Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budou mít mladí práci?

Od: liska5 odpovědí: 34 změna:

Teď jsem si četla, že moje děti /dnes 45-50 let/ mají jít do důchodu po 67. roce věku. Prosím, práce šlechtí, a když budou fit.../?/ ALE co mladí absolventi, prostě další generace? Seženou práci, když bude všude "obsazeno"? Nebo půjdou na podporu a budou čekat, až jejich rodiče poctivě s endoprotézama doslouží povinná léta?... To jsem se nikde nedočetla.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč by mělo být všude obsazeno?

hodnocení

2x
Nebojte budou. Budou dělat asistenty těm nemohoucím a přestárlym kopáčům, svářečům,slevaćům, atd..atd..;)
liska5
hodnocení

No jo, ale staří pak nebudou fungovat pro vnoučata, jako hlídací babičky a akční dědové...

Paní Liško, ale ty ve většině případů nefungují už dnes.
Lidé mají děti čím dál později.
Dejte 68 leté babičce na hlídání 1,5 roční dítě.
okolik

Juraja liška , je otázkou kdo v současném systému a zátěží pracujících, životním stylu, bude se kdo o koho starat . Zda asistenci o seniory či senioři o asistenty*smich*. A co teprve s postiženými, ti by měli rovnou letět přes plot:-D.

hodnocení

1x

Prace bude dost, ale mladi nechteji pracovat. Vsichni chteji byt influenceri, hrabat po statisicich a nedelat nic. Je mi z toho smutno. Treba mladi doktori. Doktor, to je poslani a ne po osmi hodinach padla, odhodim skalpel a jdu. Dopadne to tady moc, moc spatne.

tu
Z ceho dovozujete, ze nekdo nechce pracovat? Vnimate, ze je rekordne nizka nezamestnanost?
Míry zaměstnanosti, nezaměstnanosti a ekonomické aktivity - září 2023
V září byla očištěná míra nezaměstnanosti 2,7 %

Tu-že by zkušenosti? Učnovské školství je totálně KO. ve mnoha oborech a řemeslech je dnes problém sehnat mladého člověka, který něco umí a hlavně chce pracovat!

tu
Mlady obvykle nic neumi. Umi stary ale ten uz nemuze :)
U nas zlratka rulama budou makat lide z vychodu, tak jako vsude na zapade.
Aledotaz je na to, zda bude prace pro mlade. V soucasnosti je prace vice nez dost!
S rostoucim objemem duchodcu bude dost pracovnich pozic na peci o prestarle lidi, to je jistota.

Vsichni jdou cim dal vic na zapad, nakonec to dopadne tak, ze se dostanou az na vychod

okolik

Jak trefné*smich*. Infantilní

17.11.23 14:39
hodnocení

1x
liska5
hodnocení

*smich*Co bod, to perla! Nejlepší je ta 3... Fuj!

tu
hodnocení

0x
To se ptate pri soucasne urovni prezamestnanosti? A proc to resite? Vasi potomci mohou pracovat na HO i s TE, treba mohou delat psychoterapeuty, at uz starym nebo mladym (tem uz taky hrabe) - viz titulek teenageri se predhaneji kdo bere vic prasku na hlavu

youtu.be/...
Neni spis dulezitejsi resit, z ceho se zaplati kazdorocni schodek na duchodech? Duchodci to neresi, politici jedou populismus a vase vnoucata ty statni dluhopisy budou splacet,… doporucuji mene cist a vice myslet. Treba o tom, proc novinari chteji vasi pozornost?
Proč furt řešíte důchodce, co ty regimenty státních úředníčků,různých politických neziskovém atd...atd..tam se straceji prachy.
tu
Zbytecnych urednicku je 2,2 milionu? Ale ale…
Politickych ceho? Neziskovek? A ty jsou snad financovany statem? Jakou Vy mate kvalifikaci smerem k ekonomice prosim?
Kdyz nekde vznika stamiliardovy schodek, je potreba to resit…
Ps: Vy tu pisete o tom ze mate duchod 37000,- - to ujde na karvinou. Jak se rika, kdo to plati protestuje, kdo to bere obhajuje. To jsem nyni vymyslela.

A kvanta naprosto zbytečných dávek a dotací takřka na cokoliv. Tam se ztrácí neskutečný peníze. Pro lidi, co nikdy nic neudělali. Důchodci , tedy alespon naprostá většina, celý život pracovali.

tu
konkretne co presne byste zrusil? Ktere KONKRETNI davky a dotace? Vy jste ekonom?
Prosím, kde jsem psal že mám důchod?
Do důchodu ještě daleko.
A po Jurečkově novinkách,se ho ani nedožijí
Jak se rika, kdo to plati protestuje, kdo to bere obhajuje... takže státní urednička
?

Dotace? Zrušit všechny.

