Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracení odběru krve v nemocnici

Od: miki odpovědí: 17 změna:
Hezký den!
Jak by jste postupovali, kdyby jste se dozvěděli, že se ztratil Vás odběr krve který byl důležitý skrze vyšetření, a tudíž jste se museli do nemocnice ve vedlejším městě dostavit na jejich zadost znovu?
Už se to někomu stalo? Mám podat stížnost?
Diky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

8x
Dostavila bych se holt znovu. Nic jiného nezbývá. Stěžovat si můžete, ale na co? I v laboratoři pracují lidé, vzorek krve se může rozbít nebo jinak znehodnotit. Jak chcete docílit, že lidem nemají padat věci z rukou, nebo že se stroj nemůže porouchat?

makak
hodnocení

5x
Já bych se tam asi dostavil, protože zatím neexistuje metoda, jak bych jim tu krev, která je důležitá pro vyšetření mohl poslat třeba emailem nebo tak...samozřejmě můžete odmítnout,ať použiji třeba krev někoho jiného,nebo si ty hodnoty vymysli, ale nepovažuji to za šťastné řešení...
miki
hodnocení

Rozhodne jsem se tam znovu dostavil, ale musel jsem si opět zařídit volno v práci, zajistit si dopravu…
Nemělo by se to stávat, a není poprvé co tam ztratili mou krev. Proto přemýšlím nad stížnosti.

hodnocení

5x

Stávat by se to nemělo, ale jsou to taky jen lidi...Žádnou stížnost bych nedávala, sama nejsem neomylná ..

miki
hodnocení

Ano jsou to lidi, ale když už volám pacientovi, že se to přihodilo, tak se omluvím, a slušně požádám aby se na krev dostavil co nejdříve.
Ne ze jsou protivne i po telefonátu. A aby se to stalo 2x? To asi ne;)

okolik
hodnocení

0x

Terminus technicus ve zdravotnictví se takové situaci říká Mimořádná událost a při ranním podávání hlášení se řeší v lékařském kolektivu.

miki
hodnocení

Řeší v lékařském kolektivu… ok.
Ale pokud mi pak volají ze se krev někde asi ztratila, mohli se alespoň omluvit, a požádat me slušně abych se znovu dostavil. Nikdo mi nedal žádný vysvětlení, ani omluvu.
Sestry nepříjemné… i když mají někde den na h***o, můzou se chovat slusne;) není muj problém ze s tím neumějí zacházet. Chapu, stát se muže, ale 2x?

asd1
hodnocení

0x

Bohužel v našem banánistánu doktoři jsou lepší lidi, tak když bys chtěl náhradu škody (cestovný, ztráta času, nervy z novýho odběru), tak budeš za potížistu a daj ti to sežrat = arogance, úmyslně zaškodit atd., tak nejvýhodnější řešení je moc neprudit, znova zajet na odběr a stěžovat si leda na lampárně...

k2

Ta nahrada skody je Vase teorie, nebo to mate "podporeno" nejakou konkretni "pravni konstrukci"?

miki
hodnocení

Daji mi to sežrat? Není moje chyba, že tam s tím neumí zacházet.
Musel jsem si vzít volno v práci( budu muset nadelavat), zajistit si dopravu…
Není poprvé co ztratili mou krev. Doktorka krev potřebovala co nejdříve skrze hladinu na léky, které nutné potřebuji brát. Potíže už si tam delaji sami svou neochotou. Stížnost budu podávat. Alespoň aby se zjistilo a dostalo se mi vysvětlení co se stalo. Nikdo se mi neomluvil. Pouze mi volali ze se krev někde ztratila at se dostavim znovu.
id
Pardon, omyl.

hodnocení

0x

V práci nic nadělávat nemusíte, pokud doložíte potvrzení z laboratoře s tím, že odběr nemohl být proveden jinde (blíž):

Příloha k NV č. 590/2006 Sb.

1. Vyšetření nebo ošetření

a) Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil, a které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance a je schopné potřebnou zdravotní péči poskytnout (dále jen "nejbližší zdravotnické zařízení"), pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu.

