Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byli jste v Českém Krumlově za památkami a historií

Od: jirina odpovědí: 6 změna:

Nyní probíhají Svatováclavské slavnosti v Českém Krumlově a v rámci dnů otevřených dveří by měli býti některé kulturní památky zpřístupněné za sníženou cenu nebo gratis podobně jako to bylo v Den Evropského dědictví památek před nedávnem.Toto město historické je v UNESCO a na jejich webových stránkách si ho různí organizátoři, pořadatelé a obchodníci chválí jako kouzelné město plné historie a dobrých věcí pro které turista by měl jistě tam zavítat. Mne by zajímalo, jestli to jádro historického města je tak úžasné jak se to v médiích často prezentuje, dá se posedět v kavárniče na kávu na zahrádce kde kolem žádná auta neprojíždějí, je relax, pohodička a může si člověk vychutnat krásnou nostalickou dobu včetně prohlídky zámku, který stojí za to ho vidět nebo je to jenom nadnesené a zase tak okouzlující to není jak se zdá na první pohled jestli má někdo nějakou osobní zkušenost s návštěvou tohoto významného města lákající turisty z širokého okolí a zahraniční turisté též?

doplněno 29.09.23 12:38:

Našla jsem tento vyňatek, ale většina řidičů to nechce respektovat v Českém Krumlově-historicky významném městě zapsaném v UNESCO. "V historickém centru města je vymezena pěší zóna, kde je vjezd povolen pouze na zvláštní povolení městského úřadu a s časovým omezením. Povolení k vjezdu vydává Městská policie Český Krumlov. Bez povolení mohou vjet do pěší zóny havarijní čety, držitelé průkazu ZTP a vozidla integrovaného záchranného systému."

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Krásné je bezesporu, jen těch zahraničních turistů tam bývá hodně.

jirina
hodnocení

Nyní mne jedna známá vyprávěla která tam byla včera se svojí rodinou, že se ji nelíbilo, že centrem historického jádra v Českém Krumlově se s davem lidí prodírají malebnými uličkami též auta.To asi kávička u stolečku před kavárnou nebude ono v zóně stresu. Zřejmě časem může být fasáda těch pěkných domečku oprýskaná až někdo nezvládne v úzké uličce vybrat zatáčku. Měli by do historického jádra radní města zakázat vjezd osobním automobilům pouze povolit pro zásobování.

ben®
jirina - raději zakázat/více regulovat ty předzahrádky. Nevidím důvod, proč ji musí mít skoro každá "jídelna" a proč se jim (jako chodec) mám všude vyhýbat a ještě se dívat, jak jiní hodují .
jendad
Nějak to zasobovani musite řešit. Vy se tam taky nedostanete pěšky. Automobil je největší změnou co nám umožnilo soucasnou životní úroveň
jirina
hodnocení

Již jsem psala, že zásobování se akceptuje selským rozumem na doplnění obchůdků v historickém centru malého městečka Českého Krumlova, to je běžně chápáno a jezdí jenom jednou za čas nebo večer.U turistů se dovést až na místo je známka pohodlného stylu, ale v těch uličkách je to velice obtížné-dav lidí turistů a do toho auta.Proč kousek někteří turisté kteří jsou mladí, zdraví a mají obě nohy nemohou do jádra historického města dojít pěšky to nechápu? Stojí za tím nejsíše lenost se hýbat.Smyslem těchto památek je si v klidu vychutnat kouzelnou atmosféru historického města zapsaného v UNESCU.Kousek z parkoviště se dá dojít.

hodnocení

0x
Krumlov a okolí je krásný, o tom žádná. Byl jsem tam v době těsně pocovidové a fakt super. O rok později už katastrofa. Auto sem tam nějaký, to není problém. Podstatně větší potíž je nespočet lidí. Všude. To se nedá normálně projít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]