Nejste přihlášen/a.
Věříte ORLEN? Jejich nafta je údajně vysoce aditivovaná i když se jedná o Effectu.
Nebo radši EuroOil s naftou bez žlutého moru?
Tesco? Vysoká výtoč a nízká cena vylepšené aditivované nafty ...
Tank ono / Avia výtoč + cena?
Jiná varianta?
děkuji za TIP
Nejčastěji Diesel+ na Tank Ono.
Sem tam na Orlen Ecta Diesel.
A sem tam úplně jinde a různě.
Efecta...
Já rozuměl,
tankuji do osobáka 3 až 5 plných nádrží měsíčně a vím, že většina pump prodává naftu Čepro. Tankuji večer, abych ráno měl klid. A tankovat ČeproNaftu na OMV, Shell, či MOL za jejich ceny považuji za zhovadilost. Nejde mi o 2 koruny, ale o tu zlodějinu.
Otázka je, zda-li věřit reklamě na nadpozemské vlastnosti aditiv Effecty ... když je to nyní polská rafinerie.
asi jak píše JENYK Neřeší to
Nevěřím reklamním kampaním a rádoby testům, ale na naftových autech se mi osvědčila benzina/orlen (verva a semtam effecta bez přidávání dalších aditiv). Plynulost výkonu oproti Shell nebo OMV není ani diskutabilní. Common rail a DPF je mi toho důkazem. + samozřejmě kvalitní olej a styl jízdy musí odpovídat potenciálu motoru.
Reklamy nesleduju, tankuju tam, kde mi zrovna nafta dochází. Nikdy jsem nezaznamenal nějaký znatelný rozdíl ve výkonu. Spotřeba mi sice dost kolísá (až o litr), ale nikdy jsem nesledoval, jestli to souvisí s prodejcem (kvalitou) nafty. Spíš to bude způsobem jízdy a lokalitou, kde jezdím (město, dálnice, okreska, terén...). Takže neřeším.
Ještě doplním, že do staršího Jeepu jsem přiléval do nafty použitý fritovací olej . Nijak zvlášť se to neprojevovalo.
Na T-Ono naftu obyč a dávám VIF, benál obyč N95 (N98 a 100 na minulém nebylo to pravé ořechové, na současném stále vyskakovala poruch emsiního systému-ko motoru-ponorka, grilované kuře a kdovíjka tomu kdo ještě říká) a LPG zn Tomegas. Fronty jsou ale až tak po cca deváté ranní.
Jinak synova zkušenost s Euroil-3x tan bral plnou jejich N95 (údajně bez BIO), najel skrze tankování 6km místo jednoho, spotřeby byla stejná, výkon subjektivně taky, ale vyšší cena a v sumáru tedy dražší provoz.
Jinak na svém mám akční radius cca 1500km takže nemám potřebu tankovat jinde, syn jezdí téměř výhradn ějen práci a parkrát do roka za babičkou (100 tam a zpět) takže totéž co výše,ale má menší dojezd.-cca1000km!
Mám clio 1,5 dci, kde se říkalo, že je citlivé na kvalitu nafty. Tankuji do něj, kde zrovna jsem a nemá problém. Dvacet let starý a furt jede. Druhý auto jedničková octa v dýzlu, tam, kdybych do té nádrže nach..l, tak stejně pojede. Jediný problém mám u třetího auta ,VW, ten chce speciál a ten má jediná benzinka poblíž, tam už musím plánovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.