Nejste přihlášen/a.
Mám na krku vysící kožní útvar kuličku v průměru 3-4mm. Je zachycená jen slabě na kůži a dá se s ní hýbat i kroutit, ale bojím se ji vykroutit nebo silou nehtem odtrhnout. Na internetu jsem četla domácí recept, místo potírat jabléčným octem, kulička ztmavne, vyschne a po čase sama odpadne. Máte někdo podobné zkušenosti a ocet může přinést kýžený výsledek v praxi?
Lze též jako domácí metodu na urychlení vysušení fibromu použít fén aby kulička uschla?
Nevím jak u koho. Mám také někaké fibromy, ale tyto babské rady mi nepomohly- zkoušel jsem ocet, podvazovat apod..
Za komančů jsem dělal ve fabrice, kde byl přístup k tekutému dusíku. Pár jsem jich odstranil postupným zchlazováním.
Jinak třeba chirurg. ošetření, nebo i na kožním odd. laserem apod...
Pokud to bude ze zdravotního důvodu bude popl roven 0 Kč. Jinak bych se optal rovnou v místě t.j. v ambulanci ,kde ti to budou dělat. Abys nedopadla jako já. Občas si nechávám vyřezávat tumorky jiného druhu a už jsem měl té bolesti dost
tak jsem si na inetu našel bezvadnou soukromou ordinaci ,a že to odstraní laserem zcela bezbolestně. Vše domluveno s pí Dr. Bylo jí vysvětleno o jaký druh výrůstků se jedná po telefonu. Není problém , tyto nádorky běžně odstraňujeme, můžete se objednat! I objednal jsem se a cca po 3 měsících jsem přišel do ordinace. Tam mě pí Dr. prohlédla, namazala nějakým gelem a hopky do kasy zaplatit 2000,- Kč ( v r. cca 2013) za výkon. V recepci mi udělali kafíčko (100ml). Pak na mne přišla řada - konečně. Pí. Dr zapla laser a ejhle ono to pálí jak prase! To je divný- asi ten gelík (měl to být znecitlivující) je slabý.
Takže co následovalo? Injekce mezokainu k nádorku (bolestivá- je to u nehtu). No a skalpel... Takže krvavá cesta.
Po převazu doma jsme zjistili, že nehet je pěkně spálený od laseru a ... .Už nemám slov. Prostě kafe mi přišlo na 2000,-Kč + doprava ... Takže bacha na to.
Tady bych použila lápis infernális a poťapkávala to, až bradavička zčerná a zhyne. Jen se musíte trefit tou tyčinkou jenom do ní. Jablečný ocet je ale výborný na plno vyrážek, štípanců, zapařenin a plísní. Na tohle jsem to ale nezkoušela, neboť mi nic takového zatím nenarostlo... Zkuste a poreferujte.
Ještě jsem doma našla z domací bylinné lékárny kokosový olej, tělový pomerančový olej a propolis. Má to desinfekční vlastnosti antibakteriální.Jen nevím jestli to střídat nebo zůstat jenom u jednoho mazání, aby fibrom seschnul a odpadl sám. Do tmavé barvy už to pomalu jde, ale s tím jabléčným octem je trochu podrážděná pokožka okolo fibromu. Snažím se to i kroutit dokola jak je to na šťopce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.