Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti zubů od trojklaného nervu?

Od: karolok odpovědí: 15 změna:

Měl jsem bolesti do zubušestky vpravo nahoře , zubař mi to dvakrát gístil kanálkky a na konec vytrhl , ale problémy pokračují pořád mi to jde do pětky a za krkem do ucha . Byl jsem na neurologii a tam mi lékař řekl , že to může být trojklaný nerv , beru timonil a a pangeol . Máte s tím nějakou zkušenost ,? Nevím ,jestli to nakonec není další zub?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V posledních dnech vím o zubech víc, než je mi milo. Jdu na zákrok a nesmím mít nic, co by mohlo signalizovat zánět, v puse. Bez problémů a bez bolesti jsem naklapala k zubaři. Strčil mi do pusy náústek od rentgenu a vytrhal mi 6 zubů. *zed* Ordinace už mají zubaři dobře vybavené. Pro toho vašeho by neměl být problém, udělat vám rentgen a pak se podle toho zařídit. Žádejte rentgen! Netrapte se zbytečně!

liska5

*sok*No auva! To jsou zážitky! *ee* Sestřenice šla na operaci kyčle a vytrhali jí celou čelist z obavy fokálního zánětu.

liska5
hodnocení

0x

Neuvádíte věk, nemoci, životní styl, stresy. Podle čínské mediciny 6 nahoře spadá do vlivu slinivky. Prostě zuby souvisí s vnitřními orgány. Není to nějaký výmysl, jsou to souvislosti z období utváření embrya /zárodečné vrstvy/. Za tím Vaším může být chronicky podrážděná slinivka, sklon k diabetu. A pak se ozývá i ta dáseň po vytržení zubu, někdy se tam až bulka vytvoří. Pak je na místě upravit stravu: vynechat alkohol, smažené, tučná masa, paštiky, sladkosti, hlavně ty mastné, sladké limonády a v případě slinivky srovnat si psychiku! To stálé přemítání a o tom, co nezměníš, cos mohl udělat jinak, starosti, vyčítání si, a toho i poruchy spánku..Trefila jsem se?

liska5

Pětka, to jsou plíce, dýchací cesty. I za uchem jsou v kosti dutinky, kde může být skrytý zánět. Ta protizánětlivá strava je namístě. Je to termín, který lze najít na netu. Pak bych dala Vironal před Gynex. Taky malé dávky zpočátku.

majenka*
hodnocení

0x
Zkuste se pohladit na tváři blízko ucha. Když vám to bude nepříjemné je to trojklanmý nerv. Také při jídle, by vás zuby neměly bolet. Mě také bolely zuby,zubař mně stoličku vytrhl já se těšila, že se konečně vyspím a o půl noci bolest začala znova. Obvod. lékař říkal, že bych takto přišla o víc zubů, že on nehledá příčinu, že to nemusí být zuby, ale něco jiného. 3.měsíce jsem se s tím léčila. Snědla kupu prášků.Hlavně se vyhýbat průvanu a zimě. Léky si už nevzpomínám jaké jsem brala, je to už dost let, ale krom léků od odvoďáka jsem přejedla hodně léků proti bolesti.Je to velká bolest.
liska5

Snacha měla před lety zánět trojklanného nervu a jedna tvář jí visela. Tehdy to léčila světelnou terapií Biostimulem.

okolik
hodnocení

0x

Pokud byl zánět v zubu a i po extrakci nedošlo ke zlepšení, existuje možnost, že se zánět rozlezl na další zub. Nikdo zde netuší, jak dlouho vás problém trápí.

