Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , má tento starý vcelku zachovalý šicí stroj nějakou hodnotu? Za kolik byste ho tak případně prodali? Třeba jako dekoraci Děkuji
Jako dekorace to hodně zabírá místo a kdo by na tomhle prastarym stroji něco efektivně šil.
Vyhodit.
Já bych to ani nekoupil.
To je jako prodávat valchu nebo necky.
Táto stará starožitnosť,ak je funkčná,tak v pohode prešije rifle. O dnešných bežných šijacích strojoch do domácnosti sa to nedá povedať. Na také šitie už len profistroje. Doma mám Minervu a hoci len ju občas použijem,nevyhodil by som ju nikdy.
Tady nějaké jsou, tak se můžete podívat na ceny stroje.bazos.cz/... otázka je, jestli je někdo vůbec koupí?
Nabídla bych ho zdarma za odvoz..
Přesně tento mi stojí v obýváku, ale ve výrazně horším stavu. Chtěl jsem ho dát dohromady, přítelkyně mi to zakázala, musí zůstat tak, jak je. Je po její babičce. V mé domácnosti - hodnota tohoto stroje nevyčíslitelná.
Jako že se přítelkyně bojí, že by jsi stroj pokazil kutilským zásahem? Nebo snad nevyčíslitelnou hodnotu bude mít tehdy, když bude kouslej a poničenej právě po té babičce?
Jenyk - ano. Gumídku - chce to mít v tom stavu. Je tu hromada budíků a hodin, které bych mohl zprovoznit, mám rád, když věci fungují, ale nesmím.. Nebavíme se o kutilském zku..vení, ale o uvedení do původního, funkčního stavu.
Tak to pak jo. Já tušil, že se jedná o druhou variantu, tedy patina, ať už je jakákoliv .
Nicméně když už doma krám, tak taky razím heslo, ať funguje.
Mám doma Luznik po mamě a momentálně novej řemen, pedál (dokud se dá koupit) a když potřebuju, tak i rozervaný montérky dám dohromady za pár minut. Nedokážu si představit, že bych doma měl takový krám jen tak vystaven jako nefungující pozůstalost.
Nastěhoval. Do bytu, po čtrnáctidenní známosti, tenkrát jsem psa neměl, ona jednoho. Po třech měsících jsme koupili barák, dva roky ho opravovali a od té doby jsme na baráku. Přitáhl jsem domů ohařku, přítelkyně vlčandu a prýkrysaříka. XP, ještě něco potřebuješ vědět? (proč tu není smajlík pro fakáče? )
Nektere typy jdou sklopit a pak je z desky alespon stolek.
Nektere nejdou a pak je to naprosto k nicemu.
Ten prvni druh by tedy jakesi uplatneni najit mohl, popravde je jich vsude ale hodne a malokdo o to stoji.
Bobbin byly velmi dobré šicí stroje. Jenže - jak už byl konstatováno, tomu na obrázku chybí krom šuplíků taky kožený řemen, který převádí pohyb toho velkého kola dole u pedálu na řemenici nahoře na stroji. Bez toho to prostě nebude fungovat. Navíc - ten stroj nemá entl, což je záležitost, kterou uživatelky od stroje často požadují, je neskladný proti dnešním kufříkovým variantám . Je pradvou, že před pár lety jsem stejný stroj uprgradoval na kufříkový (dělala se bedna pod stroj, doplnil se elektromotor a víko) Ovšem to byla taky spíše nostalgická akce.
Tudíž k dotazu - z toho stroje zaručeně nezbohatnete. Pokud máte dvorek/ balkon možná by Vás interesovala předělávka takového stroje na venkovní stolek - taky mám takový na dvoře, desku jsem nechal udělat ze žuly a vypadá to pěkně a nepodléhá to povětrnosti - na grilovačku super-. Jinak bych to viděl nabídnout za odvoz - třeba na nevyhazujto.cz, tam se takový stroje vyskytují často.
Dnes je tato hodnota spíše historická, pohledově stejně jako parní lokomotiva obdivuhodná...na tu dobu, ale reálně nulová. Našel jsem na zběrném dvoře takovýchto kráśek plnou bednu. Dříve za první republiky šicí stroj (koupený u Žida na úvěr) a šikovná ženská uživila celou rodinu. Dnes u mladé generace stejně jako jiné dovednosti není otázka šlapat a šít, ale umět celé krejčovské a další řemesla. Strojn je jen pomocník stejně jako kladivo nebo plotna k pomoci těm co něco umí.
Když jsem sháněl někoho na založení kalhot, všechny dámy měly doma šicí stroj, ale žádná to neuměla. Nakonec jsme se to s kamarádem na podobné mašině musely naučit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.