Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde o podvod?

Od: astik odpovědí: 8 změna:
Paní chce poslat knížky a toto mi napsala: "pošlu vám štítek GLS a vy to dáte jen do parcel shopu"
Nevíte, zda je to ok? Nechci naletět. Už jednou se mi to málem stalo.
Díky. Prosím žádné připomínky, že je to přece jasné...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

0x
To je asi v pohodě, pokud po tobě nebude chtít někam zadávat číslo karty, přihlašovat se do bankovnictví...resp platit ti chce jak?
astik
hodnocení

Na můj účet. Tak to snad bude ok?

hodnocení

0x

A peníze již máte?

hu
hodnocení

0x
Jaky podvod, to delam bezne, ze nekomu dam 5 pismen zasilkovny nebo PPL, on je napise na krabici a preda do parcel shopu a nemusi nic dalsiho resit ani tisknout
Lidi to na krku, to je hlava, vedle ucesu i na mysleni.
astik
hodnocení

Nepovídejte, fakt? Až to budu dělat "běžně" jako vy, určitě se tu ptát nebudu! Mám prostě blbou zkušenost, už několikrát to na mě někdo zkusil. Tak jsem už opatrná. Toť vše. Lepší bejt za "blbou", než napálenou. Díky.

Pokud to není osobní odběr, tak byť malé,ale to riziko podvodu bude!

gls
Riziko neni. Jak vas to napadlo? Nebo Zkuste popsat mechanismus zneuziti. Balik da z ruky, az bude mit penize na uctu.
Nevim jak u gls, asi jde o velke zbozi, ale u zasilkovny a ppl staci k odeslani KOD, pozor plati jen 5 dnuod vytvoreni.
Ten kod si muze vytvorit/zaplatit jak odesilatel (standardni situace) tak prijemce:
A) prijemce chce od franty z druheho konce republiky zbozi, posle koruny na ucet arekne mu kod
B) odesilatel rekne prijemci, at si prijemce sam na sebe vytvori zasilku a zaplati a adresu vyplni a rekne odesilateli kod, odesilatel jen vlozi zbozi na parcelshop
v obou pripadech druha strana nepotrebuje vedet a ani se nedozvi adresu…
CHAPEME?
makak
Podvodníci jsou vždy o krok napřed, nikdy nevíte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]