Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Truchlíte za Schwarzenbergem

Od: danca odpovědí: 73 změna:

Zemřel bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09. Od září byl v nemocnici a naposledy byl letecky převezen do vídeňské nemocnice. Měla jsem ho jako politika velice ráda. Lidé by měli uctít jeho památku a měli bychom mu být vděční co pro náš národ udělal a obdržel od prezidenta Pavla Řád bílého lva za zásluhy. Truchlíte též za touto výraznou osobností českého národa, který měl rád lidi a služba naší zemi pro něj byla nejen kontinuitou rodu, ale naprosto přirozeným posláním?

73 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

12.11.23 13:48
hodnocení

12x

Ne.

smode2

je důležité to vyjádřit*smich*

kdosi

Ano, je to důležité vyjádřit, protože to je odpověď na položenou otázku.

(Pokud nechcete slyšet odpověď, nepokládejte otázku.)

Já taky netruhlím.

Také ne. Proč taky. Neznal jsem ho.

Ale rozhodně mě to trochu mrzí.

No až zemře Fiala nebo Jurečka, tak bouchnu i Šampáňo a budu slavit.

No až zemře Fiala nebo Jurečka,***to předpokládáte kdy?

Nepředpokládám přesné datum. Ale určitě mě nepřežijou :)

Holt, jste mladý muž.:)

ben®

bene, to je omyl?

Jinej Fiala.

ben®
milancukrar + gumidek - aha, tak to chladím šampus pro jiného. No, nechám si ho v ledničce, třeba ty boží mlýny existují .

hodnocení

9x
Ne,netruchlim po politicích ani jiných známých osobnostech. Truchlím jen tehdy,když zemře někdo mně blízký,koho jsem znala osobně

hodnocení

5x

Ne! Netruchlím. Nemůžu za někoho, kdo se sice vrátil do vlasti, ale když to bylo hlavně kůli majetku. A dost se ,,umazal,, že šel do politiky. Spíše by se mělo napsat do ,,politikaření,, ! A vstupem, spoluzaložením TOP 09, to celé ještě podpořil. Tak asi! A teď do mě Havloidi.

ben®

keebleek - proč do Vás? Svobodně a veřejně jste zde vyjádřil nevelkou kapacitu svého mozku a obrázek si už udělá každý sám.

kveta1
12.11.23 15:17

@ben *palec**smich*

Jo Bene. Tak ty jsi nepřekvapil. Prostě jsem se trefil a tvé pitomé prohlášení, to vše jen potvrdilo. Tvoje věc, tvůj názor. Nic víc.

Pánové, mírněte se, prosím. OBA.

ben:
Tak tohle mě rozsekalo *haha*

hodnocení

5x

Netruchlím. Abych pravdu řekl, ani jsem nevěděl, že je ještě naživu.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, ano, měl by ho ctít a věnovat mu vděčnou vzpomínku každý, kdo netruchlí za minulým režimem a nemá myšlení komunisty. Byl to noblesní člověk, bytostný demokrat a milovník veselého života. Zdravím!
doplněno 13.11.23 14:23: Po přečtení komentářů zde, na Novinky.cz a iDnes.cz už jen doplním. Z některých je zřetelná nenávist, neznalost, neúcta, neomalenost, neinformovanost, nelidskost, nezájem, nechytrost, nevděčnost a netolerantnost. A to si pan kníže (od Čechů, protože jinde ho ctí) nezasloužil. Ovšem, rozumím tomu, že bolševici mu nikdy tu podporu disentu, přátelství s panem Havlem, pomoc národu po listopadu 1989, nekomunistickou minulost, šlechtický původ, majetek a politickou angažovanost, kdy si dokonce dovolil založit stranu a také kandidovat na prezidenta proti jejich idolu panu Zemanovi, neodpustí.

