Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společné bydlení a platby všeobecně?

Od: romans odpovědí: 40 změna:
Dobrý den je mi 18 let , mám partnerku se kterou jsme 3 roky partnerce taktéž 18 oba pracujeme, oba máme nad průměrný měsíční příjem ( viz ČSU) . Mám po své partnerce chtít 50/50 společných nákladů ve všem? Jak to máte vy? " Nesmyslné " kecy třeba, slečna určitě bude od rána do večera neustále určite kmitat po obchodech ( možná tak s hadrami ale ne s jídlem ) a bude se přece neustále starat o domácnost a vaření a taky mi za to nedává faktury si nechte pro zhrzené matky. Když spočitám aktuální výdaje za nájem,služby,elektřinu,plyn,internet,strava a zbytečnosti, tak nepřesáhnou více než 40%z mého celkového příjmu, bez započtení (nyní bez plateb od ní) partnerky příjmů. Každý máme učet na své jméno a nemáme dispoziční právo k učtu toho druhého ani si neukazujeme bankovnictví. O domácnost se staráme OBA DVA SPOLEČNĚ! a ne opravdu není težké naplnit myčku nastavit na 8:00 (oba v práci od 6) pračku na 14:00 a po práci obojí vždy vyprázdním a po uschnutí prádlo i vyžehlím, sobě i partnerce. Případně po cestě z práce nakoupit jídlo. Rádo by feministky a matky samo živitelky zdžte se nesmyslných komentářů, děkuji.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

achjo
hodnocení

6x

Po tom, co jsem si tohle přečetla: " Nesmyslné " kecy ... si nechte pro zhrzené matky. ... Rádo by feministky a matky samo živitelky zdžte se nesmyslných komentářů, vidím, jak ste "úžasný" člověk.

Od 15 roků oba pracujete s nadprůměrným příjmem, takže dobrá perspektiva.

Ale Váš dotaz a zejména jeho forma, dost prozrazují o Vaší povaze. Vaše společné soužití nebude mít dlouhé trvání, tak se podle toho rozhodujte i co se týká společných financí a osobních úspor. Molo by se totiž stát (a stává se dost často), že jeden odejde s tučným kontem a druhý s prázdnou kapsou.

achne
" Molo by se totiž stát (a stává se dost často), že jeden odejde s tučným kontem a druhý s prázdnou kapsou. " Jaká náhoda že velmi často odchází s tučným kontem žena a prázdným kontem chlap? Samozřejmě ještě si pobrečí že utekla protože jí prý a údajně bil a podváděl ( ale jenom v jejích snech ) aby neřekla pravdu proč odešla a neumí číst smlouvy atd. A k tomu všemu pak děti obrátí proti manželovi a ještě nemusí do práce díky dávkám a alimentům.
bapp

Neboj, myslím že většinu svého příjmu rozfofrujo a rozhodně neušetří 30% z něj, z toho NADprůměrného příjmu.

O tom, kdo odejde s plnou kapsou, k tomu nemůžu nic napsat, protože v tom sice má většinou navržená, ale stejnou měrou se na tom podílí i finanční gramotnost, což v 18 letech, no, neumím si to moc představit, záleží, jak byli vychování.

Každopádně že ten dotaz tady vůbec řeší svědčí o tom, že s tím mají konflikt, ženská nechce dávat 50% ale méně...

Každopádně bude hodně pravdy na tom, že tento vztah nebude mít dlouhého trvání, ta ženská se nechováte feminně, ale jako většina dnešních děvčat, a vše nasvědčuje tomu, že mu dá brzo pa pa.

romans

@bapp bud v klidu manželé nebudeme a pokud tak advokát před manželská smlouva , kde na nic nebude mít nárok ani na můj majetek, pouze peníze ze svého učtu. samozřejmě já po ní nic chtít taky nebudu .

