Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí?

Od: samek* odpovědí: 5 změna:

Nastupuji do nového zaměstnání kde po mě chtějí prohlídku od jejich smluvního lékaře. Tam si musím přinést výpis ze zdrav. dokumentace od svého praktického lékaře. Nevíte někdo kolik to stojí? Jsem už dlouho bez práce, nemám žádný příjem a vše táhne manžel, tak abych věděla o kolik si mu budu muset říct. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Ono to je u každého doktora jiné, budeš mít nejlepší, když si mu zavoláš. U nás se za výpis platí tuším 100,- a za vstupní prohlídku 300,-. Tu pak někteří zaměstnavatelé po 3 měsících proplácí, ale není to jejich povinnost.

To Ladaadal-to není tak jednoznačné zda má či nemá zaměstnavatel proplatit vstupní prohlídku.Podle jednoho má povinnost a podle druhého má ale až po podepsání prac.smlouvy (žel neznám přesné znění,a žel ani kde to je,ZP + daší či x-tá novelizace ZP?

Někde se tu o tomto psalo!

ladaadal*

Ano psalo, a byl tam i odkaz. Jednoznačně - zaměstnavatel nemusí proplatit vstupní prohlídku. Bylo to tam i vytučněný. Je to jen jeho dobrá vůle. I když jsem se nikdy nesetkal se zaměstnavatelem, který by to neproplácel, pár lidí tady psalo, že se s tím setkali.

hodnocení

0x

Mě ten výpis stál myslím 120, kolegyni 100, každý doktor to má trochu jiné, ale víc by to být nemělo...

iz*
hodnocení

0x

K požadavku ohledně výpisu ze zdravotní dokumentace mám velice vyhraněný (odmítavý) přístup.

Nemám důvěru k lékařům, které jsem si sama nevybrala, tedy ani ke smluvním lékařům zaměstnavatelů. To mi zaměstnavatel nařídit nemůže a nenařizuje mi to ani stát v žádném zákoně.

Vstupní prohlídku lze provést bez zmíněného výpisu, na případná potřebná vyšetření by mne měl vyslat lékař, který vstupní prohlídku provádí.

Zaplatit za vstupní prohlídku by měl ten, kdo si ji vyžádal - zaměstnavatel. I za služby smluvního lékaře by měl platit zaměstnavatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]