Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče?

Od: nonamegirl® odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, chodím na základku, do 8. třídy. Hodně holek ve třídě mají nějaké značkové oblečení, ať už boty nebo tričko. Já nic takového nikdy neměla. Rodiče říkají, že je zbytečnost utrácet víc jen za značku, a já to chápu, ale připadá mi, že do třídy moc nezapadám. Ve třídě mám pár kamarádek, ale nikdo se se mnou moc nebaví. Jsme průměrná rodina a já, ani moc neříkám, co bych chtěla. Stačili by mi boty, nohy mi už nerostou. Ale rodiče pořád nemohu přemluvit.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bapp
hodnocení

5x

A řekla jsi rodičům, že dokud nemáš boty adidas, tak jsi vyčleněna z kolektivu? Řekni jim, že psychicky strádáš a že alespoň jedno značkové oblečení čko za rozumné peníze, jednou za půl roku, by sis mohla zasloužit, a co proto můžeš udělat.

Ta poslední polovina poslední věty je extrémně důležitá :) pokud totiž jenom sedíš doma s mobilem a sjíždíš sociální sítě, tak bych ti akorát tak nakopal a ne kupoval značkové oblečení :))

makak
hodnocení

5x
Všechno má nejakou značku...ale je jasné,že ty tam potřebuješ mít tu správnou značku, která něco u tvých vrstevníků znamená...můžeš si třeba na nějaké našetřil z kapesneho,ne?
smode2

Kde píše že dostává kapesné?

hodnocení

Dostávám 100Kč na dva týdny, ale musím si koupit svačinu na kroužky, takže mi toho moc nezbyde.
makak
No vidis, to máš 2400 za rok.svaciny si ber z domu, tam určitě něco bude. Domluv se s rodičema na navýšení kapesneho, že si za to budeš sama kupovat oblečení a nebudeš je tím prudit...nebo že si třeba zaplatíš rozdíl toho oblečení co by ti koupili oni místo toho značkového...
Za mnou přijít dítě,že chce značkové hadry jenom tak, tak ho pošlu někam... pokud pro to něco obětuje, už se o tom dá uvažovat...
smode2
Šmarja 2 kila na měsíc ve 14 letech? Tvoji rodiče jsou pěkní škrti. Dneska je málo i 500 měsíčně. A jestli si z toho kupuješ svačiny, kapesné to není. Kapesné má být na přilepšenou. Takže nedostáváš nic. Hrůza. Zde asi bude lepší, když počkáš až ti bude 15 a začneš chodit na brigády, aby sis mohla koupit co chceš. Od rodičů toho totiž asi moc nekápne.

Smode, ne, každý kdo nedá dítěti kapesné ve výši 1000 a víc kč je škrt. Je hoooodně pracujících co si toto nemůžou dovoili a jsou rádi když dají jen stovku na měsíc!

hodnocení

4x
Nepřijde mi , že by například značka Adidas byla nějaká drahá. Boty lze sehnat již za pár stovek . Rodiče mají v něčem pravdu , například si kupovat pásek za deset tisíc :) . Ale například boty Adidas nejsou vůbec drahé a ty co mám mi už slouží pět let , bez známky poškození . U "vietnamských" bot se mi podrážka odlepila po první sezóně :) . Zkuste jim to vysvětlit podobně , kupujete kvalitu a ne jen značku :)
ml1

Hele to se stává i u značkovějších. Schválně jsem se podíval, co to mám, nějaké Clarks, nevím do jaké míry jsou značkové. Ale boty od vietnamců neponesete k obuvníkovi. Tam jsem se dozvěděl, že se to běžně stává, že je vidět, že jsem je moc nenosil (měl jsem je třikrát), že to v obchodech dlouho leží a lepidlo vyschne. Vietnamské bych samozřejmě do opravny nenosil (překvapilo mě, že to ještě dneska existuje), to bych slepil sám. Odlepená podrážka je ale pořád celkem v pohodě (to se dá slepit). Vietnamské boty se spíš dost rychle opotřebí a rozpadnou.

Taky nemám pocit, že by nějaký ten Adidas nabo Baťa byly nějak drahé. Ale jestli třeba chce Rieker nebo Salamander to je už jiná liga.

smode2
hodnocení

2x
Rodiče se nepřemlouvají. S rodiči se obchoduje. Řekni jim, dokud nebudu mít tyhle a tyhle oblečky a boty, nejdu na gyndu. Velice účinné :)

okolik
hodnocení

2x

Nonamegirl, jen takový nápad. Zkus se s rodiči domluvit, nevím odkud jsi . Jestli by ti nezjistili, kontakt na roznášku letáků /případně se na intu podívej sama/a zcela vážně je popros. Zda-li by neuzavřeli smouvu na sebe.

A ty bys prostě roznášela každý týden akční letáky, nevím jak jsi spolehlivá. nebylo by to moc a je stím spousta běhání a třeba by ti vasi pomohli s roznáškou. Měla bys pár stovek a určitě bys je neutratila za hlouposti a znala bys hodnotu věcí.

Nepíšeš jaké jsou tvé časové možnosti. Určité řešení by to bylo, jen počitej , že ne vždy bude pěkné počasí, k roznášce bys musela přistupovat zodpovědně.

hodnocení

0x

8. trida, cca tedy 14 let.

To nemas zadny peniz na utratu?