hodnocení

2x

Ale to je o tom, jak se domluvíte vy dva. My se s partnerkou o penězích nikdy nebavili, prostě se to nějak vytříbilo. Máme každý své peníze, vlastně ani netuším, kolik vydělává. Já platím věci kolem aut, servisy, gumy, naftu... Dřevo na topení, platby kolem baráku, kolem psů. Mé pivo, cigarety. Platím výlety, případné obědy v restauracích... Nestarám se o pravidelné složenky, jídlo, oblečení, boty... To je její taneční parket. Větší výdaje řešíme spolu. Mslm, že to ve finále víceméně vyjde fifty- fifty

bapp
hodnocení

0x

@romans A proč se nás ptáš, co máš chtít po partnerce? ;))

Odpovím ti asi spíše z jiné stránky:

1) protože se ptáš, tak máte nejspíš nějaký konflikt, ty chceš pade a ona nechce platit pade

2) Pro ženskou je neatraktivní lakomý, málo vydělávající, rozuměj méně než žena, chlap

3) neřeším jakoukoliv spravedlnost, tak ženské samozřejmě chtějí všechno 50 na 50, ale prachy chtějí aby chlap dával více a vydělával více, to je ta ženská logika

4) pokud včas nepochopíš jak funguje ženská logika viz 1-2-3, dostaneš kopačky TY :) nemůžeš chtít po ženské jakoukoliv spravedlnost, takhle to nefunguje. současně nemohou být dva dominantní na jednom hnoji, to také dlouhodobě nefunguje.

romans

1) ptám se na životní zkušeností lidí, žádný konfilkt nemáme *zed*

2) její problém, ne můj. mmch znáš mou přítelkyni a víš jaká je? jo aha ty tady máš věštící kouli a víš všechno o všech

3) že to tak někdo má je jeho problém ne můj, nejsem ovce. stějně tak jako že více než polovina ČR národu nemá ani 30 čistá ruka ale mají kopu exekucí.

4) všechno jde, stačí chtít *srdce*

bapp

@romans výrok, že polovina národa má kopu exekucí je nesmyslný, bo nepravdivý, Čím se chlape v živíš a jaké máš vzdělání, máš aspoň maturitu? protože pracovat s informacemi nejspíš neumíš, je 648 344 lidí v exekuci statistiky.ekcr.info/...

50 čistá ruka má dneska každý mladý balík se základkou, který je ochoten se trochu smekat (fyzicky makat). Fyzicky to už ale ve 45 letech bude dávat ztěží, takže na rozdíl od toho vzdělaného, jeho životní úroveň se s věkem výrazně snižuje.

Takže rada zdarma, v 18 buduj stavěj piluj, nepromarni svůj život konzumem, nebo dopadneš jak oni (chytráci, co si připadali ve 20 s báwem jak kingové). taky pozor na to, že dnešní ženské bývají vzdělanější a jejich příjem a možnosti v čase rostou, jakmile dosáhne tvého příjmu, tak ti většinou dá kopačky :)) to už musí fakt bejt aby ženská vydělávala víc než chlap a nedala mu sbohem!

Ale k otázce: pokud je ženská správně feminní, tedy umí se postarat o domácnost a o teplo domova, tak jí klidně nechám bydlet ve své nemovitosti a nic po ní nechci :) pokud je to frajle co rukama nevládne, jen se fintí a fotí na Instagram (dnešních cca 80% holčiček), tak taková není pro dlouhodobý vztah vhodná... neboli, jen menšiny žen se setkáš s pochopením dělit finanční výdaje 50 na 50, podle mě to NENÍ dobrá taktika pro dlouhodobý vztah (chtěl jsi zkušenost).

smode2
hodnocení

0x
Jak to mají jiní není vůbec směrodatné. Ale, chceš-li obecné uzance, tak většinou platí víc muž. Nicméně nevím, proč byste neměli platit každý 50%, zejména když máte stejné příjmy.
romans

@smode2 kde jsi vzal že máme stejné příjmy? máme pouze podobné příjmy její 40 za měsíc a můj 50. já po ní nechci at dává část svých přijmů na nějaké stavebko a nesmysly ( nebo třeba společný učet ) já chci at platí 50 % SVÝCH výdajů. nic víc a nic mín.

smode2

Už to vidím. Uniklo mi tam to slovíčko nad. Ale 40 a 50 stejně není zas takový rozdíl. 50% je i tak v pořádku.

bapp

Asi nechápu logiku proč by měla platit jen 50% svých výdajů, jakože ty zaplatíš zbylých 50% jejích výdajů a proč? nebo se jen neumíš vyjadřovat?

