Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správný postup

Od: toxin odpovědí: 28 změna:

Jaký postup byste navrhli v případě, že by lidstvo objevilo novou planetu s obyvateli, kteří by byli na úrovni doby kamenné?

1) Nechat jim jejich vlastní vývoj a nijak nezasahovat.

2) Poskytnout jim základní technické informace a jejich vývoj tak uměle urychlit.

3) Zlikvidovat je a planetu si zabrat pro sebe.

Správný postup

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liborka*
hodnocení

4x

Chlapče, narážíš na dokázanou ale zakázanou historii.

Jak si vysvětlíš Mayskou a další vyvinuté pravěké kultury?

Vzívání Bohů na nebi a pravěké ale do dneška přesné kalendáře?

To si jako někdo nabrousil kamennou sekeru a vydlabal kalendář?

A různé Menhyry a věci co nedokážeme - nechceme vysvětlit?

A třeba to že pyramidy mohly sloužit jako antény k přenosu energie? A kdo je vůbec stavěl a jak?

A jak záhadné předkolumbovské malby s létajícími talíři, žárovkou a skafanrdy?

Nebo to že Němci za války komunikovali s mimozemšťany a hledali Svatý grál ovládající lidstvo?

Nebo to že veškeré poznatky o UFO jsou tajeny?

Deniken a jiní tvrdí že odkudsi přiletěla jiná a vyspělejší civilizace a oplodnili pozemské samyce*smich2* a další pokolení už uměla myslet, pamatovat a předávat si zkušenosti a proto ten vývoj. Jiná rozumná spojitost mezi neandrtálci a Homo sapiens není.

Já jen dodám mojí teorii. ONI si na Zemi zařídili genetickou laboratoř a vše včetně "něpodarků" (zmetků) pouštěli do světa. Jeden zvrhlík tvrdí že zkumavky s geny dali dětem na hraní a ty zplácali vše dostupné a pustili to do oběhu. Jen tak si lze vysvětlit bohatost rostlinné i živočišné říše včetně prehistorických obrů.

Teorie že na Zem přiletěla na kometě nějaká breberka, plácla to do oceánu a z ní se vývojem stali od pavouka až po člověka a vše co dnes žije na zemi je krávovina.

Nebo dále.

Rozdíl mezi opicemi a člověkem v genomu je jen pár znaků. Třeba je někdo nějak implantoval a ty rozhodly že se dnes plácá po světě lidstvo které se stejně jednou vyhubí.

Chceš další otazníky?

Začni se zajímat o termín "Velká Tartárie". Je to jen dvě stě roků staré ale také "zapomenuto" a přepsány dějiny a to se opakuje a přepisování dějin se děje i dnes. Zeptej se starších na Vlasovce a "směrš", Dukelskou operaci a Slovenské národní povstání nebo na Usuri....a máš o čem přemýšlet.....a dlouho.

liborka*

Pokud chcete další záhadu, tak zde.

na čt 24 archeologove-nasli-nejstarsi-drevenou-stavbu-vznikla-statisice-let-predtim-nez-se-na

ct24.ceskatelevize.cz/veda/3617253-archeologove-nasli-nejstarsi-drevenou-stavbu-vznikla-statisice-let-predtim-nez-se-na

Archeologové, kteří zkoumali nařezané klády a další dřevěné nástroje na nalezišti poblíž vodopádů Kalambo v Zambii, zjistili, že toto osídlení je mnohem starší, než dříve předpokládali. Artefakty podle nich pocházejí z doby před téměř půl milionem let – to znamená, že je nemohl vytvořit náš druh Homo sapiens. Vědci to popsali v odborné/....