Ale chapu, ze u drazsiho znackoveho je lepsi, kdyz to plati nekdo jiny nez Ty sama ze sveho kapesneho.

smode2
Takových dětí, co přežívají na stokoruně (ano, při dnešních cenách) jednou za půl roku na narozeniny a svátek od babiček a jinak od rodičů nemají ani floka, je docela dost. Prostě existují rodiče tupci, kteří si myslí že 14letá holka vůbec nic kromě chození do školy nepotřebuje.

hodnocení

0x

Co Vánoce, svátek, narozeniny - taky nedostáváte dárky, jaké byste si přála?

hodnocení

0x

Změňte přístup. Spolužákům se

vysmějte ... Ironií je, že propagují "bez potisku, bez reklam" a zadají si na to reklamní kampaň. *smich2*

ml1
hodnocení

0x

Podle mě je to teda blbost. Nevím, jak to mezi mladými chodí teď. Já jsem nikdy neměl touhu po tom, co má někdo jiný. Měl jsem maminku i babičku švadlenu a v době mého dětství na nás hodně šily a pletly (a to opravdu dobře), takže jsem měl hodně originálních věcí (trumfnout mě mohly tak leda děti šmelinářů, co měly věci z tuzexu nebo ze západu). Po revoluci se to už nevyplatilo, ale to tu zase byly sekáče a věci v nich, i když byly dávno mimo módu, bývaly značkové. Nějak jsem to nikdy neprožíval, ani jsem o tom nevěděl, že nosím nike nebo co to ještě bylo (ostatně bylo to jen na cedulce, takže se to ani nepoznalo, nebylo to jako ty trička, na kterých si bůh odškrtává blbce).

Že by bylo něco úplně neznačkového, s tím jsem se teda už dávno nesetkal. Když jsme u těch bot. Boty "Baťovky" jsou podle mě značkové dost a přitom nestojí až tolik (u vietnamců stojí třetinu a šance na to, že se rozpadnou za jednu sezónu jsou přitom stejné). A jinak všechno má značku obvykle vzoru písmeno & písmeno (C&A, B&B a jiné těch kombinací je přes 600). Takže asi nejde jen o značku, ale taky o to, jaká značka to je (čínské znašky Adidos, Pumma nebo Mike asi nejsou to pravé). Jak o tom tak přemýšlím, vzpomínám si jak moji spolužáci řešili značku školní tašky KOZAK (to je zkratkové slovo, něco jako KOžedělné ZÁvody K*** to město nevím; takto se dřív (dávno než jsem se narodil) tvořily značky (viz. mototechna, spokar, korado, druchema...) (mimochodem, kdo má dneska školní brašnu z kůže, ta se snad dneska ani nepoužívá na takové věci)). Ale nešlo o značku ale o to, že jim to slovo evokovalo kozy. Značky se za nás na základce ještě tolik nehrotily (to přišlo až pozdějc).

Navíc značka je dneska jen povrchní znak. Zrovna nedávno jsem slyšel, že v devadesátých letech se značky oddělily od výroby oděvů. Takže značka znamená jen kancelář někde v luxusní čtvrti, kde nenajdete jediný šicí stroj a veškerá výroba je někde v číně nebo bangladéši (a dalších levných zemích, kde pracují i děti 12 hodin denně). A inkasují prakticky peníze jen za to logo (samozřejmě i nějaký ten marketing).

makak
Že tys neměl touhu nic neznamená. Takové lidi, kterým je jedno v jakých hadrch chodí člověk potkává dost a je to strašný. Některým pak ani moc nezáleží jestli se umyvaji a tak...
Mi1 tak nějak,taky nechápu tu potřebu dělat živou reklamu nějaké obchodní značce. Na prsou Adidas, na zadku Puma,... hlavně že jsem In.
makak
Ano logiku to nema, platit velké peníze, abych někomu dělal reklamu...
bapp

Juraja no a co jsou to prece brachove Dasslerove :+)

Mně je jedno kdo jsou
Nebudu dělat ze sebe šaška a to ještě zadarmo.

A gor nebudu podporovat tohle
dotyk.cz/...
bapp

To nevíš že adidas Adi Dassler a Puma to jsou dva bráchové, co bydleli na jedné ulici?

Adolf Dassler, přezdívaný Adi Dassler, byl německý podnikatel, zakladatel společnosti Adidas. Je považován za jednoho z nejlepších světových designérů sportovní obuvi. Vlastnil kolem 700 patentů a další průmyslová práva po celém světě.

Adidas a Puma – duel bratrů je německé filmové drama inspirované skutečností režiséra Olivera Dommengeta. Film zachycuje život bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových a založení firem Adidas a Puma

No, představ si, že jako starej tohle vím.
A taky si představ, že mně unavuje a obtěžuje (no počítám, že nebudu sám), když mladoši co se nudi, neustale poučující : "Hele starej a ty to nevíš...atd.”?
Nebo zde na Poradně, komentují, jeden příspěvek za druhým, jen aby něco napsali, ne-li poradili.

Utnul bych toto vlákno každý trolící snad školák-student se ptá debilně -jak přemluvit rodiče a pak se ani neozve. Kdo z nás má vědět jak ukecat něčí rodiče? To jsou buďto tak blbí a nazaslouží žádnou radu, nebo opravdu se jen baví trolením a pak tuplem netřeba rady, ale poslat do háje zelenýho!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]