Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lucerny na hřbitově

Od: kalisma odpovědí: 17 změna:
Byla jsem na hřbitově zapálit svíčku. Na několika hrobech jsem si všimla lucerniček, které jsou určeny do interiérů. Na jedné byl nápis "Home, sweet home" a prostě mi to přišlo nějak nevhodné, paradoxní... Co myslíte?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No čomu sa čudujete,staršiemu človeku sa páčila lucerna,no angličtinu neovláda. Nič viac a nič menej v tom nehľadajte.

hodnocení

3x
Všude dobře doma nejlépe.
Holt příprava na pobyt.
doplněno 07.11.23 22:40: Mně zase přijde nevhodné, jak se někteří předhánějí kdo koupí větší věnec a pak se za rohem pomlouvají "Maňo vydělas to,tak malý věneček" To my máme toho našeho dědu raději.
bapp

Velcí lidé mluví o nápadech, průměrní lidé mluví o věcech a událostech, a malí lidé mluví o jiných lidech.

drd
hodnocení

2x

uz sem viděl na hrobě i pěstovat rajčata

okolik

Drd, supr já už musím jít spát . Fakt se tu uválím*haha*.

Upřesněte prosím odrůdu, hruštičky žluté, rybízové, giganty, fialové, placaté...normoš to úplně *haha*vidím...*smich**smich**smich*

drd

to nevím, ale bylo to na takovém "lesním" hřbitově, kde nejsou hroby moc ohraničené, spíš jen náhrobky

okolik

Škoda, moje představa barevné kompozice byla na způsob květinových hodin v Poděbradech.*palec2*

Hřbitovní zahrádkaření aneb mrkev z dědečka - Hřbitovní zahrádk/...

jenik

Stačí změnit přístup k farmaření na hřbitobě a pak to ničemu nevadí. dailymotion.com/...

hodnocení

2x

A ty bys byla ráda, kdyby někdo sledoval a komentoval tebe a tvůj rozsvícený hrob? Není to tvoje věc a je to tvoje zbytečná starost. *alene* Poláci mají rčení: Pilnuj svojego nosa!

ml1
hodnocení

1x

Je to divné. Na druhou stranu pro nebožtíky je to domov.

Anglické nápisy v čechách považuju za hloupé (o to víc, pokud jim rozumim). Jak jsem si všimnul, tak třeba v drogerii člověk bez znalosti angličtiny snad ani nenakoupí.

ronnie
hodnocení

0x
Nevhodné to určitě je. Některým lidem to holt nedochází nebo jim to je jedno. Naši známí třeba už 3 rokem používají na dušičky místo vázy, starou varnou konvici a to je teprve trapas.
jk2021

Alespoň se nemusejí bát, že jim tu "vázu" někdo rozbije nebo kradne...

okolik

Dovolím si oponovat vázy jsou kamenné, nebo nerezové a zmiňovaná :-Dvarná nerez, konvice uvedené parametry splňuje.:-D

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, mně to přijde vhodné pouze na hrob diabetika . Zdravím!
okolik

Ben, nerozumím sladký domov?*nevi*

Možná nás bude víc?*nevi*

Já to chápu, coby budoucí bydlení.

tak
hodnocení

0x

Asi se doba mění, jako i v jiných věcech a na hroby se budou dávat i jiné různé věci, co dříve by tam nikdo nedal. Kdoví co bude za sto let. Možná smuteční svíčky už to nebudou. Někdo třeba před smrtí si nepřeje smuteční hudbu na pohřbu, nebo černé barvy, nechce aby lidi moc plakali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]