Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělá autoškola z člověka zodpovědného řidiče

Od: petr15 odpovědí: 10 změna:

Přemýšlel jsem, že bych si v plnoletosti udělal řidičský průkaz na auto. Začínám se doma učit z knížky teorií a jednou jsem už zkoušel s tátou na starém nefunkčním letišti řídit auto. Docela mne to šlo a řazení ještě moc ne, jen jsem měl trochu poprvé z toho strach. Když projdu autoškolou tak stane se ze mne vyškolený řidič bez strachu, který zvládne po odborné stránce vše perfektně podvědomě a zodpovědně, že už riziko dopravní nehody bude velmi nízké než když řidičský průkaz zatím nemám a jsem z toho moc vykulený?Dostat řidičák můžu si říct, už jsem profík co složil zkoušky a umí to?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

15.11.23 16:49
hodnocení

9x

Ne

hodnocení

8x
Jezděte tam s otcem častěji..Naučíte se ovládat auto..V autoškole se to pak hodí a nebudete při jízdách po městě tak vykulený a to auto budete ovládat více podvědomě,než kdyby jízdy s otcem nebyly;)

hodnocení

8x

Hned co jsem dostal ridicak jsem byl nejvetsi borec, ktery umel ridit lepe nez kdokoliv kolem. Zkuseny profesional kazdym coulem.

To presvedceni mne vydrzelo presne 30 dni, nez sem to naboril do odbocujiciho kropiciho vozu.

axus, to asi každý,

můj syn a synovec, v rozmezí 10 dnů nedobrzdili před autem. Ale oba svorně tvdili, že měli dost velkou mezeru mezi auty.

Proč tedy nezastavili včas...

Mě to hrdinství vydrželo asi tři měsíce. První sníh dobrý, na velkým parkovišti jsem si vyzkoušel trochu smyky, bezvadný, ramena přes celá záda. Ovšem na silnici to bylo něco úplně jinýho a než jsem se rozkoukal, už jsem parkoval ve škarpě.

jj vážeí.Když si nejen čerstvý řidič začne myslet, že je dobrý , tak je na obzoru průšvih! Pokud to odnesou plechy=vše OK,ale pokud zdraví tak je to už horší.

hodnocení

6x

Ne, neudělá.

Základka z vás taky neudělá zkušeného spisovatele, jen vás naučí písmenka, trochu gramatiku a mluvnici a tím vás dostane na nějakou minimální úroveň, odkud už se můžete dál vzdělávat sám, nebo se účastnit pokročilejších forem studia, jako třeba učňák, aniž byste se předem diskvalifikoval negramotností.

Autoškola vás naučí tak trochu řadit (to vás učí teď otec), rozjet se a zastavit, zajistí, že víte, že u křižovatek bývá i semafor a že červená na něm neznamená vytočit motor do omezovače, ale naopak zastavit. Zajistí, že uvidíte každou platnou značku i s popisem, mnohé i 3x a vícekrát. Že víte, co je motor a proč je v autě potřeba, no aspoň hodně zhruba tušíte. Že takovéhle "samozřejmosti" nějak našlape i do toho, kdo se s nima dosud nesetkal.

Po absolvování autoškoly dostanete diplom, že už máte právo překážet na vlastní odpovědnost v silničním provozu a učit se tam pohybovat samostatně na vlastní zodpovědnost. Říká se tomu řidičák.

Takže budete umět základní písmenka a budete se moct začít zlepšovat a pohybovat po silnicích v motorovém vozidle. Všechno další už je na vás. (střední, vysoká, celoživotní vzdělávání, výzkum, sláva a nebo jen nošení beden ve skladu a pracné luštění nápisů VÝCHOD a ZÁCHOD, podle toho, kam to sám budete směřovat)

hodnocení

3x

@petr15 - Dostat řidičák můžu si říct, už jsem profík co složil zkoušky a umí to?

Dostat diplom po absolvování medicíny "můžu si říct, už jsem profík co složil zkoušky a umí to?" *smich*

hodnocení

2x

tak stane se ze mne vyškolený řidič bez strachu, který zvládne po odborné stránce vše perfektně podvědomě a zodpovědně***

Ne, to se určitě nestane, ale když se zeptáte otce, tak Vám to sdělí taky.

hodnocení

0x
Vše je o praxi a autoškola z tebe dobrýho šoféra neudělá i když si to možná myslet budeš a to do první krizový situace kerá soudnýho člověka hodně rychle vrátí do reálu pokud tu situaci přežije
Jo a nebát se na silnici je nejlepší cesta k sebevraždě
Neříkám být ze všeho vyjukanej jak pana při první souloži ale zdrava trocha strachu a předvídání ti dokáže i zachránit život

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]