Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co a kde tankujete / Orlen EurOil Tesco Ono?

Od: karelulm® odpovědí: 16 změna:

Věříte ORLEN? Jejich nafta je údajně vysoce aditivovaná i když se jedná o Effectu.

Nebo radši EuroOil s naftou bez žlutého moru?

Tesco? Vysoká výtoč a nízká cena vylepšené aditivované nafty ...

Tank ono / Avia výtoč + cena?

Jiná varianta?

děkuji za TIP

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Tankuju tam, kde zrovna jedu. Neřeším to.

RIP tvuj motore

Za 35 let ježdění mě ještě motor neumřel.

hodnocení

4x

Nejčastěji Diesel+ na Tank Ono.

Sem tam na Orlen Ecta Diesel.

A sem tam úplně jinde a různě.

doplněno 31.10.23 11:51:

Efecta...

hodnocení

Já rozuměl,

tankuji do osobáka 3 až 5 plných nádrží měsíčně a vím, že většina pump prodává naftu Čepro. Tankuji večer, abych ráno měl klid. A tankovat ČeproNaftu na OMV, Shell, či MOL za jejich ceny považuji za zhovadilost. Nejde mi o 2 koruny, ale o tu zlodějinu.

Otázka je, zda-li věřit reklamě na nadpozemské vlastnosti aditiv Effecty ... když je to nyní polská rafinerie.

asi jak píše JENYK Neřeší to

hodnocení

2x

Nevěřím reklamním kampaním a rádoby testům, ale na naftových autech se mi osvědčila benzina/orlen (verva a semtam effecta bez přidávání dalších aditiv). Plynulost výkonu oproti Shell nebo OMV není ani diskutabilní. Common rail a DPF je mi toho důkazem. + samozřejmě kvalitní olej a styl jízdy musí odpovídat potenciálu motoru.

hodnocení

1x

Reklamy nesleduju, tankuju tam, kde mi zrovna nafta dochází. Nikdy jsem nezaznamenal nějaký znatelný rozdíl ve výkonu. Spotřeba mi sice dost kolísá (až o litr), ale nikdy jsem nesledoval, jestli to souvisí s prodejcem (kvalitou) nafty. Spíš to bude způsobem jízdy a lokalitou, kde jezdím (město, dálnice, okreska, terén...). Takže neřeším. *frajer*

doplněno 02.11.23 20:28:

Ještě doplním, že do staršího Jeepu jsem přiléval do nafty použitý fritovací olej *smich*. Nijak zvlášť se to neprojevovalo.

hodnocení

0x
Ja hlavně naftu na Onu
hodnocení

mám Ono z ruky :(, anobo se tam dlouho stojí.

hodnocení

0x
Já tancuje hlavně u Shell, občas OMV, ne z nějakého rozmaru, ale protože máme ShellCard. Jen obyčejnou naftu, cca 600l za měsíc, žádný aditiva,žádný problém.
hodnocení

Takže máte garantovanou cenu, nebo body

hodnocení

0x
Do svého SDI většinou obyč naftu z Orlenu, protože studenej motor daleko méně kouří a smrdí. U ostatních čerpaček mi vychazí poměr cena nafty a ujeté kilometry podobně.

hodnocení

Jednou natankujte v Rakousku, budete koukat, jakou mají naftu ...

nerentier
hodnocení

0x
Auto nemám, ale když jsem občas platil příbuznému úhradou plné nádrže jeho vozu, trval jsem na benzínce Lukoil v H. Počernicích. Bral Natural 95.

hodnocení

0x

Na T-Ono naftu obyč a dávám VIF, benál obyč N95 (N98 a 100 na minulém nebylo to pravé ořechové, na současném stále vyskakovala poruch emsiního systému-ko motoru-ponorka, grilované kuře a kdovíjka tomu kdo ještě říká) a LPG zn Tomegas. Fronty jsou ale až tak po cca deváté ranní.

Jinak synova zkušenost s Euroil-3x tan bral plnou jejich N95 (údajně bez BIO), najel skrze tankování 6km místo jednoho, spotřeby byla stejná, výkon subjektivně taky, ale vyšší cena a v sumáru tedy dražší provoz.

Jinak na svém mám akční radius cca 1500km takže nemám potřebu tankovat jinde, syn jezdí téměř výhradn ějen práci a parkrát do roka za babičkou (100 tam a zpět) takže totéž co výše,ale má menší dojezd.-cca1000km!

hodnocení

0x

Mám clio 1,5 dci, kde se říkalo, že je citlivé na kvalitu nafty. Tankuji do něj, kde zrovna jsem a nemá problém. Dvacet let starý a furt jede. Druhý auto jedničková octa v dýzlu, tam, kdybych do té nádrže nach..l, tak stejně pojede. Jediný problém mám u třetího auta ,VW, ten chce speciál a ten má jediná benzinka poblíž, tam už musím plánovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]