Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měsíc a Jupiter

Od: jiofa odpovědí: 13 změna:

Pro ty, které zajímá noční obloha a mají jasnou oblohu, podívejte se na naší největší planetu Jupiter. Na východní obloze a vpravo kousek od Měsíce. Tak jen jako zajímavost bez dotazu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

okolik
hodnocení

0x

Jiofačku, Jupiter je přece planeta štěstí*palec**slunce*.

děkuji zatip.

okolik

oprava Děkuji za tip.

jiofa
hodnocení

Jen pro rychlé srovnání velikosti na co se můžeme teď dívat. Země a Jupiter

Měsíc a Jupiter
okolik
29.10.23 20:19

Nádherka:)

gargo

Opravdu je krásně vidět i okem.To se vidí málo kdy.*palec*

liska5
hodnocení

0x

Je tam! Díky! ... Táta na to měl takové posouvací/otáčecí deskové mapy letní a zimní oblohy a my s ním jako děti určovaly hvězdy a souhvězdí. Dneska už je všechno na internetu, tak už asi nejsou.

uuu
30.10.23 05:38
hodnocení

0x

Super.

hodnocení

0x

Proč já si myslím, že ráno na východě je Venuše? Zora? A měsíc je každý den úplně jinde. Jsem umatená. *alene*

jiofa
hodnocení

Ano ráno na východě je Venuše - Jitřenka. V jiném konstalaci na západě Venuše - Večernice. Je to jedna a ta samá Venuše.

jiofa
hodnocení

Ještě doplním, proč je Měsíc každý den jinde. Je to tím, jak víme, že obíhá kolem Země a každý den vychází o hodinu později, tudíž v jiném místě.

Ale to už mi přijde jako slovíčkaření. Fakt si myslíte, že netuším, jak to s měsícem je? Takže krátce: v určitou hodinu je pokaždě jinde. Někdy kamarádí s Venuší a druhý den je bůhvíkde. *mir*

jiofa
hodnocení

babkazov..Tak jsem asi nepochopil co jste těmi otazníky zamýšlela i celkovou úvahou.

hodnocení

0x
Nedávno jsem sledoval na západní obloze veleobra Arktur v souhvězdí Pastýře. Třetí nejjasnější hvězda na obloze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]