Nejste přihlášen/a.
Ráda bych finančně pomohla 9-tileté žákyni z Ukrajiny za to,že mi bude zajišťovat obsluhu v mém nepříznivém zdravotním stavu. Tu posluhu nurně potřebuji. JE LEGÁLNÍ CESTA, jak zapojit a odměnit 9-tileté dítě, které u mě (podnikatele) získá praxi pro budoucí uplatnění? Děkuji.
Legální cesta, jak platit dětskou práci (která je u nás zakázána) u nás IMHO není.
Peníze z ruky do ruky bude někdo třetí bez pomoci asi dokazovat obtížně, stejně jako třeba zaměstnání (nebo smlouva o dílo nebo cokoli jiného) rodiče na nějaký zkrácený úvazek a dohoda, že tyhle peníze jsou pro to dítě a tamty peníze že jsou za tu práci (pokud bude vůbec něco dělat). Taky třeba nejrůznější dárky ... (jo, a pokud to prosákne, bude to znít úplně stejně blbě až úchylně)... což teda nemusí být jen cukrovinky, ale třeba knihy (zábavné, odborné ...), oblečení, jídlo pro celou rodinu (a dohodnout s rodiči, co a jak, že jí za to donesené jídlo, které nebudou muset kupovat v krámu dají nějakou částku navíc jako kapesné), nebo cokoli jiného, co si sní dohodnete, že ona bude vnímat jako přiměřenou odměnu). Klidně to může být i barter, že ona vám pomůže (co já vím) uklidit a uvařit a vy jí pomůžete s učením češtiny, matematiky a naučíte ji na počítači, účetnictví, nebo v čem to podnikáte ...
@nerentier Já v 9 letech už uměl spoustu věcí, které používám i jako dospělý, včetně například vaření, pletení, háčkování, šití, vyšívání, úklidu, sekání dříví, navigace ... sice mě nic z toho neživilo, ale docel dobře by mohlo, kdyby se nepodařilo svrhnout komouše a já se tak nemohl věnovat tomu, co mě nakonec živilo doopravdy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.