Nádherný výrok -

ano, měl by ho ctít a věnovat mu vděčnou vzpomínku každý, kdo netruchlí za minulým režimem a nemá myšlení komunisty.

velmi, ale velmi mi asociuje vyprávění J. Sováka o tryzně za Stalina, kdy sborově recitovali ,,Umřel nám soudruh´´ načež Sovák pravil ,,Umřel jim soudruh´´´v domnění, že to nebude slyšet. Bylo - měl z toho průšvih. Jinými slovy se dá Váš výrok vyložit tak, že kdo správně netuchlí, ten je zcela jasný židozednářský spiklenec - tedy pardon, pravil jste komunista, že...

Fakt návrat o 70 let nazpět ... pametnaroda.cz/...

Tím znevažovat Schwarzenberga - jak se říká, o mrtvých jen dobře

liska5

Souhlasím s Benem. Výstižně to napsal.

"...měl by ho ctít a věnovat mu vděčnou vzpomínku každý, kdo netruchlí za minulým režimem a nemá myšlení komunisty..."

Komunisti mi nikdy nic dobrého neudělali a za minulým režimem rozhodně netruchlím. Přesto nevím, proč bych měl (snad povinně?) truchlit pro každého nekomunistického zemřelého politika. To už bych si připadal jak v Severní Korei, kde ten, kdo dostatečně nebrečí na náměstí, skončí v kriminále. Svým "netruchlením" určitě nechci pana Schwarzenberga nějak urážet, ponižovat, či s ním opovrhovat, nebo neuznávat jeho zásluhy. Jen prostě nevidím důvod, proč bych si kvůli jeho přirozené smrti měl rvát vlasy a plazit se po náměstí.

ben®
magdon - neberte si ten můj text tak moc osobně. Výraz truchlit je použit v otázce, je poněkud expresivní a určitě nikoho nenabádá k neadekvatnimu prožitku. No, konkrétně Vám přispěla osoba pana knížete svou činností a podporou událostí listopadu 1989 k navrácení majetku a tak už přes třicet let děláte pana domácího ve svém vráceném žižkovském činžáku, což za vzpomínku a trochu vděku z Vaší strany stojí.
Co mně to připomíná?
Jo, už vím "On netleskal"!
Palcové titulky v novinách, po projevu prezidenta.P.P.

ben - Ale jistě, za jeho (a nejen jeho) činnost mu samozřejmě poděkování patří, i když rozhodně ne se všemi jeho názory souhlasím. Takže ano, jsem mu za to vděčný, ale truchlit nad jeho přirozenou smrtí v požehnaném věku nebudu.

hodnocení

4x

Ne, nemám důvod truchlit.

kveta1
hodnocení

4x

Ne. Ale byl to borec, který prožil hezký, bohatý a úspěšný život. A tak to má být.

007cz
hodnocení

4x
"Život je krásný, tato země je překrásná a stojí za to pro ni bojovat. I když je to někdy úmorné." - Karel Schwarzenberg
liska5

To bych podepsala...

jiofa
hodnocení

2x

Truchlím stejně, jako za každým významným člověkem, osobností, který byl přínosem pro naší zemi, společnost, ať v oblasti kulturní, vědecké, politické a jiné.

liska5
12.11.23 20:18

*palec*

ltz
hodnocení

2x
Ano. Čestný, poctivý, vzdělaný člověk, politik. V r 89 si mohl žít i nadále krásný bohatý život v zahraničí a z povzdálí jen bezstarostné pozorovat. On se ale vrátil do své vlasti, vstoupil do politiky, určitě mu to přineslo spoustu práce navíc, nervů. starostí i zhoršené zdraví. Ale jeho přínos byl hodně výrazný.

hodnocení

2x

Danca, souhlasím s Vámi, ale netruchlím.

