Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem kluk a je mi 24. Zeptám jsem divný, když chci v dnešní době normální vztah? To nikoho neunavuje furt někoho střídat? A když už člověk na někoho narazí, tak třeba nikoho nechce a nemá čas. Po třiceti může být pozdě. Hledám na internetu i ve společnosti.
Děkuji za odpověď.
Takové vztahy, jaké si předstvujete, opravdu existují a není na nich nic divného. Ale je třeba protějšek hledat v té správné skupuně lidí. Nechci tady propagovat nějaké náboženství, ale opravdu existuje skupina lidí, kteří se řídí pravidly zapsanými v Bibli, a tam to funguje podle Vašich představ,
My jsme už před pár roky oslavili 25 let spolu (z toho 20 na psí knížku) a máme se rádi čím dál víc
( @ddd A ani jeden z nás nemá imaginárního přítele )
@ddd Bible se hodně zabývá bohem a přikazuje ho uctívat - myslím, že nebudu příliš přehánět, když boha označím za klíčovou záležitost v bibli. Že píšeš jen o bibli a nikoli o jejím obsahu, na tom moc nemění
Sice jsem v bibli nenarazil na přikázání "Ponořen do kapaliny budeš nadlehčován silou rovnou tíze kapaliny tebou vytlačené"ale co dělám při plavání by to neovlivnilo, ať už by to tam bylo napsáno, či nikoli. Plaval bych stejně, bez ohledu na to, co v ní je psáno.
Stejně tak jiné věci, co dělám či nedělám není proto, že by to bylo psáno v bibli nebo jiné sbírce pohádek.
Ale jsem si jist, že běžně dělám věci v rozporu s biblí a nevidím v tom naprosto žádný problém - například jako jeden z hlavních bodů - desatero - si pro boha vyžaduje spoustu věcí a já na ně kašlu. A klidně pracuju třeba několik týdnů v kuse (tedy i v neděli) a odpočívám taky kdykoli chci (i v ostatních šesti dnech) a je to pro mě podstatné pouze z hlediska, kdy plánovat nákupy (kvůli otvírací době) a do kdy potřebuju co stihnout.
Bible je naprosto kategoricky proti a mě to vůbec nevadí
Exodus 20:8 Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý.
Exodus 20:9 Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci.
Exodus 20:10 Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina, tvého Boha. Nebudeš dělat žádnou práci ani ty ani tvůj syn a tvá dcera ani tvůj otrok a tvá otrokyně ani tvé dobytče ani tvůj host, který žije v tvých branách.
Exodus 20:11 V šesti dnech učinil Hospodin nebe i zemi, moře a všechno, co je v nich, a sedmého dne odpočinul. Proto požehnal Hospodin den odpočinku a oddělil jej jako svatý.
Takže pokud něco dělám, jako například to nadlehčování v kapalině, tak to dělám bez ohledu na bibli a pokud si to bible do sebe napíše na tom nic nemění - takže tvrdit, že se řídím těmi pravidly z bible, i když o tom třeba nevím je celkem nesmyslné, až sprosté, přisvojování si nezasloužených zásluh.
Naopak spoustu kravin z bible zásadně odmítám a nehodlám se jima řídit, např.
Numeri 15:32 Když Izraelci prodlévali na poušti, přistihli muže, který v den odpočinku sbíral dříví.
Numeri 15:33 Ti, kdo jej přistihli, jak sbírá dříví, předvedli jej před Mojžíše a Árona a před celou pospolitost.
Numeri 15:34 Dali ho střežit, neboť nebylo zřejmé, co se s ním má stát.
Numeri 15:35 Hospodin řekl Mojžíšovi: "Ten muž musí zemřít. Celá pospolitost jej ukamenuje venku za táborem."
Numeri 15:36 Celá pospolitost ho vyvedla ven za tábor a ukamenovali ho, takže zemřel, jak Hospodin Mojžíšovi přikázal.
Stejně tak nebudu upalovat lidi jen kvůli tomu, že to nakazuje nějaký výmysl, nebudu je kvůli tomu zabíjet bez milosti, nebudu je kamenovat, ačkoli přesně toto bible vyžaduje
A samozřejmě oblíbené tvrzení, že z bible si máme brát jen to, co je doopravdy dobré, zatímco většinu, která je nedobrá nemáme uvažovat, je v příkrém rozporu s biblí, která tu většinu považuje za stejně závaznou jako ten přijatelný zbytek.
Já se chovám jak považuju sám za rozumné, bez ohledu na to, zda bible píše něco takového, nebo něco zcela naopak. Ono v té bibli jde taky najít skoro cokoliv.
- Když zrovna chceš, ale nemáš
- A spatříš toho, kdo když má, tak dá každému, kdo požádá
- Ale když není doba, aby měl, tak poslušen zákonů přírody i Boha, prostě nemá
- Takže když sám nemá, nedá ani tobě, ačkoli kdyby měl, nepochybně by ti dal
- Tak nepoužiješ své moci, abys sám měl, i když takovou moc máš
- Nepoužiješ své moci, aby měl on a dal tobě i dalším potřebným, i když takovou moc máš
- Použiješ své moci, abys ho na místě zhubil, takže už nikdy nebude moci nikomu dáti
- A půjdeš mezi své a budeš se tím chlubit
Neboť tak učinil Ježíš Kristus, Boží syn a tak to v Bibli stojí psáno
( Podle Marka 11:12–14 a 20–24 )
Já jsem nepsal o nějakém imaginálním příteli, ani o modlení ...
Já jsem psal o pravidlech, která jsou v Bibli uvedená - možná se jimi řídíte i Vy, aniž by jste si to uvědomovali.
Děkuji za Váš komentář. Nechtěl jsem se Vás nějak dotknout, myslel jsem to spíš jako pochvalu a uznání toho, že se v manželství řídíte pravidly která přispívají k dobrým vztahům v rodinách. Například:
Efezským 5:33 A tak i každý z vás bez výjimky ať miluje svou ženu jako sebe sama a žena ať má před mužem úctu.
Koloským 3:19 Muži, milujte své ženy a nechovejte se k nim drsně.
Koloským 3:21 Otcové, neponižujte své děti, aby nemalomyslněly.
Já si myslím, že se tak ve svém dlouhodobém vztahu chováte. Ta pravidla byla zapsaná dávno před tím, než se naše generace narodila a podvědomě se jimi řídíme, pokud chceme mít spokojené manželství (my za sebou máme již přes 50 roků šťastného manželství a také jsme spolu před svatbou nějakou dobu žili na psí knížku).
A co se týká zákonů, kterými se řídili Židé, ty už 2000 roků neplatí, pro nás platí "Nový zákon".
Římanům 10:4 Vždyť Kristus je konec zákona, ...
Koloským 2:16 Nikdo tedy nemá právo odsuzovat vás za to, co jíte nebo pijete, nebo kvůli svátkům, ... nebo sobotám. (sobota byla později nahrazena nedělí)
Otázka je, jestli ty jsi dostatečně chlap na to, aby si našel dostatečně feminní ženu... protože dneska vládne dopamin, rychlé, změna, u ničeho dlouho nevydrží, ta vaše generace, prostě se setkáváš a většina to tak to má, spíše s těmi povrchními... je to dané snadnou dostupnost všeho, mladé ženy mají pozornosti jako nikdy dříve, takže si to samozřejmě užívají, mám pravdu?
abys ve 4 a 20 letech věděl, jak zaujmout, pokud nejsi giga chad od nátury, tak to je docela oříšek, dneska. však víme, že většinou to rozpustí ženy... Pletu se?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.