Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patri do gastroodpadu zavařeniny?

Od: zrzka odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
ráda bych zjistila, zda do gastroodpadu patří i zavařeniny typu nakládaných okurek či nakládaného ovoce. A pokud ano, zda mohu i s lakem / nálevem nebo je to lepší před vyhozením scedit?
Ne, neseredimm s potravinami, jen se občas stane, že je zavařenina plesnivá, nebo lak od okurek zakalený ... Bydlím v paneláku, tak kompost prosím případně vynechte.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, řekl bych, že (bez sklenice) ano - je to bioodpad/gastroodpad. Zdravím!
doplněno 09.11.23 15:18: Nemáte zač.

hodnocení

2x

Gastroodpad

Co sem patří:
. Zbytky jídla
. Veškeré potraviny bez obalů
. Tepelně zpracované maso
. Rybí kosti
. Sedliny kávy a čaje
. Zbytky ovoce a zeleniny

Gastroodpad | KOM/...

zrzka
hodnocení

Také bych si to myslela, ale radši si to ověřuju. Děkuju za odpověď.

bapp
hodnocení

0x

Já teda nevím, ale do bio odpadu bych dával vše, co bych jinak dával na kompost, nebo líto, co zetlí

liska5
hodnocení

0x

Máne hnědé kontajnery na bioodpad a na nich nápis, že tam potraviny a zbytky jídel nepatří. Jen plevel, tráva, listí, zbytky ovoce a zeleniny, kávová sedlina, čaj, možná starý chleba/?/...Prostě to, co dám do vlastního kompostu. Sklo, ani obsah zavařenin ne. Po slití doma bych dala okurky do směsneho odpadu. Sklo a víčka jsou jasná. Zavolala bych si na TS..

xd
Pokud tam nebude maso, tak tam dejte klidně cokoliv z kuchyně. to maso je z bezpečnostních důvodů, může tam být nákaza, přitahovat havěť.
A plíseň neplíseň, to je úplně jedno. to by mě zajímalo, jestli jste si zjistila, kam to vaše město vozí, nejspíš to nasypou někde stejně jak ty odpadky…

makk
hodnocení

0x

Já teda neznám gastroodpad, ale bioodpad. Píšou, že ovoce a zelenina ano a nepíšou, že zavařené ne, tak bych to tam hodil. Plísně bych se nebál, stejně to pak zplesniví.

Já teda mám kompost, takže to házím tam. Teoreticky by tam asi mohlo přijít o maso, ale nehodlám si zařizovat chov potkanů, tak ho tam neházím. (jinak do bioodpadu maso vysloveně nechtějí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]