Jak už jsem napsal výše, správná feminní žena ať si platí kolik chce je mi to jedno, nemovitostí mám 3 prde... a náklady jsou minimální. takže nechápu jak přesně vydaje než třeba nájemným mluvíš, když máte dohromady příjem 90 000 měsíčně A společně pravděpodobně nic ani nevlastníte?

Prostě si to udělejte jak chcete :) já to ve tvým věku udělal tak, že jsem založil účet pro dva lidi a každý jsme tam poslali určitou částku a z toho se platily fixní i variabilní výdaje vč. bytových a jiných A co zbylo, tak za to se pak jelo na výlety a dovolený...

romans

@bapp vůbec mě to s tebou nebaví, takže krátce. Ty jsi zcela očividně nepochopil nic . 50 % SVÝCH VÝDAJŮ Z NAŠEHO CELKU. Ted mi napiš proč já bych měl kohokoliv jen tak živit a platit mu kompletní výdaje ( třeba 5 van každý týden, absolutní nešetření s vodou,elektřinou a veškerým mým nábytkem )? Samozřejmě je spousta " chytrých " chlapů co si na ženskou vezmou půjčku na splátky kvůli iphone,auta nebo čehokoliv ale to je už každého věc. To že ty se neumíš zamyslet nad něčím , což připouštím že jsem nezformuloval uplně přesně, co ti kdo pošle přece není můj problém, snad uplně každého napadne že to je myšleno kompletně všechny VÝDAJE na dvě části, jedna moje druhá její.

bapp

Napsals přesně tohle:

já chci at platí 50 % SVÝCH výdajů. nic víc a nic mín.

jelikož jsem nebyl jist, co tím myslíš, tušil jsem, že jsi nepolíben vzděláním a vyjadřovacími schopnostmi, no tak jsem na to poukázal. proč by měla platit 50% vašich výdajů? určitě má s tím problém, 95% ženských s tímhle bude mít problém, to ti Garantuji :) už jsem jednoduše napsal proč prostě je to vztahová dynamika o který v 18 nemáš páru! až ti bude 28 a 38, tak mi daš za pravdu, to už dávno budeš mít mladší ženskou

V každém případě, tvoje otázka mi přijde hloupá. už se asi opakuji ale my nevíme, jaké máte vztahy, co ti ta holka poskytuje a jaké máš náklady na 1 vanu -A pochybuji, že to víš ty.

takže si zkus, pokud tedy chceš nějakou moudrost, znova přečíst, co jsem napsal. nakonec, vůbec nechápu, proč to tady řešíš, pokud v tom nemáte konflikt, dělejte, jak jste se dohodli, a neřeš to tady! můj názor znáš, a každý jiný bude mít vyhraněný názor.

hodnocení

0x
Nemůžu si pomoct, ale tenhle ten román(s) mně něco připomíná... už vím. Sousedi mně nadavaji za pračku,a mé velké drahé auto.
bapp

Malej mozek, si musíš vykompenzovat velkým autem :)) A pak zabíráš moc místa:)

Chápu, že jste nepochopil ;)

