Nejste přihlášen/a.
Abyste rozuměli, učitit je skvělé a je to zábava. Studenti jsou fajn, nemám s nikým problém a ani nikdo se mnou (pokud vím). Ale školní prostředí, kolegové, vedení školy, papírování, funkce o které jsem nestál ani omylem...to všechno mne ubíjí. Zvažuji, že bych dal výpověď k pololetí školního roku. Jenže učím dva maturitní předměty, které by za mne musel někdo vzít a nechal bych studenty jen tak v polovině školního roku. Cítím se kvůli tomu provinile, ale zároveň už v té škole (možná vlastně dokonce ve školství) prostě nechci být.
Jak byste se k tomu postavili vy?
Je to o osobni zodpovednosti a vypovida to hlavne o Tobe samem.
I v soukromem sektoru ti zodpovedni nejprve dodelaji rozdelanou praci a teprve pak jdou dal.
Na ty, co s tim klidne seknou v pulce se vetsinou neda spolehnout nikdy.
O takove nikde v kvalifikovane praci nestoji.
Zkuste se teď zbavit funkcí. I za cenu, že naznačíte, že uvažujete o výpovědi. Své studenty byste k maturitě přivést měl. Teď jste v jakési krizi Vy, jeden. Odejtete a připtavíte krizi celé třídě (třídám).
Pravděpodobně jste začínající učitel a to všechno nepěkné, co dnešní školství doprovází, se na Vás hned ve velkém sesypalo. Pokud vydržíte do maturit, může se stát, že to ošklivé bude časem méně ošklivé, obrníte se. A úspěšné maturity do Vás vlejí novou energii, nové potěšení ze vzdělávání studentů. Nebo se nestane nic a odejtete bez výčitek. Ani český král z boje neutíkal .
Na studenty se vykašlete. Je to vůbec nezajímá a kdyby přišlo na věc, tak vás utopí na lžíci vody a ještě z toho budou mít legraci. Ohledy nemá na vás nikdo beztak žádné, nevím proč se snažíte mít vy ohledy na ostatní. Odejděte hned a zařiďte se podle sebe. Ten půlrok navíc vám nikdo nevrátí. Nebojte se, jste také nahraditelný a ony už to ty dětičky nějak zvládnou i bez vás.
Ono je taky otázkou, jestli to má kdo převzít. Co si pamatuju ze střední, tam byl s tím dost problém. Třeba když někdy začátkem školního roku (mohl to být tak říjen) umřel učitel na počítače, tak jsme do konce roku nikoho nevyfasovali a počítače nám odpadaly. Pak nás další rok učil tělocvikář. Druhá půlka potom střídala angličtinářky, škola vždy nějakou přijala a po pár týdnech vyhodila (nebo možná odešla). Na učitele počítačů a angličtiny byly od naší školy dokonce inzeráty v novinách, ale prostě za ty peníze to nikdo dělat nechtěl. Div je, že se podařilo sehnat nějakého exota na automatizaci. A navzdory pověsti, která jej předcházela (i mezi spolužáky se našli ti, co ho znali z jiných škol) nebyl zase tak špatný. A vůbec při věkovém průměru učitelů přes 50 byl dost problém, protože prostě lidé odcházeli většinou do opožděného důchodu (na věčnost snad jen ten učitel počítačů).
Mě třeba by odpovědnost nedovolila skončit v poločase a snažil bych se to doklepat (byť učení mě (možná naštěstí) nikdy nepotkalo). Zvlášť pokud neni problém se studenty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.