Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odměna 9-tileté žákyni za obsluhu

Od: konys® odpovědí: 6 změna:

Ráda bych finančně pomohla 9-tileté žákyni z Ukrajiny za to,že mi bude zajišťovat obsluhu v mém nepříznivém zdravotním stavu. Tu posluhu nurně potřebuji. JE LEGÁLNÍ CESTA, jak zapojit a odměnit 9-tileté dítě, které u mě (podnikatele) získá praxi pro budoucí uplatnění? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

1x

Pokud legalni cestou myslite to, ze bude mit smlouvu a veci s tim souvisejici, tak u 9letych deti nelze.

nerentier
hodnocení

0x

Devítileté dítě získá praxi pro budoucí uplatnění? Sorry (jako)? *nevi*

hodnocení

0x

Legální cesta, jak platit dětskou práci (která je u nás zakázána) u nás IMHO není.

Peníze z ruky do ruky bude někdo třetí bez pomoci asi dokazovat obtížně, stejně jako třeba zaměstnání (nebo smlouva o dílo nebo cokoli jiného) rodiče na nějaký zkrácený úvazek a dohoda, že tyhle peníze jsou pro to dítě a tamty peníze že jsou za tu práci (pokud bude vůbec něco dělat). Taky třeba nejrůznější dárky ... (jo, a pokud to prosákne, bude to znít úplně stejně blbě až úchylně)... což teda nemusí být jen cukrovinky, ale třeba knihy (zábavné, odborné ...), oblečení, jídlo pro celou rodinu (a dohodnout s rodiči, co a jak, že jí za to donesené jídlo, které nebudou muset kupovat v krámu dají nějakou částku navíc jako kapesné), nebo cokoli jiného, co si sní dohodnete, že ona bude vnímat jako přiměřenou odměnu). Klidně to může být i barter, že ona vám pomůže (co já vím) uklidit a uvařit a vy jí pomůžete s učením češtiny, matematiky a naučíte ji na počítači, účetnictví, nebo v čem to podnikáte ...

@nerentier Já v 9 letech už uměl spoustu věcí, které používám i jako dospělý, včetně například vaření, pletení, háčkování, šití, vyšívání, úklidu, sekání dříví, navigace ... sice mě nic z toho neživilo, ale docel dobře by mohlo, kdyby se nepodařilo svrhnout komouše a já se tak nemohl věnovat tomu, co mě nakonec živilo doopravdy

cif
hodnocení

0x

Chápu správně, že to legální cestou myslíte toliko: jak si to narvat do nákladů?

hodnocení

0x

Legálně samozřejmě nemůžete dítěti platit za práci, musel byste do toho zapojit rodiče, případně vymyslet nějaký sponzoring, sponzorovat třeba sport dítěti můžete (a myslím, že to lze dát do nákladů).

asd1
hodnocení

0x

Legálně ne, dětská práce je u nás zakázaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]