Bapp, nastala nějaká chybka, v tom příspěvku chybí varianta slůvka "feminní".*zmateny*

romans

@juraja jste plně při smyslech nebo mimo? já se jmenuji roman stejskal a taky nekomentuju že se jmenujete zde "juraja" což kromě " juraja" je uplný nesmysl (a k tomu ještě nesmyslnější obrázek, aby jste to celé skvěle dokreslil) . proč vůbec zde někoho obtěžujete takovým nesmyslem a neporadíte ani nepomůžete? už to zde bylo zmíněno několikrát, uživatelé si zde mohou dát přezdívku i třeba " pacient / fotbalista / technik " atd. , zde není povinná registrace, takže můžete přestat obtěžovat někoho kdo si zde přišel pro něčí osobní zkušenost K TÉMATU a ne tady vypisovat něco o přezdívce? i kdybych se tady jmenoval Andrej Babiš nebo Petr Pavel (ale nevydával bych se za ně) tak by to byla pořád jen moje věc.

Pane představte si to, ale juraja je složenina mého jména a příjmení.
Jo a já nekomentoval váš nick, ale že tenhle ten "Román" (váš dotaz) mně připomíná jiný dotaz na této poradně.
A taky nechápu, proč komentujete mého Avatara, vždyť sám tvrdite že si může každý dát co chce, nebo nee?
Ale jinak vám teda poradím (nebo popisu jak sem to mněl já a moje přítelkyně než se stala moji ženou.
Jeden společný účet, ze kterého jsem společně platili vše pro život.
Jo a nikdy jsem jí nevicital kolikrát se koupala,nebo splachla WC
04.11.23 15:38
Nevyčítal

adela*
hodnocení

0x

Proc tady regujes tak agresivne? Že ty sis tu přítelkyni vymyslel před chlapama v práci? :D:D To bude trapas až se to provalí.Jestli ty po přítelkyni nechceš aby platila ona tvé výdaje. Neznám ženu, která by projedla stejně jídla jako muž. (Takže 50% za jídlo není spravedlivé, ona sní méně. ) A už vůbec ne 18 letý chlapec, který že*e jako protržený. Ty budeš pěkný lakoma, pokud sis to tedy celé nevymyslel. Tu přítelkyni a spol.

hodnocení

0x

Partner, který by mi počítal, kolikrát týdně se koupu, by dlouho mým partnerem nebyl - zvlášť v 18 letech, protože lze předpokládat, že s věkem se to zhorší.

Spočítejte kompletní náklady na domácnost (bez práce, když se tedy staráte oba společně), průměr za pár měsíců rozdělte v poměru vašich platů a tuhle částku + něco málo navíc na nepředvídatelnosti posílejte na extra účet (ke kterému budete mít přístup oba), z něhož budete hradit jen ty náklady. A nezapomeňte se dohodnout, jak se budou platit "investice", např. nová sedačka nebo televize a komu ten krám zůstane, až se rozejdete.

A jako bonus teoretická otázka - kdybyste (nedejbože) měli mimino a jí výrazně poklesly příjmy, jaká by byla vaše představa o "společných nákladech"?

okolik

Babkazov, za 1* domnívám se, že jisté přírodní druhy by se množit neměly. Neměly by vytvářet své kopie.

adela*

jedubabicka: Nezbyva nez doufat, že ta imaginarni holka dostane rozum a najde si nekoho normalniho a ne tohoto usmrkance se sovinistickymi recmi. Aby z ni pak nebyla ta samozivitelka ktera bude zvit sebe a mimino sama.

okolik

oprava neměli

04.11.23 18:43

:-D Oprava? *zmateny*

bapp

@adela alespoň průměrně inteligentní si najde takového providera oplodnitele, ze kterého vysoudí slušný alíky

okolik

Moment, ještě jeden postřeh*zmateny*, co když spolu nebydlí. Občasně jej slečna navštěvuje a on zde sonduje, jak by to pro něj bylo nejvýhodnější? Fakt by měla holka utíkat...

okolik

Prostě chrt.

bapp

Pokud to není Ezop, tak spolu v podstatě bydlí, když psal o 5 vanách týdně :)