V čem je vlastně problém?
On někdo tvrdí, že to udělal současný člověk?
Předchůdci dnešních lidí žili už před mnoha tisíci lety.
liborka*

Jsem asi nejstarší z diskutujících tak pamatuji že za našeho mlada UFO, a prehistorie...o to se nemluvilo a civilizaci na Zemi přinesli Lenin, Marx a Engls*ua*...šmytec.

kl

Já jsem ještě starší.Viděl jsem na vlastní oči mamuta

hodnocení

1x
Už jen cesty po sluneční soustavě jsou na samé hranici lidských možností. A to ještě jen v případě automatických sond bez možnosti návratu.
Pravda, dvě vlaštovky se vrátily se zrníčky mimozemského prachu, ale to je vše.
Pilotované výpravy dokážeme jen na Měsíc. Kdysi s maximálním možným úsilím, v současnosti se to možná povede za nekřesťanské peníze.
K nejbližším hvězdám je v současnosti pilotovaná výprava pouze ve stádiu velmi teoretických úvah. Proveditelné možná za stovky až tisíce let.
Takže takové úvahy jsou taky pouze teoretické.
toxin
hodnocení

Mně šlo o ten morální problém a ne o to, že je to daleko. Tak si prosím na chvilku představ, že je nějak možné, to tam a zpátky stihnout za třeba rok.

hodnocení

1x

Já myslím že není tak důležité co by bylo správné ale co by se fakt stalo a já myslím že by to byly prostě indiáni 2.0. Zvlášť pokud by měli nějaké suroviny které by jsme dovedly využít lépe než oni, to by pro ně nedopadlo moc dobře.

Jinak pokud budeš oběvovat nějaké zakázané pravdy a historie tak utoho hlavně nechlastej a radši si zkus věci psát do vyhledávače protože je známo jak byly postaveny pyramidy, nechybí 3 století ani další podobné blbosti. I na YouTube jsou videa kde jeden člověk dokáže pohnout obrovským šutrem jen pomocí správné páky. Lidi tehdy nebyly úplně blbí i když si to někteří rádi myslí.

Nejvíc vtipné mi přijde jak my v evropě jsme si všechny ty epické stavby postavily sami, ale všechny ostatní civilizace si musely na pomoc přivolat emzáky protože jinak by to přece nemohli zvládnout.

toxin
hodnocení

Také vím jak by to dopadlo. To s těmi surovinami mne také napadlo. Je mi jasné, že by jsme je okamžitě postříleli, zvlášť pokud by se tam nacházela ropa, diamaty nebo něco podobného.

vizir

Ropa by se ani nevyplatila dovážet nechtěl bych vidět ten distribuční poplatek *smich* ani by to zelení nedovolili by jim praskly cévky, už vidím aktivisty jak se lepí k podvozkům někde na kosmodromu, a cena diamantů je jen v jejich omezeném množství (udržovaném uměle), dovézt sem pár vagonů tak to zničí celý diamantový byznis a budou bezcenné, jejich hodnota jako suroviny je mizivá

hodnocení

0x

Ve sluneční soustavě taková planeta není a mimo sluneční soustavu nedokážeme cestovat.

A ještě spoustu generací nebudeme schopni rozumně ovlivnit cokoli mimo sluneční soustavu.

Takže až lidstvo takovou planetu objeví a bude schopno učinit něco s jejími obyvateli, tak už tu dávno nebude nikdo znás, ani našich potomků.

toxin
hodnocení

Mně šlo o ten morální problém a ne o to, že je to daleko. Tak si prosím na chvilku předsrav, že je nějak možné, to tam a zpátky stihnout třeba za rok.

hodnocení

0x

Tak, jak to dělají mimozemšťané s námi: takže bod 1)

jenda*
hodnocení

0x

Hipopeticky kdybys právě objevil jinou planetu, nekde daleko mimo sluneční soustavu, že tam jsou entity na úrovni lidí doby kamenné a tuto zprávu jsi odeslal zpátky na Zem a než by lidé na zemi zareagovali, tak by už nemuseli už být v domě kamenné. Za 6tis let jsou na stejné úrovni, to je nic.

toxin
hodnocení

Mně šlo o ten morální problém a ne o to, že je to daleko. Tak si prosím na chvilku představ, že je nějak možné, to tam a zpátky stihnout třeba za rok.

rur
Morálka je výmysl naší civilizace, jak můžeš vědět, jaké konstrukty má civilizace na tebou objevené planetě? To jsi neuvedl a to je to zásadní. A proto zbývá jediná možnost držet se dál případně zasahovat jen pokud by se chtěli zničit…
Jak se údajně, možná, děje na Zemi už 6000 let, podle tohoto umírajícího vládního pracovníka:

youtu.be/...
liborka*

Cituji:

Morálka je výmysl naší civilizace.