Můžete si stěžovat na ztrátu vzorku a chování personálu, můžete požadovat náhradu nákladů na druhou cestu - první je tvzení proti tvrzení leda byste ty ztráty prokázal (protivnou sestru těžko), nicméně se zřejmě omluvy dočkáte; u druhého bude nutno doložit kolik požadujete (cena jízdenky, cesty autem...) a asi dostanete - ale upřímně, stojí vám to za to?

miki
hodnocení

U nás v práci jsou pěkně vy*caný. Pokud Vám proplatí toto, seberou Vám veškeré prémie…

takmimochodem
hodnocení

0x

Ptáte se, jestli máte podat stížnost, ale ve Vašich komentářích je vidět, že jste rozhodnutý ji podat - proč se tedy ptáte?

Vaše komtntáře jsou "arogantní" a taková je asi i Vaše krev, že by to byl důvod, proč se někam ztrácí*alene*?

Jde Vám hlavně o to, aby se před Vámi pokořili a omluvili se.

Oni Vás nepotřebují, ale Vy potřebujet je, tak buďte pokorný a ohleduplný a vděčný, že se starají o Vaše zdraví.

K dalším Vašim dotazům: Mě se to ještě nestalo, Postupoval bych tak, že bych zašel na opětovný odběr. A laboratoří je dost, tak pochybuji, že musíte jezdit do jiného města, jistě by stačilo zajít na místní odběrové místo. (Například já chdím na místní odběrové místo, krevní vzorky plsílají do laboratoře, která je vzdálená přes 120 km, a výsledky mám druhý den ráno na odběrovém místě.)

miki
hodnocení

Ano, ptal jsem se než jsem se ještě rozhodl. Chtěl jsem znat názor lidi. Nebo Vy nikdy svůj názor na danou věc nezmenite?
Arogantní nejsem, pouze se toto ztraceni krve nestalo poprvé, proto jsem z toho byl už opravdu naštvaný. Poprvé jsem to nechal ležet, ale když se to stane po 2? Na opětovný odběr jsem samozřejmě zašel, ale musel jsem si znovu vše zarizovat. V našem městě mi krev nevzali, poslali me do druhého města skrze kapacitu. Bez řidičského průkazu, je to tak trochu vše složité ;) kdyby jste si chtěl rýpnout…. Nemohu ho mít ze zdr. Důvodů kvůli kterým také potrebuji vysledky z krve.
výsledky druhy den rano? Tak to u nas v blízkých městech tedy nikdy nemame:) na odberech jsem byla v patek, a na výsledky jsem si měl zavolat až další týden ve středu. Bohuzel rychlost neovlivnim. Mozna proto ze to trvá tak dlouho jsem byl rozcilen, ze to musím podstoupit znovu…
Diky za Vás čas na odpověď!
asd1

Pokud něco pos., tak omluva je základ slušnosti. Jestli mu ztratili vzorek a místo omluvy mu jen suše oznámili ať si přijede znova, tak arogance je tu hlavně od toho zařízení. Nedivim se že je nasr. a chce z nich aspoň tu omluvu dostat silou. Ovšem reakce na to bude přesně jako ta tvoje - "potížista" a dáme mu to sežrat, co si vůbec dovoluje kritizovat nebo dokonce uvažovat o náhradě škody (ta jednoznačně vznikla - musí si zařídit nový odběr a to mu sebere čas i prostředky) - nabídnout náhradu by mělo být automatické a ne že by to musel vymáhat. "Buď pokorný a vděčný" - to myslíš vážně? Až si z krámu přineseš shnilý párky (zjistíš až doma), tak si taky pokorně a vděčně zajdi koupit nový, tvoje blbost že ses pořádně nepodíval že jsou zelený. Jíst přece potřebuješ ty a ne obchod *zed*

gagaa

Hm tak to máte hodně blbý. Bydlím na vesnici a když potřebuji vyšetření z krve zajdu v 7hodin ve čtvrtek do ordinace PL,

sestřička mi odebere krev.(Lékař ordinuje až od 8 hod).

Mezi 9-10hod. přijede sanitka pro převoz krve, krev si vezmou a hromadně - nejen z této ordinace jí převezou do laborky okr. nemocnice k vyšetření. PL si pak zavolá pro výsledky, resp mu je pošlou mailem...

Bžl se mi za 40 let stalo také jednou,že se jim prý krev srazila a musel jsem znova na odběr. Také se mi moc neomlouvali,

ale to bylo ještě za totality. Je to v lidech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]