Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva u příbuzných ve zvláštním stylu

Od: marcela32 odpovědí: 19 změna:

Jsem pozvaná na návštěvu před vánocemi k mým vlastním sourozencům na Slovensko.Jsou to lidé z podnikatelského kruhu žijí si všichni na vysoké noze. Na vlakové nádraží mne nikdo čekat nebude a mám si sama zajistit taxi na vesnici kde se nedá běžně dostat. Mají všichni luxusní drahá auta, ale jenom pro svojí potřebu a pro každý litr benzínu u mne se chrtí jakoby byli chudáci, přestože to je naopak. Do baťůžku si mám vzit svoje vlastní potraviny nebo si po dlouhé cestě sama nakoupit v supermarketu a uvařit, protože jídlo mají jenom sami pro sebe v lednici doma. Chtěla jsem vzít sebou též svého manžela, ale on nemá o jejich návštěvu zájem tak bude raději doma.Ubytování je možné, ale za poplatek 25 euro na noc. Chtěla bych vědět na to Váš názor a jestli v rodinném kruhu tento způsob chování bývá běžný, též co vede bohaté lidi býti velkými skrblíky a lámat si koleno pro každou korunu?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
07.11.23 10:27
Přesně*palec*
roro

Myslis ze je rOmka?

vili
hodnocení

3x
Já bych doporučil už táhnout konečně někam, třeba za sourozencema, zaplatit si taxi, nocleh, potraviny a pohlídat i bráchu s prochlastanýma játrama, a nepokládat tady smyšlené dotazy.
To musí být prázdný a bezúčelný život, který vedete.
Ale na druhou stranu, i já jsem s vámi strávil 2 minuty mého života, které jsem mohl využít účelněji, třeba navrhnout konkrétní možnosti psychoterapie či psychoanalýzy.

Tak nebo tak je to smutny a politovanihodny zivot.

Bud je to vse pravda - pak jsou smutne a nezavidenihodne vztahy v jeji rodine.

Nebo je to trol - pak je smutne, ze ma tak prazdny zivot, ze se zvlada bavit jen temahle traparnama.

A nebo je to proste psychicky nemocny clovek. Coz je smutne samo o sobe.

V kazdem pripade jej / ji lze pouze litovat.

hodnocení

2x

Už zase toto tu bylo vloni a téměř identický dotaz!

K takovým příbuzným bych nejel -vezt si na návštěvu své jídlo, co jste to za rodinu nebo snad zase nějaký troll?

smode2
hodnocení

0x
Dříve Anglie, nyní Slovensko? Však bohatí zas tak extra šetřit nepotřebují, resp. jak na čem. Vaši příbuzní ale bohatí nejsou. Jsou chudí a proto se tak chovají.
Jo, tak to mně hned taky napadlo.
Varianta na bratry z Anglie.
mig

To uz je jak nigerijské dopisy! Beztak si vás pozvali jen jako dárce orgánů pro nemocného bohatého bratra, něčeho ho tam napijete a sklenička nenápadně zmizí aby mohli potají udělat testy DNA jestli jste vhodný dárce na ty játra.

Divná úchylka psát tady tyhle divné storky..

poradte.cz/...

hodnocení

0x
Manželovi se vúbec nedim
Osobně bych poděkoval za pozvani a omluvil se že nepřijedu
roro

Kdyby to byl chlap, tak tam zajdete autem. Ale váš manžel asi bude sedět doma u televize a piva :))

A co jako chcete slyšet, že se lidé normálně navštěvuji? no nevím, já nemám příbuzné přes půlku země koule

asd1
hodnocení

0x

To jsou neskutečný škrti.. Nezajet pro návštěvu na nádraží a chtít prachy za jídlo i za přespání... Slušně bych jim odpověděl že návštěvy provozuju za plat v hodinovce 5 euro/h a zaplacený cestovný.

