Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový divný problém s Alzou. 3.10. jsem udělal dvě objednávky s dodáním do velkého alzaboxu ve vedleším městečku. Obě ty zásilky rozdělili na další dvě, tedy vznikly 4 zásilky (bylo to externí zboží). První polovinu první objednávky dodali do boxu 6.10. u ostatních se psalo, že je má dopravce DPD. V jeho sledování jsem viděl "zásilka nemohla být doručena" (Plný box? Nevím.) První polovinu druhé objednávky pak doručili v pondělí 9.10. (Opět cesta autem.) Tedy mi chybí dvě zásilky, obě druhé části objednávek.
Problém je v tom, že na webu Alza se už od toho pátku zobrazuje "Dopravce DPD převáží nákup do AlzaBoxu xxx. Původně měl být doručen pátek 6. 10. 2023 v 20:00", kdežto na webu DPD se do včerejška zobrazovalo "doručeno", ale já jsem žádnou výzvu, ani kód nedostal. Dnes je tam změna a je tam
Balík předán DPD 11.10.2023
V přepravě
Vrátit odesílateli 12.10.2023
Balík k doručení 12.10.2023
Doručeno 12.10.2023
Tak jako chápu, asi tam ty balíky poprvé někdo nezavedl do systému, takže mi neposlali výzvu, nebo nějaký jiný zádrhel. Ovšem po novém dodání to stále nefunguje. Hlavně je problém je v tom, že od pondělka podporu Alzy bombarduji maily i Whatsapem a prakticky žádná relevantní odpověď, kde je mé zboží. Na Whastappu mi včera nějaká natvrdlá Slovenka odpověděla po 10 hodinách, ale vlastně nic nedokázala zjistit, jen mi nabídla slevu 200 kč na další nákup, ale já jim kašlu na slevu, já chci své zaplacené zboží (reagovala tak tupě, že jsem ji na 90 % považoval za AI robota, ale v mailu měla i příjmení )
Z DPD mi neopovědeli vůbec. Teď to vypadá, že obě zásilky jsou od včerejška zase v boxu, ale Alza dělá mrtvého brouka, tam stále visí "Dopravce DPD převáží nákup" a žádná smysluplná reakce, ani výzva k vyzvednutí. (Obzvlášť mě teď štve, že jsem si právě u této objednávky zaplatil dopravné na rok..)
Ještě mám tedy jedno podezření, polské Allegro začalo ve velkém využívat dopravu WeDo, což je bývalá balíkovna, a Alza, teoreticky jeho konkurent, umožňuje WeDo posílat do alzaboxů. No a třeba jen já jsem za posledních pár dní takto udělal 2 objednávky v Alze, ale 5 objednávek na Allegru. Pokud se takto chová víc lidí, musí být alzaboxy přeplněné zásilkami z Allegra..
Asi to vypadá jsem si jen postěžoval, ale zajímá mě, jestli mám jen smůlu a jedná se o ojedinělý problém, nebo jestli s se nejedná o nějaký větší systémový problém, tedy jestli nově nemáte podobnou zkušenost.
Už je to jak u blbejch. Dnes mi malem napsali, co sám vím, že zísilka byla doručena, ale nebyla vyzvednuta, takže byla vrácena a že se mám na ně obrátit, kdybych něco chtěl. A já jim celou dobu píšu, že vidím, že dopravce zásilky doručil, ale že marně čekám na výzvy a kódy k vyzvednutí od Alzy. Tam budou asi mimozemšťani úplně všichni..
Tak jen tak pro pobavení, jak pokračuje anabáze s Alza. 16.10. odpovědeli, že se omlouvají, že skutečně přepravce nezadal balíčky do systému (tedy týden poté, co jsem jim toto sám oznámil) a že čekají až se jim potvrdí vrácení zboží na sklad (Ale dle sledování zásilky přepravce vrátil Alze zboží už 12.10. , takže na co jako čekají, až naprší a uschne? Což už se tedy stalo, už napršelo a zase uschlo.) jsem obratem odpověděl, že chci své zaplacené zboží a co mám tedy udělat, abych ho dostal. Ani po třech dnech mi zatím odpověď nepřišla. Tedy od 3.10 nemám ani zboží, ani peníze, ani relevantí zprávu jak a kdy se to vyřeší. "Do půlnoci objednáte, ráno vyzvednete." Ale které ráno to asi tak bude..
Takže máme 23.10.2023, Alza na urgence nereaguje, nenám ani zboží, ani peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.