Nejste přihlášen/a.
Vykradli mi dílnu. Zloděj odnesl:
Vrtací kladivo + příslušenství
Stolní brusku
Rozbrušovačku + příslušenství
AKU šroubovák bez nabíječky
Kufřík od AKU vrtačky + nabíječku (jinak prázdný)
Štípačky
Drátěný kartáč
Smotek cínu
3 načaté kotoučky elektrikářské izolačky
2 lahve alkoholu
Možná další drobnosti, na které jsem zatím nepřišel.
Všechno to bylo 10 až 15 let staré. V dílně by se našlo ještě pár zajímavějších věcí. Zloděj musel vědět, jak se vyhnout kamerám na chdbě.
Co si o tom mám myslet?
Když se dokázal vyhnout kamerovému systému, s největší pravděpodobností Tě vykradl nějaký známý.
Což o to, já i tuším, kdo by to mohl být, ale důkaz nemám vůbec žádný. Není to až tak "známý", je to syn jednoho nájemce z baráku. Mě by spíš zajímalo, proč sebral konkrétně ty věci, které sebral. Sbíječku, brusku a alkohol bych pochopil, ale načatou izolačku, kus pájecího cínu a roztřepený drátěný kartáč? A proč třeba nevzal mafla, který byl v regálu hned vedele té brusky?
Logiku v tom nehledej. Co bys chtěl od prostého zloděje? Já mám zkušenost, že těm lidem bohatě stačí to, že něco ukradnou a udělají škodu. Nepřemýšlějí nad izolačkou či ocelákem. Je to prostě trofej, kterou čorli. Mému kolegovi z dílny ukradli malý, stolní soustruh. Taková hračka za 40 tisíc. Tahali se s tím asi fest. A na ponku ti blbci nechali ležet sklíčidla, dělové vrtáky, frézy a měřidla za v hodnotě X desítek, možná i 200 000 tisíc korun. To prostě nepochopíš
Důvody a pohnutky můžou být různé. Třeba to vše začíná na tom, že pachatel si potřebuje koupit chlast. Některej i drogy. Některej se někam vloupá a někdo od objektu mohl i dostat klíče na přístup k nějaké práci. Je to různé. Někdo krade pro sebe, někdo pro někoho jiného. Většinou se berou věci které zloděj zná a je schopen je někomu nabídnout a získat nějaký prachy na svý věci. Jsou to takové hospodské prodeje a nákupy. Mám s tím taky nedobrou zkušenost, která ohledně škody docela dobře dopadla. Jen ten ,,můj,, nevyléčitelnej alkoholik to nakonec nezvládl a zkolaboval po čase a zemřel. Nejhorší je to, že se škoda počítá ze zbytkové ceny věcí. I když okradený si musí to potřebné nářadí koupit znovu a nejspíše nové.
Pošlete kámoše, kterého nikdo u Vás nezná, aby se poptal po nejbližších hospdách, že slyšel, že někdo prodává rozbrušovačku...Ale chytrej bude prodávat jinde. V jiným městě třeba. I když: Jednou mi někdo šlohl trekový drahý hole, dozvěděla jsem se dodatečně, že je prodal v nejbližší hospodě. U takových se spěchá na prachy... Policajti mají kontakt na zastavárny...Ten smotek a cín, to mohl vzít jen aby zmátl, nebo byli dva a ten, co hlídal aspoň něco šlohl pro srandu...Dílnu je dobré mít nafocenou.
Vyloženě vyhnout se dá jen jedné kameře. Ta hlídá schody do suterenu a je tam hlavně proto, aby nikdo neodkládal nepotřebné krámy do sklepa. Dá se jí vyhnout výtahem, ale výtah je na klíč (má ho kde kdo z baráku). Prostor v suterenu je složitý, takže jedna kamera ho celý nezabere, ale po schodech nikdo cizí nešel a nikdo ani nenesl větší předmět. Na dalších dvou kamerách na chodbě (těm se vyhnout nedá) se v inkriminované době nikdo cizí nepohyboval. Všechno nasvědčuje tomu, že to byl někdo z baráku. Ale nemám nejmenší důkaz.
Už mám objednané další dvě kamery, které mrtvé prostory vykryjí.
liska5 - ven to právě nenesl, to by zaznamenaly 2 kamery v přízemí. Takže nesledovaným výtahem do vyššího patara a do svého bytu.
Doma si to nějak zabalí, do něčeho vloží a pak vynese pod rouškou tmy. Jen ty kamery by musel někdo sledovat. Máme je v práci a když se něco ztratilo a vy na to přišel dodatečně, tak že prý už je to vymazané A nebo si to hodil do své sklepní kóje/?/... Hlásil jste to policii?
liška5 - Kamerové záznamy se ze zákona mají automaticky mazat po 7 dnech. Já to mám nastavené na 14 dní, takže na záznamu bylo celé období mezi mými 2 návštěvami dílny. Zkouknout záznamy ze tří kamer za 14 dní byl docela vopruz.
Mně by to za to stálo, na to čučet. Určitě to nekradl poslední den, takže to nebude potřeba sledovat celé.
Někdy se najdou svědci: Nám řekl malý asi 4 letý chlapeček, že viděl kluka, jak sedal na naše kolo a dokázal ho popsat i kam zatáčel. To nám zmizelo ze sklepa u babičky, když jsme k ní v létě přijeli. Brzy jsme kluka identifikoval jen na základě výpovědí lidí z okolí. Druhý den už bylo kolo přestříkané v jedné zahradní boudě! Bez policajtů jsme ho našli. /Dnes dělá taxikáře ten lump/... S tím nářadím to bude horší. To se dá do tašky, na rozdíl od kola.
To je smutné. Asi část vyhodí, něco do bazaru, či zastavárny?
Co si o tom mám myslet?***že se kradlo i za prvobytně pospolné společnosti, za středověku, krást se bude i příště...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.