Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena není zboží

Od: sametka odpovědí: 8 změna:

Novináři a politici nám tu stále valí do hlavy spojení ZDRAŽOVÁNÍ CENY. Zdražuje zboží, ale ceny mohou růst, klesat či stagnovat. Proboha, to ani v TV či rádiích není žádný korektor?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

3x
Vážená Sametko. Od roku 2007 jsem nezapnul televizi (neboť jsem ji tehdy vyhodil). Je to asi půl roku, co jsem byl na návštěvě a v TV právě vysílali hlavní zpravodajskou relaci. Kanál si nepamatuji. Co si pamatuji, byl šok z toho, jak moderátor mluvil. Připadal mi jako středoškoláček při zkoušení u tabule. Nevhodná slova, chybné skloňování, zadrhávání. Neuvěřitelné jaké amatéry dnes pustí do televize. Vašemu příspěvku se nedivím. Problém je, že to diváci slyší a budou považovat za normální. Lidé budou čím dál hloupější..

hodnocení

2x

Jak se Vám líbí věta z TV reklamy: "Voltaren Vám uleví od bolesti a od zánětu..."?

Já myslel, že se zánět dá vyléčit, potlačit, případně zmírnit, ale že by se od něj dalo ulevit?

hodnocení

1x

@sametka - Proboha, to ani v TV či rádiích není žádný korektor?
Ještě jste zapomněla na tisk... *smich* Vždyť redaktoři nejsou schopni korigovat sami sebe, natož ty ostatní *zed* To aby měl každý svého.

hodnocení

0x

Mi zase vadí veta: "Chtěl bych se vás zeptat na otázku, zda. . . " :-D Ale zase, z toho se nestřílí.Jsou horší průšvihy.

hodnocení

0x

Jo jo, čeština jde pomalu do háje (nebo jinam, ale sprostě se tu psát nesmí ;)). Doby, kdy novináři, hlasatelé, redaktoři a jiní profesionálové museli umět perfektní češtinu jsou asi nenávratně pryč. Hlavně, že je naše řeč "prošpikována", neskutečným množstvím vulgarismů a cizojazyčných výrazů, jejichž význam kolikrát nezná ani ten, kdo je používá. *zed*

liska5
hodnocení

0x

Co jaksi nechápu, možná proto, že už jsem starší ročník, je: jeho x svoje. Např.: Lukáš je osobnost, která boří internet jeho ostrým slovníkem i jeho talentem získat...Já bych psala svým slovníkem, i svým talentem...

Liško, zájmeno svůj se z češtiny pomalu vytrácí. Pozoruji to už hodně dlouhou dobu. Vzpomínám si, že před asi deseti lety, kdy jsem zde na poradně patřila k nováčkům, se zde objevil dotaz ohledně chyb v češtině. Mnoho z nás tehdy přidalo nějaký postřeh z tisku, rozhlasu, televize... Já tehdy psala, že mi vadí, že se toto zájmeno buď přestává užívat, nebo se užívá špatně.

Důvod vidím v překladech zejména z angličtiny, která tento typ zájmena nezná. S podobným názorem na důvod neužívání zájmena svůj jsem se od té doby setkala vícekrát. Možná v blozích, glosách... To už nevím.

hodnocení

0x

Je mi jasné, že reklama musí být pitomá, aby zaujala, ale co říkáte na tuhle češtinářskou perličku? ;)

Cena není zboží

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]