Ne, neni to normální a nejel bych k nim. Leda tak společný pobyt někde na chatě/ v penzionu kdy si každý zaplatí pobyt.

marcela32
hodnocení

Máte dobrý nápad jim to vrátit v podobě provozování návštěvy za 5euro/h. Někteří mne to pomalu nechtějí ani věřit, že rodinné vztahy mohou mít tuto abnormální podobu, ale bohužel tomu tak někdě opravdu je a umí se ještě mne vysmívat. Nedávno jsem jim přes telefon řekla, že máslo u nás je hodně drahé a další potraviny. Jejich odpověď byla strohá ,tak běž též podnikat a můžeš si dovolit celou bednu másel koupit s ironickým tónem řeči.Já tam jezdím protože mne vyčítají, že často na hřitov za mámou nejezdím a výzdobu na hrob nevozím tak často jako oni v místě. Bohužel hotely a penziony se na východním Slovensku těžko shání před vánocemi nebo s velkým předstihem, tak jsem to minule kvůli nachlazení musela zrušit. Jediná možnost je přespat u bratra nebo jet zpět vlakem ten samý den domů 760km jedna cesta. Cítím se smutně z moji rodiny tak do pláče.

zrzka
Bych absolutně nejezdila, pokud někoho někam zvu, tak to je s tím, že ho pohostim, ubytují atd. pokud je to jen kvuli hřbitovu, tak už vubec, je lepší si zapálit za maminku svíčku v klidu domova než toto. Vy budete mít čisté svědomí a oni ať si víte co... Taky neobjizdim třeba na dušičky všechny hřbitovy, i když mi to mamka občas ne moc hezky připomíná, ale já vím sve. Vím,,kdo zustalm v mém srdci, na něho myslím častěji než 2x za rok. A je to víc, než pozersky na dušičky zajet na hřbitov a položit tam buhvi co drahé. A pokud to chcete navíc udělat s tím,ze přítel bude na vánoce sám, tak se vám to vztahové muže sakra nevyplatit.
roro

Marcello, a nemůžete jet na hřbitov třeba v červnu? A v zimě, ať se o hřbitov postarají sourozenci. někdo z vás přece musí mít rozum, vám se tam evidentně nechce, protože tady píšete dotaz, no tak tam nejezděte a jeďte jindy. anebo vůbec, jak chcete, mi to tady za vás asi nerozhodneme.

Mě by asi také vytáčelo, kdyby mi někdo brečel, že je drahej máslo a někde se mu nechce jezdit, tak si prostě rozhodne te sama že vyjedete v létě oni ať dají na hrob v zimě, přece vám už bylo 18 a umíte se domluvit?

Vše je o dohodě. Vy jste rómové?

marcela32
hodnocení

Ano, jsme romská rodina. Jak jste to uhodla?

kikina
protože ten kdo s nimi jedna, to snadno pozná… 99% Romů jede v podvůdkách a fixlu, nevěří si ani mezi sebou navzájem, a to ani v širší rodině.
(
oni po vás chtějí peníze za přespání, žádný problém, ale potřebuji na ty peníze potvrzení -stačí na kus papíru napsat “ marcela zaplatila Kateřinině 50 € za přespání dne toho a toho, svědek Dežo, Kateřina potvrzuje přijetí peněz svým podpisem dne …” oni už si to třeba rozmyslí, když jim naznačíte, že o tom jejich příjmu se dozví úřad :)
;
Heleďte, řešení tam máte výše, dohoda. pokud je vám něco proti srsti, tak se přestaň vymlouvat na máslo a peníze a manžela a zimu.Ale navrhujte jiné řešení, stejně pitomě jako oni.
:
A následně se můžete sejít na půli cesty někde na kompromisu, říká se tomu vyjednávání (ať už jde o cokoliv). No chce to hodně životního tréninku, kdo to nedělá, ten vyjednat nic neumí, jako se vším.
(
-
vy musíte používat mozek, uvědomit si co chcete docílit, ale ve vlastním vyjednávání se racio nepoužívá, tam funguje psychologie, NE argumenty, natož výmluvy o másle.
(
je to nekomfortní, protože je to bere hodně duševního sádla, neboli energie. lépe poradit neumím. protistranu nezměníte, a ani to nezkoušejte.
kikina
1) uvnitř? A co hygiena, barva pro styk s potravinou? Být jím, tak z toho nepiju, Ale dám si do toho tužky
)
2) zajímavé, že žena je přitahována k muži, který konzumuje seriály, a ještě ho v tom podporuje

jenik
hodnocení

0x

Vypadáto, že jste bohatější jak příbuzní a to teď nemyslím peněžně. Běžte radši na (pro ně plánovanou) dovolenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]