Všechny dávky znovu vyřídit a nechat jen ty opravdu potřebný.

tu
Myslis ty dotace z EU odmitnout a nechat jim je v EU, ano?
Vis kolik by stal chleba, zelenina, maso bez dotaci? A bez EU? Asi tak 2-3 nasobek soucasnych cen…
Ktere davky zrusit? Ptam se konkretne.
Problem je v tom, ze demogracievede politiky ve 4 letem cyklu k populismu, neni tam zadna motivaci na potrebne rezy… jen udrzet se u koryta
Ty ses schopny se vzdat davek, nemocenske, duchodu, uzivis se sam a svou rodinu? Uzivi tebe tva rodina az budes stary? Co zacit u sebe
tam

dotace z EU - jsou přerozdělené peníze někomu jinému sebrané. Zrušit spolu s celou EU. Ta si ale kope hrob podporou masové imigrace osob, které z naprosté většiny nepracují a pracovat nebudou kvůli islámskému komplexu nadřazenosti nad káfiry. Občanskou válku považuji za nevyhnutelnou.

Vis kolik by stal chleba, zelenina, maso bez dotaci? - postupně se zaměřit na max. soběstačnost, jak jen to půjde.

Ktere davky zrusit? Ptam se konkretne. - pro lidi, kteří mohou pracovat, ale dlouhodobě nepracují, pro politické neziskovky, humanistické VŠ atd. Hlavně ale zarazit odliv 400 mld. ročně do zahraničí, prodej elektřiny na lipskou burzu (prodávat jen přebytky) a nákup předražené výzbroje počínaje létajícími rakvemi F-35. Zjednodušit zákony a podstatně snížit stavy úředníků. Zrušit politické strany a nahradit je vládou odborníků. Udělat z ČR neutrální daňový ráj.

Co zacit u sebe - to dělám

okolik

Ony ty dotace můžou existovat v různých podobách například jisté firmy pořádají sportovní závody. Firma si požádá o dotaci Magistrát a ten ji schváli a vyplatí. Toto je skutečný ,,nutný,, příklad skutečné dotace.

tu
Okolíku, víš takovou drobnost, že když tu dotaci nevyplati v danem roce z budgetu na kultůru, sport, apod., tak propadne a musi se vracet do EU, to je tedy lepsi? Kdo rozhodne co je potrebne a pozrebnejsi? Tvrdy kapitalismus by dnes prezil malokdo. Vsak si nastuduj urzuv anarchokapitalizmus.
Zrusit EU? No skvely ale dusledky by vas polozily. Budeme druhym svycarskem? Nelze.

smode2
hodnocení

0x

:) a to jste ještě zapomněla, že bude obsazeno "více než všude", neboť budou čím dál více a déle pracovat i lidé důchod pobírající. Jinak by nevyšli. Ti zaplní místa špatně placená, mladým se bude nabízet také špatně placená práce, kterou dělat ale nebudou (proč jsem zde mnohokrát vysvětloval) a budou čekat na to, až se uvolní místa normálně a kvalitně zaplacená. Jenže protože se budou intervaly smrt->vznik místa prodlužovat (neboť důchodci jsou dnes aktivní, stále zdravější a čím dál více dlouhověcí), tak si mladí nezvyknou pracovat vůbec. Pak už je do práce nikdo nedostane (ověřeno na mnoha menšinách i v historii). No a poté? To už jsem zde také psal :)

nerentier
hodnocení

0x

Je jen otázkou času, kdy Schwab & spol. zavedou oligarchický trockismus, soukromé vlastnictví bude zrušeno a zaveden nepodmíněný příjem. Model výdělečného procesu, jak ho známe dnes, úplně zanikne.

smode2

Nikoliv, to by byl příjem podmíněný (avšak jistě, určitě by ho jako "nepodmíněný" propagovali - úplně stejně jako byly "zcela dobrovolné" vakcíny) . Nepodmíněný by byl jedině v případě lokálního resetování. Což by ale vyžadovalo opět znárodňování :)

Znárodňování to bude, ale úplně v jiném stylu, než známe z minulosti.

smode2

Jako znárodňování drobného soukromého majetku jako jsou domy, byty atd. typu "2030 nebudete nic vlastnit a budete za to rádi", jak říkal pan Šváb?:)

hodnocení

0x

Tak práca stále bude. Predsa jama sa dá vykopať a znovu zasypať vždy a o platení tu nebola reč.

okolik
hodnocení

0x

Bod číslo 5 budou využívat zejména muži:-D.

vili
hodnocení

0x
Věkový průměr mých prarodičů je 58,5 let.
Moji rodiče jsou od cca jejich 60 neschopní pracovat.
Nemám strach, že zrovna já někomu budu s mou rodinnou anamnézou a s prognózou mých onemocnění někomu zabíral místo.
Mimochodem, moje děti v mém oboru určitě pracovat nechtějí, našli si perspektivnější obory, takže se spíše obávám, aby mě měl kdo nahradit, až zaklepu bačkorkama.

fram
hodnocení

0x

Od poslední "takykrize" je módním trendem vyhazovat lidi těsně před důchodem nebo s pár lety do důchodu. Inovace... A nejlépe to jde některým bezohledným mladým, co by se žinýrovali. Takže obsazeno nebude zcela určitě. Spíš mám obavy o ty mladé lidi co se vydají cestovat po školách do zahraničí - a pak budou chtít penzi, leč jak mnoho odváděli? Mládí toto neřeší, nechce pracovat, ale spíše množit se...jak velí správně příroda.

okolik

Fram, celkem výborný výraz ,, takykrize,,*palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]