Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik měsíčně utratíte za předplatná?

Od: geek® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
rozmohl se nám placený obsah (internet, kabelová TV).
Zajímalo by mě, kolik utratíte za předplatná a jaké služby (hudba, film, video, zpravodajství, placené TV kanály).
Nebo vám stačí volně dostupné položky, protože je toho k dispozici zdarma hodně ať už v TV či online? Plus existují alternativní cesty - nejde o navádění. (Toto je můj názor)
Co preferujete vy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jen pár korun za internet a jednou ročně almužnu :) knihovně, bez ostatního se obejdu.

vili
hodnocení

2x
150 za knihovnu.
Za televizi platit nehodlám, tak jen povinné poplatky tv a rozhlas.
Stejně jako za PC programy, kde se neobejdu bez bezplatných variant, tam používám jednorázové licence. Teď momentálně používám takto Office, jeden program na indexaci podkladů kvůli mé zájmové činnosti a program na práci s PDF. V telefonu pak mám ještě jednu placenou aplikaci.
Občas mě láká předplatné internetových zpravodajství nebo jiných specializovaných webů, ale zatím jsem vždy odolal.
Samozřejmě internetové připojení si platím, domácí internet plus neomezená data ve všech mobilních telefonech členů domácnosti. Ale na to jste se předpokládám neptal.
hodnocení

Internet se tady předpokládá, to je přeci jen fajn věc :)

hodnocení

2x

Ano

Něco by se našlo... pár VOD služeb, jedna hudební a jedna herní.

hodnocení

2x

Ne

0,-

Já si věci za které zaplatím rád nechávám (dlouhodobě), takovou službu nikdo neposkytuje. Nemohu si ani kupovat filmy online protože většina vyžaduje nějakou formu DRM která zítra nemusí fungovat a náhrada pro mě by byla veškerá žádná (spousty takových případů).

Takže u filmů jedině "alternativní cesty", co se týče hudby tak velmi rád zaplatím za Flac třeba na BandCampu.

Předplatné na SW je nehorázná rakovina a nikdy bych ji nepodporoval už jenom z principu. Člověk pak nemá žádnou kontrolu nad softwarem na kterém může záviset značná část jeho života a může být kompletně v háji pokud se náhle změní podmínky nebo firma poskytující software zkrachuje (jen 2 z obrovské hromady problémů)

Knihovnu už taky dlouho nepoužívám a knížky si půjčuji "alternativně" protože všechny knihovny u nás ve městě mají literaturu minimálně 10 let starou a dobrý zdroj e-knih bez DRM zatím neznám

hodnocení

Souhlasím s vámi. :)
Ano, předplatné SW je děs, smutné, že některé programy jsou už jen skrz něj (např. od Adobe).

hodnocení

2x

Ano

Když jsem byla v "produktivním" věku, byla rodina, děti a jejich zájmové činnosti, zaměstnání, karavan, ryby, pes, výlety, spousta přátel. Přístup na kulturu jsem měla pracovní, zdarma. Legitka v knihovně nestála téměř nic. :) Čas všechno změnil a teď, když blbě chodím, nejlepšími přáteli je počítač s internetem, káblová televize, rádio. 1.020 kč + koncesionářské poplatky + tlačítkový mobil.

hodnocení

2x

Ne

Neplatím za nic, za co nemusím. Nepočítám povinnou daň za (ne)sledování ČT a rozhlasu (ani nevím, kde bych onu placenou stanici našel) a základního Internetu (to nepovažuju za předplatné).

doplněno 13.10.23 09:15:

Kdysi dávno jsem odebíral časopisy "Věda a technika mládeži", "Amatérské rádio" a později "Československá fotografie" (ještě je mám schovaný... :-D)

Kolik jsem za to tenkrát platil už si nepamatuju *nevi*

sasa*

Magdone, také jsem odebíral Amáro červené i modré , a radiový konstruktér a VTM. Připomenu, že první 3 byly vydávány

ve spolupráci se Svazarmem a cena? Červené AR 4,-Kčs, Modré AR 4,- později 5,- Kčs, R konstruktér 4,50 Kčs (A5)

a VTM v r.1962 2,-Kčs za 1 výtisk.

hodnocení

Pěkná cena :)

Ne

Pěkná cena? No - jak se to vezme. Tenkrát byla průměrná mzda 1500 Kčs (jeden tisíc pětset korun).

nerentier
hodnocení

2x

Platím necelou pětibábu měsíčně, ale je v tom wi-fi. Z toho samotná TV s asi padesáti použitelnými programy stojí jen 90 Kč. Dům má totiž mizernou STA, jinak bych do toho nešel vůbec. Z prémiových programů, které jsou v ceně, má pro mě význam jen FightBox HD.

hodnocení

Devadesát korun je dobrá cena.
Problémy se STA znám, u jedné bylo před pár lety rozhodnuto, že budou DVB-T převádět do analogu. *blee* Řešení pro novou TV - která dodnes slouží - byla pokojová anténa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]