Což ovšem nesedí s tím, když tvrdí jak vydělává 50 000 čistýho a řeší 5 van týdně, teda sedí, že naprosto neovládá kupecký počty, a řeší marginálie, tak třetina bude smyšlená? A jestli mu je 18 tak od kolika se může pronajmout byt, od 18 let, takže možná ho právě pronajal a štve ho že má platit 20 litrů sám a holce zbyde víc :)

hodnocení

0x
Taky jsem žil s bohatší paní..Respektive brala třikrát víc než já..Nikdy předtím jsem s NIKÝM větší hádky o desetikoruny nezažil..! Pracháči vymýšlejí čičoviny a najdou si je i tam, kde nejsou..Líp jsem se měl i s nezaměstnanou! Byla skromná a prachy ze mne netahala! Doma byla pohoda a klid domova! Zazobaná škrtka kontrolovala každé spláchnutí hajzlíku a otevření okna..Hned to přepočítala na ztrátu v penězích..Psycho!
doplněno 04.11.23 21:34: Čím bohatší člověk, tím větší póvl a hnus při řešení majetku! Vztahů spolubydlících atd, jsem zažil dost, abych si udělal obrázek..
doplněno 04.11.23 21:39: Mělo tam být..Vztahů a spolubydlících..ale to je jedno;)
bapp

Tak před tou jsi musel utíkat ven když na tebe řvala? :) A pak si se vzdycky poslusne vratil jak pejsek, to muselo bejt psycho.

bapp..jo jo..to je přesně vona..stbáčku..akorát s tím pejskem si se seknul *smich* A mmch..psycho je to pořád..vona je jak klíště já jsem majetek;)
bapp

Tak si nastuduj, co je a jak se dela soft next a proc. Funguje to dokonale. Protoze jen pejsek by se sebou nechal takhle vorat jak jsi popsal. A kdyz uz chces delat defku prodejnou, no tak si nestezuj.

Kdo vic vydelava, vede vztah, neexistuje aby chlap vedl a zenska vydelavala vic...

bapp..jo, jo..budu studovat;) Holt jsem starej čokl a tydle vjecy neznám, sorráč..Vona ta pipina má asi vefšem pravdu;) Jinak si nestěžuju, já jenom tiše brečim;) jakej jsem kojot;)
bapp..jen jsem to téma prolítl a zjistil jsem,že tohle praktikuju i bez návodů tebe nebo kaučů, či internetu..Věř mi, nezabírá to! Takže sprostý řev a urážky budou pokračovat, dokud to klíště "nevytočím";) Točit už vlastně taky nefrčí,kujva..Já prostě toho "parazita" nějak vykadím, jako guru radí při rakovině;)
bapp

Jsi to asi nepochopil! SN se dela jednou, max 2x a pak dostane pipina papa (hard next).

Jenze tady ona evidentne vi, ze jsi moulik, nemas nic, ani zajmy ani hojnost ani pozornost jinych zen a ze se vzdycky vratis, takze, studuj vic, protoze ani sam Buh nemuze nastudovat za hodinu to co jini piluji 5 let (aby to fungovalo dokonale). už jen to, pokud bydlíš u ní, a ne naopak, tak si v postavení toho Poslušného králíčka.

Co si budem, proste jsi lenoch, ale rekni co muze byt pro zenskou atraktivni na moulovi, co lezi v internetu, prachy, kontakty ani hojnost a pozornost jinych zen nema? možná musí být tak zpruzená, ale protože ví, že s ní stejnak nikdo jiny nevydrží, jen ten moula, no tak proto ho trpí... nemám pravdu?

ml1
hodnocení

0x

Pokud jde o náklady na domácnost, viděl bych jako nejspravedlivější dělit se půl na půl. Pokud nemáte společný rozpočet. Tam nic lepšího nevymyslíte. A podobně bych to viděl s ostatními výdaji.

Až budete manželé, tak by bylo vhodné pořídit si nějaký společný účet, ze kterého by to šlo a tam byste oba přispívali nějakou měrou (ne nutně půl na půl, ale třeba proporionálně k příjmům).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]