Když mám menstruaci, musím si první 2-3 dny dávat tak 6 ibalginů denně. Mám extrémní křeče, nemůžu fungovat. Nevím, jestli je to normální, nebo jestli mám prostě moc nízký práh bolesti.. ale nezvládám to. První dny si dávám kolem těch 6 prášků, 3 ibalginy na ráz, zabírají pár hodin, pak mi křeče začnou znova a musím si vzít další 3. Když si vezmu jeden nebo dva, kreče nepřestanou. Bojím se, že si poškodím ledviny/játra, ale bez těch prášků to prostě první dny nezvládnu. Dneska jsem snědla 3 naráz a pak 4 naráz a stejně ležím v posteli s bolestmi. Fakt mám strach o ty játra a ledviny, prý může nastat i rozvrat vnitřního prostředí organismu.. zároveň ale prostě nemůžu nic dělat, nemůžu pak fungovat do práce a antikoncepci do sebe cpát nechci, jednou jsem to udělala a lituju toho do dnes.. myslíte, že se mi teď něco kvůli těm práškům může stát? Vím že jsem hloupá, ale teď už to k doktorovi nestihnu a zároveň se mi tam nechce.. bůh ví, co se mnou je. Nepřijde mi normální jíst tolik prášků, abych se mohla vůbec pohnout. Až dneska jsem si uvědomila, že tohle asi není úplně v pohodě. Já jinak léky proti bolesti neužívám, vždycky jenom když mám ženské problémy.
Jeden Ibalgin obsahuje 400mg účinné látky, maximální denní dávka je 2,4g, tedy těch 6 tablet je ok. V nemocnici dávají i dávky vyšší. Ibalgin nepoškozuje játra, ale žaludeční sliznici. Pokud chcete obejít trávicí trakt, můžete používat čípky, vstřebání přes sliznici je rychlejší. Bolestivou menstruaci řešte s gynekologem, může za tím být endometrióza. Pokud gynekolog nic neshleda zaměřte se na rehabilitaci. Křivá pánev třeba od sezení s nohou přes nohu, přetížené pánevní dno, to a mnohem víc může za bolestivou menstruaci nebo třeba za neplodnost. Proč si myslíte, že cvičení dle Mojžíšové pomohlo tolika ženám k otěhotnění? Obyčejné cvičení, které napravilo svaly v pánvi. Posílilo oslabené, uvolnilo přetížené, srovnalo držení těla.
Kolik je Vám let, že nevíte, co dělat? Řešte s gynekologem ! Zatím si kupte Ženské kapky, nebo dražší a účinnější Gynex. Já bych se taky bála tolika Ibalginů. Ten i na srdce škodí. To co jste napsala, jsem neměla za celý život a to jsem patnáct let v důchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.