Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude mi 18 a rodiče jsou proti všemu

Od: janmartinek odpovědí: 9 změna:
Zdravím mám tu dotaz za pár dní mi je 18 a rodiče jsou proti všem mojim krokům co chci podniknout také mám jistou formu deprese a rodiče tvrdí že ti je jen výmysl k tomu jak být důležitý byl jsme i u mnoha psychiatrů a mám i lékařské zprávy atd. Má otázka věty v tom že rodiče tvrdí že se těší až odejdu z domu a nebudou řešit tyto problémi ohledně mého zadávání, stížnosti na psychické zdravit apod. A já se chci zeptat jak by jste reagovaly vy na mém místě a za si myslíte že když se seberu a na pár dní se vytratim zda mě ještě vezmou zpět domů? Za každou odpověď předem děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

4x
Není to jenom tak, starat se jako prarodiče o dítě. Také prožili trauma z nečekaného odchodu svého dospělého dítěte. Asi si s vámi dost užili, když říkají, ze se těší až vypadnete z baráku. Vážite si co pro vás udělali, ale asi to oni z vašeho chování moc nepocítili. Ale pokud se tam necítíte dobře, můžete v 18 začít svůj život jinde se všim všudy a to tak, abyste nemusel natahovat ruku k prarodičům - dejte. Spíše jim zanedlouho v jejich věku budete muset pomáhat a splatit trochu jejich péči.

liska5
hodnocení

3x

Jako rodiče by mi vadilo opakované vyhrožování, že odejdeš, Tvoje fňukání a stížnosti. Ale kdybys zmizel a nevěděla bych kam, měla bych o Tebe strach. Kdyby ses vrátil, tak jako každý rodič bych byla ráda, že jsi na světě a zároveň bych Ti parádně vynadala, protože tohle se nedělá! Kdyby rodiče věděli, kam a do jakých podmínek utíkáš se svými depresemi, jak tam chceš žít...Ale takhle oni budou myslet na nejhorší, což si nezaslouží. Měl bys být dostupný a né si hrát na hrdinu a skončit někde pod mostem. Na 18 teda nejednáš rozumně.

janmartinek
hodnocení

Já jsme výše uvedl že já "nefnukam,, jen já si občas postezuji že je to horší tod vse a já jim nevyhrozuji jen oni tvrdí že se těší až odejdu nejsou to mi rodiče mi rodiče jsou mrtví toto jsou prarodiče a já jsem vděčný co pro mě udělali ale myslím si že když zde budu dále s nimi tak to uškodí ne jen mě ale i jim po psychické stránce po tom co jsme ti sem napsal jaký máš na to názor?
liska5

Takže prarodiče.. Takovou důležitou věc nedáš do základní otázky. S nimi se komunikuje trochu jinak, i když podstata je stejná. Patříš k nim a mají o Tebe starost. Zejména, když máš psychické problémy. Měl bys rozumně oběma vysvětlit, že chceš zkusit žít sám, jak si všechno představuješ. ujistit je, ať jsou klidní.. A né se sbalit a bez vysvětlení zmizet.

hodnocení

2x
" se vytratim zda mě ještě vezmou zpět domů?" - a když nevezmou, co potom? Máš vlastní zdroj peněz? Nemyslím kapesné, myslím práci. Měl bys kde bydlet? Dokázal by ses o sebe postarat? Ne? No tak podobné nápady pusť z hlavy a jak se říká "drž hubu a krok"...

hodnocení

0x
No, teď nic, řádně bych vás přivítal doma a v 18-cti vyměnil zámky

hodnocení

0x

Možná budete za chvíli plnoletý, ale asi se chovate jako malé děcko! Nebo trolíte. Vyberte si.

Pokud první-tak se chovejte zodpovědně odpovídajícímu věku. Pokud druhé, pak se opět zamyslete nad sebou

tim
hodnocení

0x

Pleteš si prarodiče a rodiče?

Řeknu ti to takhle: za své si dělej co chceš, jinak šoupej nohama a poslouchej toho kdo tě živí. Máš další otázky?

ps: to, jestli tě prarodiče vezmou zpět nebo nevezmou, když se bez rozloučení zdejchneš, to my tady přece nemůžeme vědět. to musíš vědět ty, každopádně by bylo slušné jim svůj záměr oznámit.Každopádně ale nevím, co chceš dělat, kamarády nemáš, nic neumíš, jsi závislý na lékách, pracovat nejsi schopen...

hodnocení

0x

Říkáš, že jsi dospělý? Tak se podle toho chovej! To, že se léčíš na psychině, tím se chlubíš nebo si stěžuješ? Tak se pochlap a rodičům se snaž usnadnit život. Ani rodiče, ani svět ti nedluží vůbec nic. Teď už musíš sám. Jaké si to udělá, takové to budeš mít. Pochlap se!

Nedá mi to, ještě se musím zeptat, až se z domu vytratíš, nevezmeš si na cestu něco z domova, že ne?! Chceš se vytratit, udělej to, ale živ se sám, jízdenky, vstupenky a jídlo si kupuj za to, co si vyděláš. Ne za kapesné, dátrek od rodičů. Chceš být dospělý, buď! Se vším všudy. I s tou zodpovědností a soběstačností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]