Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ďedula prodal auto debilum a nepřevedl a vozidlo se ztratilo )

Od: prevot odpovědí: 14 změna:
14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nehodlám koukat na záznam z ČT. Takových dodotazů je zdena poradte hejno a stejně se vždy najde hlupák co je chctrý až na půdu , věří cizímu a pak pláče. Dobře jim tak moudrý když neví, tak si dopředu zjistí a pak dle toho jedná! Jinak protože jsem neviděl tak jen malá rada - za sebe by měl podat žádost o zápis změny aby měl doklad že je o v jednání. V jiném vláknu podobného ražení toto popsal tuším Asd1 !

Jinak prodávám auto, ozvalo se mi už pár vykuků -hned přijedu dám peníze a odjedu! Uzemním je že z penězi dá ověřenou PM,kopii ZK nebo si oskenuji originál, aby nejel na mé PR, podepíše KS, dá peníze na dřevo a pak možná dostane auto a klíče NIC VÍC. hned první pracovní den zapíši změnu, doklady tj ORV I a II na jeho jméno a odešlu ot v DD na jeho adresu.

ANI jeden se víc NEZVAL najednou ztratili ten ohromný zájem!

PS Evk jsem udělal hned jak jsem podal inzeráty na jeho prodej.

berger*

Takže koupit od Vás auto znamená jet pro něj s podvalem? Anebo ho nechat stát u Vašeho baráku a čekat na to, až pošta doručí noty a s nima jet opět k Vám pro auto? To nemá logiku...

ale má protože normální člověk přijede okokne, zkontroluje plácne si a pak přijde v pracovní den a rovnou se jde na úřda a dotyčný jede domů svým autem se svým PR, Takto jsem to řešil s většinou aut co mám a žádný problém. Maximálněš jsem za příplatek pak ochoten dát na cestu domů ORV I.-tedy po splnění předchozích podmínek-peníze na dřevo, PM a kopie ZK+ podepsání KS. Kdo se jednou spálí , tak příště další chybu neudělá. Já se spáli (koupil auto s padělaným VIN a bez typu motoru (který ale při kontrole a kontrolní jízdě byl!) Stálo mne to něco navíc a havně hooodně času nervů atd . Proto chci aby vše bylo co možno nejlepší.. Je zde málo doatazů co s tím, že prodal auto a toto není přepsáno ...?

Jinak na jízdu stačí ZK, ŘP a pak ORVI + OP. Pokuta za poslední je relativně malá a není to posth jako za chybějící RZ! Když je pak KS tak drtivá většina kontrol pak udělá bu bu bu , to nesmíš!

berger*

No, ta poznámka byla k tomu, že mi nedáte malý techničák. Auto tam nenechám, odvezu si ho a po Vás budu chtít ten malý TP, potom mohu jet. Vy nahlásíte ztrátu malého TP, kilo flastr a vyřídíte nový na mé jméno, pohoda. Úředníci vědí...*smich*

hodnocení

0x

Slovosled dotazu je malinko přehozenej. Správně mělo být: Debil dědula prodal auto a nepřevedl...

kack0
Myslim ze 90% prodavajicich neprevede a da plnou moc takze klidek…
Jedina spravna rada je do smlouvy dat SANKCE a neprodavat bezdomovcum. Vi to i tem mladicky advokat.
leeta
90% nepřevede a pak píšou na internet co s tím, nebo vznikají podobné reportáže. A to není jen pojištění, můžou vám třeba začít chodit pokuty za rychlost atd.
Jediná správná rada je vzít kupujícího a zajet s ním na registr a přepsat. Lidi toho napovídají a naslibují, ale pak se na všechno vykašlou a nic neudělají.

kack0 píšete nesmysl ŽÁDNÁ sankce zapsaná do KS NEMŮŽE jít nad zákon! A nevyviní nikoho z porušení vlastní povinnosti! JE povinnost pro majitele=PRODÁVAJÍCIHO zapsat ZMĚNU v registru MV!

kveta1

@kacko Trochu přeháníte. Souhlasím s tím, že mezi námi je značné procento jednodušších existencí, ale 90% je moc. Můj odhad je tak někde mezi 60 - 70%. To už tak nějak lépe koresponduje s počtem všelijakých parazitů, přisátých ke státnímu rozpočtu.

hodnocení

0x

Při prodeji motroky jsem zašel na STK a s novým majitelem (kamoš, dělá na pojišění aut) uzavřít pojsitku,dát mu ověřenou plnou moc,pak platba proti předání klíčů a dokladů, převod si řešil sám v rámci pracovních úkolů.

Při koupi auta - přímo od majitele - společně do servisu, prohlídka,zkušební jízda,TK.S uzavřenou pojistkou a kupní smlouvou společně na přepis

carlie
Jojo to se tak běžně u Felcky za 6000,- dělá … když si někdo neumí napsat smlouvu, tak pak musí kupce za ruku vodit :)

Nemusí to být felcka za 6, pro někoho je prostě jednodušší zajít rovnou auto přepsat než někde ověřovat plnou moc a smlouvu

Docela by mne zajímalo jak napsaná smlouva zabezpečí zápis změny?! Odpovím si sám NIJAK a je úplně jedno zda je o felicii v ceně šrotu nebo o vozidlo třeba za 100 000kč!

Carlie-jo docela jedno zda-li uzavře KS ústně či písemně, důležité ja pak obě strany zajít na evidenci a nechat zapsat změnu! Popřípadě dát prodejci PM a ten provede sám...

kveta1

@disel Retardovaný Švejk nemá čas. Musí domů - četba Blesku, vypisování žádostí o sociální dávky a masturbace má přednost. Debilita v této zemi dosahuje maxima možného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]