Není, je to nutnost jako v minulosti náboženství a jeho Desatero. Islamizmus a Aláh vznikli v jedenáctém století jako jejich první zákon co udělal trochu pořádek. I další pravidla společností s vývojem dospěla k jistým a nepsaným zákonům slušnosti a vzájemného soužití. V živočišné říši platí "sežer toho slabšího" ale u lidské společnosti bylo nutné zavést určitý řád. Napřed platilo svědomí a "Bůh tě vidí". Pak se z hříchů dalo vyzpovídat případně koupit odpustky. Dnes už ale platí řád-neřád. Zákony jsou zmatrčné, obejitelné a právníci z toho těží. Dostali jsme se do stadia kdy peníze nahrazují zákony a bohatí vždy vyklouznou podmínkou a na dohodu. Svědomí je v kellu a řítíme se do katastrofy, hlavně my běžní lidé.

rur
@liborka Však sis odpověděl sám, dřív sis koupil odpustky, dnes si koupíš advokáta. kde vidíš jaký rozdíl? A obyčejní lidé? To jsou ekvivalenty dřívějších Nevolníku a otroků. Nikdy nikde není možné, nechat jen, aby si dělali, co chtějí.
—-
Nicméně bavíme se v kontextu vesmíru, šlo o to, kde máš jistotu, že ten mimozemšťan bude uznávat stejný konstrukt jako ty?
To je asi jako když půjdeš k medvědovi, který se na tebe usmívá :) chápeš?

Ale moje myšlenka, viz odkaz na video, že nás to hlídá umělá inteligence, toho jsi se ani nedotknul… je tam dost trefně zmíněno, že mi je vůbec nezajímáme, Že je zájem jen o to, abychom nezničili planetu….
A to je přesný… Většina lidí přeceňuje svůj smysl
rur
“ Naše civilizace “ bylo myšleno celé obyvatelstvo planety Země za všechny epochy, když tu diskutujeme to mimozemské…

@rur
Ať tě to video a příběh zas moc nesežehne

Správný postup #2

hodnocení

0x
Za 4. Okamžitě bych tam vystavil letenku všem lidem, kteří nám zde znepříjemňují životy;)A původní obyvatele té "zaostalé planety"zde rád přivítám..Věřím, že budou rádi:)

Nevím proč, ale vzpoměl sem si na Norský seriál "Zpřítomnělí":-D

liska5
hodnocení

0x

Tobě jde o morální postoj. Ale ten má každý jiný. Já bych je zpovzdálí pozorovala, jiný by jim vnucoval naše technologie, případně kšeftoval s našimi a jejich výdobytky, a jsou tací, co by onu planetu vyrabovali. Mám pocit, že těch posledních bude nejvíc.*nevi**alene*

toxin
hodnocení

Díky za odpověď! Mám pocit, že ty a "Infantilní" jste jediní dva přispivatelé, kteří mou otázku pochopili.

hodnocení

0x
Ve StarTreku má federace planet základní směrnici, v té je dané že dokud civilizace nevyvine mezihvězdný pohon tak do té doby se nesmí nastat první kontakt.
primedirective

Nutno ovšem dodat že ji mnohokrát porušuje.

eur
hodnocení

0x
2) to pobavilo, asi jako když opičákovi poskytneš informace o tom, jak si může ušít šaty :))
Ad 3) lze očekávat, až někdo najde voyager(y), je tam kompletní návod, jak nás zničit…
Přemýšlej hlavou, kde ve volné přírodě, ve volném vesmíru, existuje nějaká etika, vždycky silnější požere slabší (kus, planetu, galaxii)…

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @hejkal z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]