Jen za rodinu truchlím.

doplněno 12.11.23 20:23:

novinky.cz/...

doplněno 13.11.23 18:37:

Každý má právo se vyjádřit, jak uzná za vhodné, pokud ...

hodnocení

2x
Kdyz ho vidim za mlada, tak si vzdycky vybavim pohadku hratky s certem - myslivce. Taky byl slušný, ale clovek nikdy nevi. Co se tyce historie tak se mi akorat zaryl opickovanim kolem restitucí. Jinak me nikdy vyrazne neoslovil jako politik.jako clovek mohl byt fajn, ale toto jde mimo mě. Osobne jsem ho neznal. R.I.P, ale truchlit nebudu.

hodnocení

2x

A hned tu máme vtipy:-D

Umřel Schwarzenberg. Stojí před nebeskou bránou a strašně se směje. Svatý Petr
na něj udiveně kouká a říká:
-Proč se tak řehtáš? Jsi velký hříšník. Chlastal jsi, kouřil jsi, ženy jsi miloval. Pán Bůh ti to pěkně spočítá.
Schwarzenberg se pořád směje a ne a ne přestat. Pak řekne:
-No jo, oni ve sněmovně si pořád myslí, že spím.

ben®
juraja - nejsem suchar, ale toto je chucpe!

Bene ale notáák, Já třeba věřím tomu, že p.Schwarzenberg by se tomu vtipu z velkou schutí zasmál.

Ostatně dnes to ve zprávách aspoň 5x opakovali, (dokonce i on sám) že si dokázal sám ze sebe dělat srandu.

A zrovna kvůli tomu spánku

liska5

Taky myslím, že by se tomu vtipu zasmál. Na ta jeho sezení se zavřenýma očima už zažil narážek... a zůstal nad věcí...

Ano p.Lisko :)

Bene říkáte "chucpe"

Tak to máte pravdu. Třeba dnes, jsme jedno chucpe zažili v přímém přenosu. A to od některých politiků z vládnoucí pětikoalice.

"Státní pohřeb".

No jo, ale oni se tak nějak opomněli zeptat truchlící vdovy, jaký pohřeb ona chce, nebo jaký vůbec chtěl sám zesnulý.

To se jako budou přetahovat z Rakouskou vdovou, kde a jak ho pohřbí, nebo jak si to představují?

liska5
13.11.23 00:23

*alene*

racio

Nic moc (bez ohledu na situaci a hlavního aktéra).

007cz
007cz
Neopomněli a přetahovat se také nebudou.
Truchlíte za Schwarzenbergem
Pane 007 jste určitě chytrý člověk a rozeznáte dvě čísla 12.11 a 14.11.
007cz
Aha, ty čísla mění chucpe na nechucpe. Nebo to není těmi čísly...
Ano,dnes už to je nechucpe, jak říkáte Vy.
Víte, ono je tak trošičku chucpe, hodinu po skonu člověka něco vykládat v TV a až za dva dny, se tak nějak optat pozůstalých.
Co by teda jako na to říkali, nebo co chtějí.
007cz
Chucpe je, když si někdo vymýšlí pohádky o ukradeném pohřbu a odstrčené rodině. Ode mě vše, poklidnou směnu.
S váma se dohadovat nebudu. Gratuluji.
No a ani v tom nemáte pravdu, nejsem v práci, ale sedím na Deltě San Joaquin a chytám jesetery,kapry a pstruhy*frajer*

a co psát česky?

Dobře p.Milane
Chucpe:Slovo původem z hebrejštiny: drzost, troufalost, cynismus, arogance apod.

Pane Juro, moc děkuji za vysvětlení.

Ale proč rovnou nenapsat, že je to hrubost, nežli to hebrejské...

p. Milane já s Hebrejštinou nezačal, když vyjedete o pár řádků výš, tak tam zjistíte prvopůvodce (sakra zase to cizí slovíčko):-D

milancukrar - "Ale proč rovnou nenapsat..."

...no protože by to přece nebylo "IN" *frajer*

(nebo "COOL"? *zmateny*)

Pane Juro,

Ale proč rovnou nenapsat...****tím jsem nemyslel Vás, ale děkuji opět za vysvětlení.

magdone, toto náhodou znám, ale osobně nejsem příznivcem používání cizích slov, když to lze nahradit krásně česky. Proto taky nemám rád sprostá a vulgární slova na diskuzi po internetu.

