Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vydat knihu

Od: romann odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtěl bych vydat knihu. Nenapsal jsem ji já, ale u nás neni v češtině v obchodě... co to všechno obnáší? Překlad bych zajistil já (zapomoci mé dobré znalosti angličtiny). Mohli by jste mi někdo dát praktický příklad jak na to? Existuje např. nějaká firma která se na to speciálizuje? Že bych třebas udělal ten překlad a oni by zajistili ostatní věci okolo toho?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lexa
hodnocení

2x
Taková firma asi nebude. Resp. nějaké vydavatelství které by vám zprostředkovalo licenci pro umožnění překladu a následného tisku, bude mít vlastní překladatele, čili vás nepotřebuje. Můžete se zkusit poptat, ale moc bych od toho nečekal, dost záleží o jakou knihu se jedná a jak na tom je s prodeji v zahraničí, takže pokud jde o nějakého noname autora, tak určitě nepochodíte.
Navíc, pokud vám jde o zisk, tam bych to taky neviděl moc růžově, určitě by vám nedali procenta ze zisku, max. něco za překlad.
Zkrátka tisk je drahý, a většina nakladatelství si nemůže dovolit jen tak vrazit peníze do amatérského překladu.
Ale zkusit to můžete, možná budete mít štěstí.
romann
hodnocení

tak já vím že třebas na hithit jednou běžela akce kde se lidi složili na překlad knihy o 11. září od davida ickeho... ale oni věděli jak koupt práva a co to vše obnáší, já ne...

hodnocení

0x

Už se zde na to v minulosti někdo ptal, možná bylo dotazů i víc. Já nejsem schopná to dohledat, tak jen poradím šuplík.cz

Tam si vydala knihu moje kamarádka. Levné to nebylo. Ale to asi nikde.

romann
hodnocení

Tam si lze vydat svojí vlastní knihu, ale já předpokládám že bych na tu knihu musel koupit právo a podobný věci,... to oni nezajišťují...

nerentier
hodnocení

0x

Pokud úroveň vaší angličtiny odpovídá vaší češtině, nepouštějte se do toho. *stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]