Nejste přihlášen/a.
Zemřel bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09. Od září byl v nemocnici a naposledy byl letecky převezen do vídeňské nemocnice. Měla jsem ho jako politika velice ráda. Lidé by měli uctít jeho památku a měli bychom mu být vděční co pro náš národ udělal a obdržel od prezidenta Pavla Řád bílého lva za zásluhy. Truchlíte též za touto výraznou osobností českého národa, který měl rád lidi a služba naší zemi pro něj byla nejen kontinuitou rodu, ale naprosto přirozeným posláním?
Ano, je to důležité vyjádřit, protože to je odpověď na položenou otázku.
(Pokud nechcete slyšet odpověď, nepokládejte otázku.)
Já taky netruhlím.
Také ne. Proč taky. Neznal jsem ho.
Ale rozhodně mě to trochu mrzí.
No až zemře Fiala nebo Jurečka, tak bouchnu i Šampáňo a budu slavit.
Ne! Netruchlím. Nemůžu za někoho, kdo se sice vrátil do vlasti, ale když to bylo hlavně kůli majetku. A dost se ,,umazal,, že šel do politiky. Spíše by se mělo napsat do ,,politikaření,, ! A vstupem, spoluzaložením TOP 09, to celé ještě podpořil. Tak asi! A teď do mě Havloidi.
keebleek - proč do Vás? Svobodně a veřejně jste zde vyjádřil nevelkou kapacitu svého mozku a obrázek si už udělá každý sám.
Nádherný výrok -
ano, měl by ho ctít a věnovat mu vděčnou vzpomínku každý, kdo netruchlí za minulým režimem a nemá myšlení komunisty.
velmi, ale velmi mi asociuje vyprávění J. Sováka o tryzně za Stalina, kdy sborově recitovali ,,Umřel nám soudruh´´ načež Sovák pravil ,,Umřel jim soudruh´´´v domnění, že to nebude slyšet. Bylo - měl z toho průšvih. Jinými slovy se dá Váš výrok vyložit tak, že kdo správně netuchlí, ten je zcela jasný židozednářský spiklenec - tedy pardon, pravil jste komunista, že...
Fakt návrat o 70 let nazpět ... pametnaroda.cz/...
Tím znevažovat Schwarzenberga - jak se říká, o mrtvých jen dobře
"...měl by ho ctít a věnovat mu vděčnou vzpomínku každý, kdo netruchlí za minulým režimem a nemá myšlení komunisty..."
Komunisti mi nikdy nic dobrého neudělali a za minulým režimem rozhodně netruchlím. Přesto nevím, proč bych měl (snad povinně?) truchlit pro každého nekomunistického zemřelého politika. To už bych si připadal jak v Severní Korei, kde ten, kdo dostatečně nebrečí na náměstí, skončí v kriminále. Svým "netruchlením" určitě nechci pana Schwarzenberga nějak urážet, ponižovat, či s ním opovrhovat, nebo neuznávat jeho zásluhy. Jen prostě nevidím důvod, proč bych si kvůli jeho přirozené smrti měl rvát vlasy a plazit se po náměstí.
Danca, souhlasím s Vámi, ale netruchlím.
Jen za rodinu truchlím.
Každý má právo se vyjádřit, jak uzná za vhodné, pokud ...
A hned tu máme vtipy
Umřel Schwarzenberg. Stojí před nebeskou bránou a strašně se směje. Svatý Petr
na něj udiveně kouká a říká:
-Proč se tak řehtáš? Jsi velký hříšník. Chlastal jsi, kouřil jsi, ženy jsi miloval. Pán Bůh ti to pěkně spočítá.
Schwarzenberg se pořád směje a ne a ne přestat. Pak řekne:
-No jo, oni ve sněmovně si pořád myslí, že spím.
Bene ale notáák, Já třeba věřím tomu, že p.Schwarzenberg by se tomu vtipu z velkou schutí zasmál.
Ostatně dnes to ve zprávách aspoň 5x opakovali, (dokonce i on sám) že si dokázal sám ze sebe dělat srandu.
A zrovna kvůli tomu spánku
Taky myslím, že by se tomu vtipu zasmál. Na ta jeho sezení se zavřenýma očima už zažil narážek... a zůstal nad věcí...
Ano p.Lisko
Bene říkáte "chucpe"
Tak to máte pravdu. Třeba dnes, jsme jedno chucpe zažili v přímém přenosu. A to od některých politiků z vládnoucí pětikoalice.
"Státní pohřeb".
No jo, ale oni se tak nějak opomněli zeptat truchlící vdovy, jaký pohřeb ona chce, nebo jaký vůbec chtěl sám zesnulý.
To se jako budou přetahovat z Rakouskou vdovou, kde a jak ho pohřbí, nebo jak si to představují?
Pane Juro, moc děkuji za vysvětlení.
Ale proč rovnou nenapsat, že je to hrubost, nežli to hebrejské...
Pane Juro,
Ale proč rovnou nenapsat...****tím jsem nemyslel Vás, ale děkuji opět za vysvětlení.
magdone, toto náhodou znám, ale osobně nejsem příznivcem používání cizích slov, když to lze nahradit krásně česky. Proto taky nemám rád sprostá a vulgární slova na diskuzi po internetu.
.
p. Milane, kdybych zde psal krásnou češtinou a to přímo z oficialního slovníku, tak se budu červenat i já
To, že druhý používá nějaké sprostá a urážlivá slova, nikoho nenutí to říkat taky.
Omlouvám se, panu Schwarzenbergu, za odklon od diskuze o jeho památce.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]
O mrtvých jen špatné. Tento pán mne příliš ničím nezaujal. Vypadal často jako spící panna, leč zřejmě ještě 10 dní před smrtí se vyjádřil ke kauze poslance (TOP09, Bývalého): Schwarzenberg k Feriho rozsudku: Je mi ho líto. Žádná justice není zcela nezávislá, dodal.
Značnou kontroverzi vyvolal krátce po začátku kauzy na konci května 2021 Schwarzenbergův komentář. "Nikdy jsem nic takového neslyšel. A co je prosím nevhodné chování? A co je sexuální obtěžování? Že se 25letý kluk snaží holku dostat do postele a opačně, bylo vždy považováno za normální. Tak prosím nebuďme pokrytci," hájil spolustraníka.
Boží mlýny melou pomalu, ale...
To on narážel na to, že dneska když pomůžeš ženě do kabátu, tak Tě může zažalovat, žes ji osahával. To některé baby dělají, aby se dotyčnému pomstily, nebo z toho mohly něco vytřískat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.