Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se štěstím

Od: vpl odpovědí: 11 změna:
Zdravím, mám otázku ohledně toho jestli si lze do života přinést štěstí.
Jak se říká "dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno" ano nesmím to brát tak doslova, ale občas mi připadá že to tak doopravdy funguje, naposledy co si pamatuji (je to už dávno) je to že jsem jednu osobu dostal z vážných problémů a zanedlouho, když jsem to nejméně čekal se mi v životě podařilo něco co jsem si dlouho přál a nebylo to jen jednou sice pokaždé jinak, ale vždy se to nějak projevilo.
A naopak mi to připadá stejně i s přesným opakem, někdo mi nedávno ublížil (psychicky) a další den té osobě také někdo "ublížil" a to jsem si nemyslel že se tak stane, protože tu osobu psychicky podporuji už dlouho.
A NA ZÁVĚR BYCH SE TEDY CHTĚL ZEPTAT JESTLI JSOU NĚJAKÉ ZPŮSOBY JAK SI DO ŽIVOTA PŘINÉST VÍCE ŠTĚSTÍ?
A jinak hezký zbytek dne a předem děkuji za odpovědi...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

3x

Chovej se slusne. S uctou a pokorou. Jednej ferove. Jednej ohleduplne ale i primerene asertivne. Lidi si vsimaji, lidi si pamatuji. Lidi si vse reknou, rozkrikne se to. A jak se budes chovat ty, budou i oni. To, co bude prichazet, muzes pak nazvat treba stestim

hodnocení

1x

Já to takhle nevidím. Vím, že existuje karma a ta ani nezapomíná, ani neodpouští. Nemusím dostávat štěstí, lépe je umět štěstí nacházet. Většínou sám v sobě. Protože sám sobě člověk může být největším nepřítelem nebo přítelem. A pak, jak můžeš rozdávat štěstí, když jsi naštvaný, nelíbí se ti na světě? To prostě nejde. V první řadě najdi klid a štěstí v sobě a uvědom si, že se se štěstím a také s pomocí nekupčí. Něco za něco. Tak to nefunguje.

Jak je to se štěstím

shri
hodnocení

0x

To, co popisujete, jsou akce a reakce, jinak též karma.

Základem je dobrý charakter. Nějaké návody jsou tady.

kuriozita: Sanskrtsko-anglický slovník Monier-Williams uvádí pro různé varianty pojmu štěstí 87 výrazů.

zrzka
hodnocení

0x
Základem šťastného života je dokázat najít štěst a radost v maličkostech a ne dlouhé měsíce a roky čekat, az se poštěstí. Taky otrepana fráze jít štěstí naproti je fajn, prostě jak píše přispěvatel níže, být slušným a ke svému okolí empatickým člověkem. Nikdy nikomu neodmitnout pomoc, pokud je to v mých silách a nijak to moji kvalitu života zásadně neohrozí... Tohle se každému člověku dřív nebo později vrátí.
Jinak taky věřím na to,že dobro se dobrem odmění a opačně. Ale až tak vyšší moc bych za tím nehledala,i když kdoví... Taky se mi v životě osvědčilo moc netlačit na pilu, něco jsem moc chtěla, zdálo se to nemožné a teprv když jsem to uplne vytesnila z hlavy a skoro zapomela, tak to vždy přišlo. Opravdu to dobte přichází nečekaně, když už člověk nedoufá, asi aby pak měl o to větší radost a pocit velkého štěstí.;⁠;)
bapp

Mysli na Lambo, a ono přijede :)

Jen aby nepřejelo... *smich*

liska5
hodnocení

0x

Štěstí přeje připraveným.

Štěstí každý vnímá jinak. Mně stačí, když jsou všichni kolem vpořádku a cítím se zdravě. Ostatní už si zařídím. Někdo k tomu potřebuje vilu s bazénem a drahé auto, jiný hýká štěstím, když potká kamaráda z dětství nebo dostane štěňátko.

cc
To je asi spokojenost, štěstí je něco jiného. Každopádně když jsou všichni okolo zdraví - tak kdo to mohl ovlivnit zejména všichni okolo a ne já.
Každopádně budu o tom přemýšlet, jestli se budu cítit šťastnější, když sousedka nedostane rakovinu, I když teda chlastá jak duha a kouří k tomu a má nadváhu
Říká se, každý svého štěstí s….
liska5

"Kolem" myslím rodinu, děti a vnoučata, sourozence... Mám teď v tomhle smolné období, tak opak považuji za vrchol štěstí.

makk
hodnocení

0x

Štěstí a smůla neexistue, existuje jen náhoda. Ale zdaleka ne vše se děje náhodou, naopak většina záleží na vás. Například neexistuje štěstí nebo smůla na partnery, jsou jen lidi kteří si partnera neumějí vybrat. Cesta ke "štěstí" je jediná: Optimismus a vědět co chcete.

beu
Stesti je, kdyz ti nahoda opakovane vyjde! Statisticky se to ale moc nestava.
Ten kdo má zdánlivě štěstí, tak to je dané tím, že dělá hodně a hodně pokusů, a vy vidíte jenom ty úspěšné pokusy :) těmi neúspěšnými pokusy se samozřejmě málokdo pochlubí…

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]