Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je v dnešní době osobní automobil nadstandard

Od: inka12 odpovědí: 25 změna:

Jezdím do školy MHD a zdá se mne, že už tolik spolužáků semnou nejezdí jako když jsem chodila do první třídy. Hodnotím to z mého vlastního pohledu. Myslíte si, že v současnosti na silnicích jezdí více aut než v minulosti obecně a je to výsadou bohatých lidí, kteří si v dnešní době mohou dovolit pořídit vlastní osobní automobil za astronomické ceny a několik uspořených celých výplat obou rodičů?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslíte si, že v současnosti na silnicích jezdí více aut než v minulosti obecně
No tak bezesporu, viz obrázek.

S těmi novými auty to nebude tak horké, průměrné stáří vozového parku je 16 let. Ve 4-členné rodině máme auta 2, obě dohromady přišla na nějaké 4 mé platy a jejich stáří je mírně pod průměrem.

Je v dnešní době osobní automobil nadstandard

liska5
hodnocení

1x

Já nevím, jestli ty ojetiny za dva průměrné platy pod mýma oknama patří zbohatlíkům. Vesměs jsou nutné k rozvozu dětí do MŠ, přesunu do práce a s babičkou na polikliniku. Já osobně se bez auta obejdu a jsem jaksi svobodnější, když mám dobré kolo a funguje tu autobusová a vlaková doprava..

hodnocení

1x

Ano je na komunikacích daleko víc aut než před x roky. Ale není to způsobeno tím, že by všichni tito byly zbohatlíci, je to tím, že mnohdy se nemají jak dostat do práce, třeba u nás -on a ona jezdí do práce 20km každý autem-dělají sice u jednoho zaměstnavatele,ale skrze děti opačné směny, a navíc do stejné obce jezdí víc lidí , každý s jinou pracovní dobou a do jiných firem-autobus nejedzí dle potřeb zaměasnanců a vlak také ne a z vlaku je to ještě x km pěšky!...Dále vhodnost spíše nevhodnost spojů a jejich četnost...

hodnocení

1x
" vlastní osobní automobil za astronomické ceny a několik uspořených celých výplat obou rodičů?" co? Co to kupujete za auta? My jsme dva, momentálně máme tři auta. Jedno já, jedno přítelkyně a jedno je pro radost a asi investiční. Jenže - v pondělí posílám clio so servisu, pospravovat a udělat STK, auto tam bude asi týden, takže problém. Řešení - zítra budu kupovat další auto, feldu, na platných notách, solidní stav, za pár šupů, abych překlenul to období bez clia. A felda už zústane, jako náhradní auto...
racio

Pokud parkujete na svém pozemku / ve svých garážích, tak to je OK. Pokud tato svá auta parkujete na ulici, pak je mi docela líto sousedů.

A teď si Racio představte, že naší rodině stojí před panelákem 4 auta-syna, manželky, naše a zeťáka.

racio

@diesel A to všichni bydlíte v tom jednom paneláku? Tak to je smutný příběh.

Smutný jste akorát tak Vy .

racio - co je na tom smutného?

Ještě pro Racio-představte si že dokonce všichni na jednom patru.

@diesel: Tak to je hotová Sodoma Gomora ;).

normální běžná situace...

Ampere bydlíme na jednom patru ale nespíme spolu takže nevím proč takový příměr anebo nevíte co to znamená?!

To měla být nadsázka k udiveným komentářům racia, které taky považuju za zcela zcestné. Jestli se vás to dotklo, tak se upřímně omlouvám.

Mmch. připomněl jste mi sousedku. Ta tak dlouho simulovala před rodiči odjezd do svého bytu, až se jednoho dne prozradila. Nechala boty u přítele za dveřmi. Dveře bytu rodičů a přítele jsou od sebe vzdáleny asi půl metru. Probourat stěnu, mají 5+2 :-D.

Amper-aha to se omlouvám nepochopil jsem.

makk
hodnocení

1x

Tak třeba na vesnici je osobní auto nutnost. Autobusy jezdí spíše symbolicky (jeden ráno, jeden odpoledne, o víkendu nic), takže není jiná možnost.

hodnocení

0x

Je v dnešní době osobní automobil nadstandard****nikoliv, je to jen standard.

Stejně jako (zde si každý doplní, co se mu hodí)

fram
hodnocení

0x

V současné době stoupajícího počtu aut geometrickou řadou mi to vlastnictví připadá jako podstandard. Zácpy, fronty, rostoucí cena pohonných hmot. Posedět si v ojetém autě...no jen když je nutný transport dětí nebo babičky k doktorovi či za jinou pochůzkou. Krásná je země cyklistů Holandsko, Dánsko... čisto, klid, kola v převaze mají přednost, žádný automobilista si nedovolí - a všichni dojedou v malé vzdálenosti... V České zemi kopečků to chce trošku lepší fyzičku, ale i tak... Ve měste s kočičíma hlavama spoléhám na MHD.*frajer*

aho

poradte.cz/... Kde je zde vidíte geometrickou řadou? Myslím, že geometrická řada obsahuje násobení, tedy mocninu, toto je jen pomalý lineární růst, ne?

Ano, pokud se pohybuješ z 90% ve městě, tak auto nepotřebuješ, v Praze skoro vůbec. Ale žil jsi někdy v menším, neokresním městě?

fram

Protáhněte osu do roku 2000 - a máme tu téměř exponenciálu. sydos.cz/...

Auta prostě plevelí města (občas má 1 rodina dva až tři vozy) a D1 - dálnici zejména po ránu či v odpolední špičce. Řidiči stojí, popolezou, - a jsou rádi, že nemusí být doma s manželkou:-D.

k2

@fram: Jste si jist/jista, ze duvodem zacpy na D1 ve spickach jsou v CZ registrovane OSOBNI automobily?

fram

k2: ...Nejsem, ani zdaleka, také předjíždějící se kamiony naložené nesmysly jsou účastníky, že. Ale probírají se tu primárně osobní automobly, které určitě D1- zácpě přidávají na hustotě, a to značnou měrou.

k2

@fram: Mate RP? Kolik tisic km tak rocne najedete? Ony predjizdejici se kamiony jsou takova pekna univerzalni "mantra", aby si verejnost mohla kopnout do ridicu nakladaku. V praxi je na mnoha usecich predjizdeni zakazano a v hustsim provozu zase neni predjizdet kde. A ze jsou nalozene nesmysly? Jak ten nesmysl definujete a co je dle Vas kamionem nesmysl vozit?

bocan
hodnocení

0x

Tak ve městech to tak není nutné jak na vesnici, to auto, já su z dědiny a do základní škole jsem jedivával na kole, to teď na střední do města jinak jak autobusem nende. Naši mě nezavezou, nevyplatilo by se jim to. Na dědině každé z rodin má auto-dojezd do práce, na nákup, na návštěvy, ... a to není v jedné dědině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]