Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena protézy na spodní patro

Od: jaho odpovědí: 6 změna:

V důsledku paradentózy přijdu o 9 zubů, které mě zbývají ve spodním patru Bude se jednat o snímací náhradu na celé patro. Prosím, jak dlouho budu chodit bez zubů nebo dávají hned po vytržení nějakou náhradní protézu? Slyšela jsem o té možnosti. Nakonec mě velmi zajímá i cena. Byla bych ráda za vaše osobní zkušenosti Přestože o zuby velmi pečuju, dopadla jsem takto, zuby zdravé, ale viklají se.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Celá se je zdarma, částečná se hradí, za náhradu s 5 zuby jsem platila něco přes 11 tis. Dočasná po vytržení se taky platila, ale nedoporučuji, lépe se vám to odhoji.

jaho
hodnocení

Jak mám rozumět tomu, že celková je zdarma? To znamená protéza horní i dolní? Pokud jen jedno patro, je to částečná?

Horní nebo dolní, všechny zuby zdarma, pokud máte nějaké své zuby, je to částečná a ta se hradi

jaho
hodnocení

Pracuji s lidmi a neumím si představit, jak bych mohla fungovat bez spodních zubů?

okolik

Spodní patro nexistující termín, správně je částečná dolní náhrada. Cena se odvíjí od počtu korunek a mezičlenů.

Celková náhrada je komletní náhrada za všechny zuby horní a dolní čelisti. Eventuelně jednotlvě dolní nebo horní.

Málokomu spodní celková náhrada,drží jsou řádově výjimky. spíš jednotlivci.

okolik

Doplním zobecnění dotazu, o provizorní náhradu samozřejmě lze požádat, ZP na ni nepřispívá.

U vás záleží, jak rychle se rány budou hojit. Extrakce bude jak perník. :(

Na urychlení hojení ran prospívá Arnika Montana. Zastavuje krváceni a urychluje hojící proces ve vlhkém prostředí dutiny ústní.

Neznám Vaše finanční limity.

U dolní náhrady doporučuji zásuvné spoje, nebo implantace, ale vzhledem k parodontu, zřejmě jsou pro vás nevhodné. Z hlediska hygieny se jedná o zvýšenou péči a nákladnější investici.

Do cen náhrad se zohledňuje i práce laboratoře, takto Vám nikdo bližší info nepodá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]