Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je zakázán lov harpunou?

Od: toxin odpovědí: 2 změna:

Ze seriálu "Pod hladinou" jsem se ke svému překvapení dozvěděl, že je zakázáno aby potápěč ulovil rybu harpunou. Zajímalo by mně, proč je to zakázáno.

Vždyť vzhledem k tomu kolik asi tak v naší zemi může být potápěčů, kteří se pod vodou dokáží strefit do plující ryby, tak to nemůže chov ryb nijak ovlivnit.

A naopak se mi zdá, že tento způsob rybaření je poctivější, než chytání na prut. Protože ryba má tak aspoň teoretickou možnost potápěče vidět a uniknout mu ale rybářský háček ukrytý v návnadě nemůže v žádném případě vidět.

Proč je zakázán lov harpunou?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem rybář, pouze se stejně jako Vy dívám na seriál Pod hladinou. A na csfd čtu názory dalších diváků. K lovení ryb harpunou je tam poznámka v recenzích i v zajímavostech - ryba nemá šanci. Teď jsem si ještě ze zvědavosti vyhledala další informace na Googlu. Shrnu to - střelba na živý terč je hnus a zakazuje se. (Proč rybář nesmí a myslivec smí, nebudu rozebírat. Je to mimo otázku i mimo moje chápání.)

Rybář může na rozdíl od myslivce chytat na prut nebo sítí. Ovšem i tak mi to postrádá logiku-na prut=jedna ryba, harpunou=jedna ryba sítí=několik kusů až stovky dle lokality a množství ryb,mylsivec střelbou =jen jeden kus.. Pro mne by z toho plynulo harpuna a prut ano síť NE . Třeba si ale myslí tvůrci zákazu že harpuna není humánní, že tím ryby víc trpí než při zaseknutí háčku?! Opravdu nwn, jen taková úvaha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]