Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc- akné

Od: tpwk odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, už od brzkého věku mě trápí akné snad po celém těle, nejhorší je to ale na zádech a dekoltu, nemá s tím někdo taky zkušenost? dlouho jsem chodila ke kožní a vyzkoušela plno různých krémů, antibiotik a tak, nic nepomohlo. Už je mi přes dvacet s problém stále přetrvává a štve mě to víc a víc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Vzpomněla jsem si, že tu mám dluh, když už tu padlo moje jméno. Kůže je odrazem našeho vnitřního prostředí. Bráníte se, že na žádnou uvedených potravin, nemáte alergii. O alergii ale nejde. U ní se reaguje většinou divoce - otok, osypání, průjem, dušení. Jsou potraviny, které alergii nevyvolají, ale trávicí trakt má s nimi problém. Jde o to, že imunita sídlí z podstatné části ve střevě, které je osídleno bohatou škálou prospěšných bakterií. Vše, co sníme se tento mikrobiom musí postarat. Rozložit a umožnit ke vstřebání. Tisíce let se jeho složení přizpůsobovalo, formovalo podle toho, čím se živily předchozí generace. Důsledkem jsou krevní skupiny. A to složení mikrobiomu neustále kolísá, jak se stravujeme denně od dětství.. Pestrou a kvalitní stravou si ho vylepšíme, jindy poškodíme na dlouho nějakou jeho složku, protože konzumujeme něčeho víc dlouhodobě, např.: cukr, mléko, bílá mouka, chemické konzervační látky a soli v uzeninách, tavených sýrech, plísňácích, nevhodné tuky...Nebo jíme něco, na co nejsme stavěni: jako některé druhy ryb, kakao, tropické ovoce, koření,...Za nejčastějšími problémy je mléko. Na mléko ztrácíme štěpící enzym, který máme jen jako mláďata. Mnohým ho dovedou nahradit částečně jiné enzymy, jinému ale mléčný cukr a bílkovina způsobují paseku, průjmy, zahlenění, vyrážky, plísně, záněty v cévách... Jak se jich tělo snaží zbavit všemi cestami. ..Pak bílý rafinovaný cukr. Máme ho dnes ve stravě moc. Ten vede ve střevě k přemnožení kvasinek. Naleptávají střevní stěnu, takže ta propustí do krve, co se do ní dostat nemá a zároveň špatně produkuje vlastní ochranný hlen i enzymy. U mouky ten problém stoupá, jak se pěstují pšenice s vyšším a vyšším obsahem lepku v zrnech /kvůli kynutí/ a pak jsou velmi jemně vymílané, tudíž jejich molekuly snáze pronikají do střev. stěny. Dále jsou tu léky. Antibiotika jsou kapitola. Dokážou vybít nejen bacily, ale o mnoho bakterií z mikrobiomu, čímž opět sníží imunitu.

U Vás půjde o to upravit mikrobiom zpočátku probiotiky z lékárny. Vysledovat, co je za zhoršením. Vyhýbat se průmyslově vyrobeným potravinám s Éčky a konzervanty . Zkusit vynechat potraviny s lepkem. Omezit mléko, až na kefír, který je taky probiotický. Pokud jste hodně na mléčné výživě, bude Vám nejspíš chybět železo Fe. Brali Vám krev na krevní obraz? Nedostatek Fe mívají lidé s akné! Fe doplňujte melasou - mají ve zdraví výživě, dobrá je řepná z Německa, žlutý kelímek, lžičku denně. Fe v tabletách způsobuje trávicí potíže. Pak Zn, který je též v melase. Jinak více různé zeleniny, luštěnin, klíčků, semínek a ořechů, cereálie, ovoce, oleje ze semínek zastudena lisované. Zařaďte cukety, Hokkaido, ale staré dobré kroupy, kyselé zelí, česnek...Když mlsat, tak sušené ovove, meruňky, švestky, rozinky...Rajčata v zimě NE.

Pokud máte dost peněz, tak si kupte tyto 3 preparáty, které budete užívat postupně v pořadí Renol, Regalen, Vironal. Jedno doberete, pokračujete druhým. Dodržte pokyny z příbal. letáku. Zvýšený příjem tekutin a vždy po 3 týdnech 1 týden vynechat. Hóódně protřepat a užívat mezi jídly. Půl hod před nebo po. Dá se kápnout rovnou na jazyk. Jen užívejte menší dávky! U každého třeba jen 3 kapky 2x denně prvních 10dní. Pak opatrně zvyšovat. A pít častěji vodu.. U těch dlouhodobých problémů se berou vyloženě dětské dávky, aby se předešlo větší odléčovací reakci. .Zhoršení pleti na začátku léčby znamená, že to zabírá! Takže je žádoucí. To bude akce až do léta. Pupínky nedloubejte, nesahejte si na obličej nemytýma rukama, choďte na vzduch, na sluníčko do přírody. Sportujte! Ráno začněte nalačno sklenicí ohřáté vody / né z teplého kohoutku/ a kápněte do ní lžičku jablečného octa. Pak ještě snížit stresy, dobře spát. Na velké změny se musí pomaleji, ale jste mladá, což je plus. Na obličej toho moc nepatlat, ani ho nevysušovat lihovými preparáty a sprcháčema.

okolik
hodnocení

0x

Co vám předepisovali kortikoidní masti?

Co vám chutná, vadí, hubená , silnější, po čem to začalo spouštěč?

tpwk
hodnocení

Zinerit, belakne a spoustu dalších krémů. Nic nepomohlo. Postavu mám silnější, mladší jsem ale byla hubená a akné furt stejné. Zkoušela jsem vynechat na nějakou dobu mastná smažená jídla a nic. Čokolády a tak jím minimálně. Snažím se být hydratovaná a o pleť se starám jak jen to jde.
okolik

Alergie na něco , složka jídla mléko?

tpwk
hodnocení

Nene, alergie nic
okolik

Pečivo, chléb, rohlíky konzumujete?

hodnocení

0x
Zkuste jaterní dietu a pijte čaj , nejlépe ostropestřec a měsíček . Vynechat sladké , omezit alkohol , pokud kouříte , tak přestat . Pít hodně ČISTÉ vody , nepoužívat žádné parfémované levné šampony a sprchové gely , ale raději koupit jeden velký neparfémovaný. Pokud nesportujete , tak by bylo dobré začít *slunce* . Věřím , že Vám ještě zcela jistě poradí @liska5 . Ta je na zdraví výborná *palec*

hodnocení

0x
Pěkný den,mně na akné pomohl selen se zinkem v tabletách

okolik
hodnocení

0x

Bovista AKH - špatně reaguje na hormonální léčbu. ATB působí málo, antivirotika dočasně, Kortikoidy způsobijí otoky a přibývání na váze, zadržování vody. Diuretika částečně nebo zcela bez efektu, nutno výrazně navyšovat dávky, pokožka se spontáně nezlepšuje.

Pokud se máte otlaky např. kolem hodinek, prádla, trpíte na hnisavé dermatitidy, koliky střevní a před menzes a pomůže vám, předklon, tlak na břicho, ohnutí v půli.

Bovista - dávkování v akutní fázi 1tb vycucat co hodinu, jakmile nastane zlepšení 2-2-2 postupne 1tbdenně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]