Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OMAD - půst

Od: zuzah odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chci se zeptat. Držím teď takovou dietu - OMAD, ve zkratce kdo neví - jde o to že člověk má za den dovoleno pouze jedno jídlo, samozřejmě musí obsahovat všechny potřebné živiny a porce by také měla být větší. Po tomto dodržování je samozrejme zaručené hubnutí, to, čeho chci já docílit, což si myslím že se mi s pevnou vůlí povede. Ale bojím se JOJO efektu. Ze zkrátka opravdu zhubnu, ale samozřejmě to nechci držet do konce života a bojím že když trosku potom upustím, budu mít všechna kila zpět. Poraďte prosím, jak si váhu co nejvíce udržet? Samozřejmě nechci to udělat tak, že tím zhubnu a hned potom se budu prejidat a "dohánět to". Prostě chci po té najet zase na normální stravu, ale nechci ta kila zpět...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bapp
hodnocení

3x

Normalni strava u tebe = sragory a prejidani, takze NE, dosahnes JOJO, na to nemas vuli

Radeji vyzkousej IF 6/18, tedy jis pouze v 6 hodinovem okne a 18 hodin nejis... To muzes praktikovat trvale a vetsine lidi to vyhovuje (ne v tehotenstvi, vyvinu a vykrmu).

Samozrejme v tomto rezimu muzes dat i jen 1 jidlo denne ale MUZES = NEMUSIS. Pro zacatek udrzet se v okne 6 hodin je AZAZ vykon a vysledek se dostavi...

Je to o zvyku. Držel jsem to od 11 do 16. Ze začátku se člověk na tu jedenáctou těšil a koukal na hodiny pak se napral a na oběd vůbec neměl chutě až někde kolem 3. si zase něco v klidu dal aby ve čtyři už končil. Má to výhodu, že se nemusí hlídat nějaké kalorie a jíš co chceš, po půl roce jsem měl dole asi 17 kilo. Pak jsem se kvůli nemoci vrátil k normálnímu režimu a zase něco málo přibral. Bylo to ale možná taky jen o tom, že jsem se nemohl hýbat. Když mě doktoři dali jakž takž do kupy a začal jsem zase alespoň jezdit na kole do práce váha se usadila a po nějakých 3 letech od toho přerušovaného půstu jsem pořád lepší o 10-12 kilo než před ním. Takže za mně můžu říct, že to funguje a bez jojo efektu.
bapp

Ano, pro 80% populace se tim stabilizuje vaha na optimalni, je to zdravejsi a hlavne lide pri IF usetri hromadu casu.

Podle nejen meho nazoru je to i prirozeny rezim! Na kanale fitness007 to Petr Havlicek dost propaguje.

Tech 20% pro ktere to neni vhodne jsem uz oznacil, tehotne zeny, deti pod 20 let, a rizni geneticky poskozeni jedinci ci diabetici etc.

Ono to je jednoduchy, telo potrebuje na autofagii (cisteni) klid a ne ze do nej se*eme neustale neco, pak se ten regeneracni proces nemuze spustit! A nejhorsi je se nafutrovat pred spanim, to ohrozuje primo i mozek, kde je potreba take regenerovat...

Ne nadarmo se rika, ze lucidni sny se spousteji tak, ze se nafutrujete na noc :)) No ale ja se taky nevyspim, jdyz se nafutruju na noc, proste na traveni telo bere energii!

pb®
hodnocení

3x

Celý den hladovět, to je cesta k tomu, jak kila nabrat. Mám v práci kolegyni a ta je opravdu tlustá jak koule o průměru jeden metr. A ona přes den nejí, klidně je schopná v 15:00 oznámit, že ten den ještě nic nejedla a nají se až přijde domů, třeba v 23:00. K tomu sedavé zaměstnání. Pokud něco takového chcete praktikovat, pak bych to jedno jídlo zvolila jako oběd, ne později. Ale i tak je to blbost, dieta by měla být taková, aby ji člověk byl schopen dodržovat neustále. A to dělám já, nejím kalorická jídla na noc. Když si chci dát smažák, dám si smažák o víkendu k obědu a k večeři jen netučnou nízkotučnou mozzarelu se zeleninou. Takže nežiju v mylných představách, že už nikdy v životě nebudu jíst to a tohle a určitě to vydržím na věky věků, ale nedám si tohle k večeři, i když zbytek rodiny to jí, schovám si to na oběd příští den a teď si dám k večeři něco lehkého.

hodnocení

0x

Hubnout s jedním jídlem denně. To je blbost, viď. Nebetyčná blbost.

zuzah
hodnocení

Tak přesně tuhle odpověď jsem nemyslela. Dle mého názoru jste si o tom vůbec nic nepřečetl/a a nic o tom nevíte. Než jsem do toho šla velmi dobře jsem si zvážila své pro a proti, je na to mnoho studií, ze pokud se vše dělá správně, (protože ono to samozrejme při nesprávném postupu může být nebezpečné), tak je to i pro tělo prospěšné a zdravé. Já se ptala na něco úplně jiného, ne na váš názor o OMAD. Ale co jsem mohla vlastně čekat že‍♀

Je ještě více studií, které tvrdí, že to je blbost.

bapp

Hlavne je blbost kdyz si mysli ze najede na normalni stravu, na 99% zpusobi jojo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]