havajských ostrovů na život u nás v ČR

Od: petr30 odpovědí: 20 změna:

Poznal jsem svojí mladší lásku v exotické zemi kterou moc miluji. Navštívil jsem ji tam již 5x a byli jsme každý den v kontaktu na chatu. Nyní nastal okamžik kdy jsme nedávno měli svatbu na Hawaji městě Honolulu a chtěli bychom v ČR založit rodinu, ona by tu chtěla žít. Nikdy tu nebyla v Evropě a nezná tu místní poměry.Jsem podnikatel a po finanční stránce není problém ji zajistit a naučit jazyk, zaplatit kurz českého jazyka a koupit letenku. Spíše mám trochu obavy jak si zvykne v jiných geografických podmínkách, klima se střídáním 4 roční období a naše kultura. Myslíte, že cizinec z takové zaoceánské dálky by si u nás mohl zvyknout a aklimatizovat, když já se tam stěhovat nechci mám tu svojí firmu?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Tak zvyknout se nechá na lecos, ale hlavně ji rovněž ukažte předem, že ne všechno je ideální a růžové. Hlavně ji řekněte, že na její zvyklosti je zde 8 měsíců zima a 4 měsíce chladno. Tam se bude asi nejvíce divit. Např. dnešní den by byl pro ní určitě zážitek, brrr.

Jak přivyknout ženu z Havajských ostrovů na život u nás v ČR
liska5
18.11.23 17:34
jiofa

Ještě informaci Hawaii.V nejchladnějších zimních měsících čekejte teploty kolem 25 °C, v létě pak mezi 28 a 31 °C. V zimě je na Havaji větší šanci na oblačno a polojasno s občasnými bouřkami, ale tak jako tak zimní počasí připomíná spíše naše léto.

hodnocení

2x

Však přes zimu může být na Havaji a peníze jí můžete posílat. Budete spokojení oba dva :)

jiofa
hodnocení

2x

Pošlete ještě vaší ml.paní z Havaje tenhle obrázek na příští týden. Jestli si vůbec dokáže představit o čem to je.

Jak přivyknout ženu z Havajských ostrovů na život u nás v ČR #2

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, nějak to půjde - nebude tady první ani poslední Američanka. Zdravím!
doplněno 18.11.23 18:30: S počasím problém nebude, když se dobře oblékne, ale o tom, že zde nemáme moře, by vědět měla předem. A také, že tady v kuchyni vládnou knedlíky.

hodnocení

1x

Chudák holka...

okolik

Amper, jenže ona chudák holka ještě vůbec netuší do čeho jde. Vlastní zkušenost je nepřenositelná.

Navíc je navyklá na teplo... a zde může být imrvére nemocná.

tak
hodnocení

0x

Je dobře, že tady chce žít. A určitě jste jí o naší zemi vyprávěl a i ona si mnohé mohla zjistit, přečíst informace o našem životě, tak už ví do čeho jde. V cizí zemi se lépe zvyká, když má člověk někoho o koho se může opřít, má v něm oporu. A to ona určitě ve vás má. Když miluje svého muže, měla by jí být blízká i jeho země.

smode2
hodnocení

0x
Nejlepší aklimatizace je tzv. hodit do vody. První rok žijte někde vysoko v Krkonoších, nebo alespoň v Jeseníkách, poté se přestěhujte na jižní Moravu. Tam jí bude takové horko, že jí to připomene domov a aklimatizace bude hotová :)

hodnocení

0x

@petr30 - Spíše mám trochu obavy jak si zvykne

Mňo... takováhle asi blbě... *smich*

Jak přivyknout ženu z Havajských ostrovů na život u nás v ČR #3
smode2

Teď k tomu přijdete práci minimálně 5 dní v týdnu 8 hodin celý život - ono ani se ženami se u nás nikdo moc nemazlí - a volno jenom 4 nebo 5 týdnů v roce..jestli ji tedy nebude živit pan tazatel - to by byla jiná (kokosová) káva :)

jiofa

Tuhle tabulku bych ji ukázal jako první než se přestěhuje. A to je velmi mírná, neboť za několik dní si může i do horních čísel přidat mínus - C° No, třeba se jí to bude líbit a změna je život.

Jak přivyknout ženu z Havajských ostrovů na život u nás v ČR #4
okolik

Obávám se, že na tak křehkou květinku nejsou zde vhodné klimatické podmínky.

hodnocení

0x

Ještě o něco horší než chlad může být tma. Ta způsobuje depresi, i když rozumově si to vysvětlit dovedeme a nemáme žádný jiný důvod. Sama o tom něco vím. Před pár dny jsem letmo četla nějaký text o páru, ve kterém byl pán odněkud z jihu. Velká láska, velká snaha se přizpůsobit, přesto pán byl a je od podzimu do jara k nepoužítí. Ne snad úplný zimní spánek jako medvěd, ale zimní pospávání.

honolulan
hodnocení

0x

youtu.be/...

hola
hodnocení

0x
Takže vaší lásce je kolik let a vám?
Holky z filipín skáčou spíše na Němce. jinak ty starší, těší se na dědění.
Třeba láďa investor 1nr.com nebo tak nějak, dokonce knihu vydal. ten by mohl vyprávět, už se těší, jak jeho obarvený děti sdědí jeho akcie

hodnocení

0x

Ono to je stejně jedno, co si o tom myslíme my. Důležité bude, co si o tom bude myslet ona. A pak, láska prý překoná všechny překážky. ;)

okolik

Suzymon, možná je to celé jinak krátí se dny je zima a někdo se nudí ...

vili
hodnocení

0x
Podle mě je tenhle podnikatel ta samá osoba, která chtěla jet vlakem EC do Grazu a bojí se jet do Bruselu na vánoční trhy.
Enterorrhoeu na něj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]