Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování nebo rekonstrukce bytu - Co je lepší podle vás upřednostnit?

Od: lukass odpovědí: 8 změna:
Zajímalo by mě, jak by jste si vybrali vy, kdyby jste měli po ruce dost peněz třeba 2 miliony korun, a bylo vám mezi 20 až 25ti roky, jestli by jste veškeré peníze dali do rekonstrukce vlastního bydlení, nebo do cestování a vyrazili třeba někam do světa.
Slyšel jsem, že cestování na vlastní pěst ve 30ti už není takové oproti tomu, když vám je okolo 20ti let.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já tehdy studoval a peníze bych dal na vlastní bydlení.

A obávám se, že dnes bych za 2 milióny pořádné bydlení nepořídil. Natož včetně rekonstrukce.

Do ciziny jsem vyrazil až později, když bylo zařízeno vše důležité a zbyly peníze navíc. Dnes bych postupoval stejně.

ml1

Později budou děti, to se už nikam nepodívá, dokud nevyrostou.

Zase procestovat tolik peněz je hloupé. Spíš bych hledal nějaké low-cost možnosti. Do 26 bývají různé nabídky pro mladé, včetně třeba levnějších noclehů v hostelech a podobně.

liska5
hodnocení

1x

Co byste upřednostnili, kdybyste měli peníze? V tom věku bych si zbudovala jistotu, kam se vracet z cest. Kvalitní základní bydlení. Nic přepychového a přezdobeného. To se dá vyřešit za kratičkou dobu a je to na dlouhá desetiletí. Cestovat po mnoha světových destinacích se dá levněji, než u nás.

bapp
hodnocení

0x

Vypadni do sveta na zkusenou mezi 25-30 lety ne pozdeji.

A stavet jsi mohl uz v 16 letech treba jak tento chlapec, uz stavi druhy barak:

bapp

Jen doplnim info tem 16 letym, ze nemuseji mit nutne tatu mentora.

Lze jit pomahat stavebnim firmam a zaucit se tam, treba Pavel Simek co dela drevostavby to vyslovne nabizel. Ty pomuzes, oni ukazou. Nebo je hafo hotovych projektu ke koupi.

A kdyby nemel pozemek? No to uz tady nebudu radit jak koupit pozemky za 20,-

hodnocení

0x
Pokud je možnost vlastniho bydleni tak za mě neni co řešit

smode2
hodnocení

0x

Bydlení pronajmout, max. částečně zrekonstruovat k bydlení a pronajmout a z pronájmu si zajet kam chci. Po návratu ukončit smlouvu s nájemníky a dokončit rekonstrukci. Vždy je lepší se ze zahraničí vracet s nějakou korunou a do vlastního bydlení než chudý jak kostelní myš a do starého bytu. Jinak co se týká cestování - je to v podstatě k ničemu. Pokud tě to zajímá, je to samozřejmě dobré a podívej se kam chceš. Ale jen čisté cestování ti v ničem nepomůže a ani v budoucnu nebude nikoho zajímat kde jsi byl/nebyl, pokud třeba alespoň neumíš cizí jazyk apod.

bapp

Posli mi odkaz na koupi bytu, ktery se dnes vyplati koupit a pronajmout :)

vis jak se pocita vynosove procentro?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]