.

p. Milane, kdybych zde psal krásnou češtinou a to přímo z oficialního slovníku, tak se budu červenat i já:-D

007cz
Magdon, Wiki říká, že i K. Poláček byl "in" a "cool".
Užití v češtině
editovat
V českém tisku bylo slovo chucpe používáno, často bez dalšího vysvětlení, již počátkem 20. století.[3] V krásné literatuře jej lze nalézt u Karla Poláčka.[4]
ben®
007cz - jo, to by někdo musel jako děcko číst knížky a znát z mládí Bylo nás pět. Potom by se tomu slovu, které není vulgární, nedivil.
007cz
Ben, nejvíce mě (ne) baví ten alibismus..."to já né, to začal ten druhý". Dětinské.

To, že druhý používá nějaké sprostá a urážlivá slova, nikoho nenutí to říkat taky.

Omlouvám se, panu Schwarzenbergu, za odklon od diskuze o jeho památce.

kdosi

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 13. 11. 2023 20:19:02
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. Prosím, držte se tématu.Děkuji

smode2
hodnocení

1x
Za jeho mediálním obrazem možná. Za tím jaký to byl ve skutečnosti člověk a co ve skutečnosti prováděl, nikoliv.

pb®
hodnocení

1x
Netruchlím. Smutná jsem když umře dítě, pokud je to navíc miminko a smrt je zbytečná, je mi z toho fakt špatně. Třeba když neobjevili novorozeně v babyboxu na Slovensku nebo když lékař nalil koncentrovaný solný roztok kojenci do žaludku a tak ho zabíjel mamince v náručí. U člověka v 85 letech je úmrtí očekávatelné už asi 10 let, takže mě koloběh života nijak nedojímá. Jistě měl naplněný život. Nejvíc se mi líbí jeho citát o dědkokraci, že od určitého věku už by se člověk neměl nikam cpát.

hodnocení

0x

Ano.

Byl tak věrný služebník ďábla *plac*

ben®
pansvacinka - to je asi omyl. Pan Zeman ještě (trochu) žije .

Bene a to ste si istý,že diabli nežijú aj na západe.

fram
hodnocení

0x

O mrtvých jen špatné. :-DTento pán mne příliš ničím nezaujal. Vypadal často jako spící panna, leč zřejmě ještě 10 dní před smrtí se vyjádřil ke kauze poslance (TOP09, Bývalého): Schwarzenberg k Feriho rozsudku: Je mi ho líto. Žádná justice není zcela nezávislá, dodal.

Značnou kontroverzi vyvolal krátce po začátku kauzy na konci května 2021 Schwarzenbergův komentář. "Nikdy jsem nic takového neslyšel. A co je prosím nevhodné chování? A co je sexuální obtěžování? Že se 25letý kluk snaží holku dostat do postele a opačně, bylo vždy považováno za normální. Tak prosím nebuďme pokrytci," hájil spolustraníka.

Boží mlýny melou pomalu, ale...*cert*

liska5

To on narážel na to, že dneska když pomůžeš ženě do kabátu, tak Tě může zažalovat, žes ji osahával. To některé baby dělají, aby se dotyčnému pomstily, nebo z toho mohly něco vytřískat.

n2o
Bože! Ty jsi ale matroš!
Jaké mlýny? Karel byl po mrtvici snad už před 1989, a že se dožil nadprůměrné věku, to nazveš mlýny;) Blahoslavení chudí duchem!

nerentier
hodnocení

0x

Ne. Ostatně, věděl již Havlíček a to 71 let před vznikem KSČ. Bene, zdravím. *slunce*

ben®
nerentier - pan Havlíček byl nevděčný. Byl na delší rekreaci v Alpách, krásná příroda, klid, polopenze a doprava tam i zpět placená mocnářstvím .
hu
Myslis v Italii, v Brixenu?
Cela rodina (Havlicek, manzelka, dcera) zemrela na tuberkulozu.
A jak to bylo se Svancenberky je zde, ale je to trochu delsi noveslovo.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]