Pokud by se jednalo o Trojklanný nerv mohu doporučit Coffea AKH užívání vycucat 2-2-2 alespoň 3 měsíce v případě, že Vám alopatická léčba neposkytuje žádný výsledek. Bude se vám rovněž lépe usínat.

karolok
hodnocení

Tak to pokračuje, pětka zub vedle vytržené šestky půjde také asi ven ,pořád to bolí za krkem a za uchem až do zubu.Volal jsem zubaři , podle rentgenu je tam jen malá plomba a na kořenech nic není , jenom je horší citlivost. Tak v pondělí jsem objednán , buďto čistit kanálky , nebo vytrhnout? Je mi 71 let , tak nevím domluvím se se zubařem ale asi vytrhnout.

okolik

Nerozumím termínu na kořenech nic není? Buďto vyčistit kanálky nebo vytrhnout?

Pokud je zánět v kanálku tak samozřejmě výplach a následnou léčbou. Roky nehrají roli, hlavně ten komfort pokousat jídlo je důležité i pro trávení.

Ale spíš mi vadí ta podivná bolest? Možná ani se zuby nesouvisí, když není žádná reakce, názor jiného neurologa by nebyl, nevidím vás, takže nemohu dát adekvátní rozřešení...Co tomu předcházelo než se spustil ten zánět, nějaký spouštěcí událost byla?

karolok
hodnocení

Začalo to v srpnu bolesti do šestky , rengen prý ukázal že byl zánět na jednom z kořenů , vyčistění kanálků , bolest pokračovala , druhé vyčištění kanálků , za týden nová kontrola a vytržení šestky , ale bolesti za krkem uchem a do pětky pořád pokračuje , tak jsem s objednal a sestra mi řekla , vytrhbout , nebo čistit kanálky . Je mi to jasné, škoda každého zubu , ale co s tím , když to pořád bolí?

okolik

Nemám k dispozici Vaše OPG proto nemohu objektivně posoudit zdravotní situaci. Zprostředkovávaná prezentace informací od sestry, která vás objednávala k návštěvě ordinace. Pouze pracuje s časem a nemá v této situaci k řešení vypovídající hodnotu.

karolok
hodnocení

při poslední návštěvě u zubaře ,když mi vyndal šestku , že pětka by neměla dělat problémy , je tam malá výplň , kořeny jsou v pořádku , jenom citlivost zubu je malé , slabá zpožděná.

okolik

Nevím odkud jste, při fakultkách VFN bývá čelistní poradna. Někde je i soukromá. Zkuste je kontaktovat.

Dost možná máte obtíže v oblasti čelistního kloubu, když bolest není na ústupu. Nevidím sice vaši ústní dutinu, jen mne napadlo, že existuje spousta možností potíží spojených s hlavou. Např. porucha ,,čití,,

Měl jste někdy rovnátka? Důvod proč vás posílám do čelistní poradny je, že možná máte skousané zuby na jedné straně, a nerovnováha tlaku skusu při jídle, ve spánku ( několita tisíc atmosfér) kousání obou stran čelisti. Může způsobovat bolest čelisti zasahující do krku a ucha. Čelist se vlastně jako houpe.

Domnívám se, že za prověření a zmapování terénu v ústech by návštěva stála.

Nenapsal, jste zda máte svěšený koutek úst?

karolok
hodnocení

jsem z Jihlavy , zubaře mám soukromého má vybavení RTG , praxi už má také asi 8 let , tak snad ví co dělá?Pokud mi to dá do pořádku bez ztráty dalšího zubu , rád si zaplatím i když má důchod 18000

okolik

OPG a Intraorální RTG rozuměno RTG jednotlivého zubu patří ke standartnímu vybavení ordinace. Máte v dutině ústní jinak všechny zuby? Neschází vám 8 a 7 na některé straně jedno zda dolní či horní? Pak by se jednalo o zkrácený zubní oblouk.

Čelistní poradna nezkoumá stav zubů, alébrž čelistního kloubu, kterým je spojena dolní a horní čelist. Proto jsem vznesla dotaz na možný původ bolesti. Může souviset s revmatem, křupání v čelisti, křeči při otevření úst na delší dobu při ošetření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]